Kommentarer på Dag 19: En löpare starkare än två


Jag är iinte skadad och har inte ont någonstans.

Ibland har jag funderat på om man inte kunde vara två på ett coast to coast. Men det är egentligen ingen bra idé. Risken att misslyckas är större om man är två löpare än en, tror jag.

Uttrycket ensam är stark stämmer när det gäller äventyrslöpning. Jag känner till flera fall där det varit problem när man just varit två eller ännu fler. Men det finns också exempel på när det gått bra. Annars är den här typen av löpning just en ensamgrej.

Varför tror jag då att det är bäst att vara ensam? Jo främsta skälet är att om den ene löparen blir skadad kan den andre inte hjälpa sin kompis. Allt stannar upp, risk för slitningar och i värsta fall tvingas alla bryta.

Skaderisken ska inte negligeras. Överbelastningsskadorna, för det handlar just om sådana när veckodoserna ligger på 30-40 mil, brukar komma efter någon eller några veckor. Även folk som är mycket vältränade, ja även erfarna ultralöpare, kan skadas. Ju fler löpare, desto fler skadade.

Att springa några dagar tillsammans med en kompis är däremot något jag rekommenderar. Det var ju så jag inledde detta coast to coast när jag sprang med Bernt Hedlund. Men handlar det om längre perioder är det bäst att vara ensam, tror jag. Den enda riktigt stora fördelen med att vara två skulle vara att den dryga motellnotan kan halveras.

Mitt andra besök i Pennsylvania men nu fanns det en delstatsskylt jag kunde hoppa intill.

Äntligen är New York avklarat, totalt blev det 96 mil i denna delstat som är en av de tuffaste på grund av alla backar i Appalacherna. Idag sprang jag in i Pennsylvania, mitt andra besök, och i morgon blir det Ohio. Dagen kan sammanfattas med hård motvind, regn och två (!) punkteringar. Med andra ord en besvärlig dag.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-05-05 07:42:35

Vet inte om det funkar men det finns en tub som fyller med luft och samtidigt lagar?
Läget i sexdagarsultra i Ungern: ledaren i M70 har avverkat 184 km efter 43 timmar - ganska blygsamt? Varvbana, man får stanna, äta, sova, gå - matkontroller. Det är en italienare - han leder stort dessutom. Deltagarna har ofta mössor med soldok hängande. Nu startar snart Kungsholmen Runt - strålande sol. Ser ut som i Sverige och spirande vår där Du befinner Dig! Vad är det för träd - lönn? Björk finns väl bara här? I Sverige planterar man snabbväxande tall från Nordamerika - Pinje Contorta.

#2 sverker - 2018-05-05 08:09:15

Rättelse: botanikerson som Du är måste jag omgående rätta mig: Pinus Contorta
heter denna förträffliga tall som växer snabbt. (Med reservation att inte balansen störs typ katastrofen med Canadagässen!)

#3 Bernt - 2018-05-05 09:06:48

Oj, det var en tuff dag! Hoppas vägrenen var springvänlig!

#4 Klas-Peter Suneson - 2018-05-05 09:23:37

Du har sprungit 100 mil på 19 dagar! Innebär 5,3 mil per dag. För att få en jämförelse, är sträckan lika med Sundsvall - Malmö ca 99 mil. Klart att Du i din ensamma löpning, ständigt måste ha fokus på kroppen och hur den reagerar.
En annan som valt ett "en mans liv" är Sven Yrvind. Han skall snart sätta sig i en liten båt och segla till New Zeeland på hundra dagar. Båten förflyttar sig ca 2,5 knop i timman. På 24 timmar blir det ca 13,3 mil. Yrvind låter vinden göra den fysiska förflyttningen. Han har med sig en vrickåra för att dagligen få något lite motion. Han fick frågan; Tänk om Du blir sjuk? Svaret kom självklart " Man kvicknar till, - har jag tänkt".
Trotts era olikheter: Det svaret får gälla även dig.

Pennsylvania 12,3 miljoner människor! Större än Sverige! En delstat, fylld av tyska mennoniter, franska hugenotter, skotska presbyterianer samt en stor grupp kväkare. Spännande att få följa dig där. Keep on Running !

#5 Jan - 2018-05-05 14:41:45

Grattis till den prestationen! Oj! Hur löser du punkteringarna?

#6 sverker - 2018-05-05 19:28:32

Det där är intressant - kväkarna är störst och först- rörelsen grundades av William Penn - en mycket rik amiral som fick hela Pennsylvania av engelske kungen Jacob I som lösen för en skuld - denne nackades dock av Cromwell och då låg Penn illa till. Det här var på 1600-talet - USA:s hjärtbygd och även kärnan i amerikanernas starka och fromma kristendom. Vi svenskar var mycket starka lutheraner som slogs mot påven i Rom och hans legoknektar från hela världen - solden kom från indianernas ofantliga guldskatter som spanjorerna skeppat över.
Bishop Hill grundades 1846 av en svensk predikant som flydde från en fängelsedom. Björn passerar nu den absolut bästa delen av USA (som jag ser det.)

#7 Björn - 2018-05-05 20:31:51

#Sverker: Vet inte vad det är för trädslag, svårt avgöra när bladen inte kommit. Vintern här har varit bland de hårdaste, som mest nära två meter snö, som försvann bara för några veckor sedan.
#Bernt: Jodå, breda vägrenar och inte särskilt mycket trafik. Idag följer jag hwy 20 som går inte långt från Interstate varför det också är lite trafik.
#Klas-Peter: Hade inte en aning om att det bor så många i PA. Skulle vilja vara mera påläst om de orter jag kommer tid men tyvärr finns inte tiden.
# Jan: Jag har massa reservslangar. Ganska enkelt att byta längs vägen och sedan lagar jag slangen vid framkomsten. Att det nu blev två punkor på raken berodde på att det var en liten ståltråd som satt fast i däcket och som jag inte upptäckte med en gång.

#8 sverker - 2018-05-05 20:54:27

inte undra på att det heter sylvania - här finns tydligen massor med olika sorters träd läser jag. Även björk.

#9 sverker - 2018-05-05 21:06:07

Pennsylvania har flera urskogar och där finns jätteträd av olika sorter. Den här delstaten är ett alldeles eget kapitel!

#10 denis - 2018-05-12 10:19:34

This is really very interesting


http://www.cheap-escort-london.com/meet-denis-girl.html


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg