Kommentarer på Dag 20: Jag är i Ohio!


Ohio, min fjärde delstat av totalt elva. Varmare, mindre backigt och mindre blåst- inte undra på att man då tar ett glädjeskutt.

Herregud, det här går bättre än väntat! Och nu börjar den rätta coast to coast feelingen infinna sig.

På pappret skulle det här bli en jobbig dag,  i alla fall den längsta mätt i antal kilometrar. Men det är som att kroppen ställer in sig på svårigheterna och presterar till 110 procent. Mina 68 km gick som en dans. Väl framme vid fina Sleep Inn var jag så upplivad att jag var tvunngen att ta ett träningspass på hotellets crosstrainer i fittnes center. Jag behöver den där träningen för knäna så helt galet var det väl inte.

Är det kanske Appalacherna och motvinden som gjort mig stark? När det nu för en gång skull inte var så mycket motvind och branta backar kändes allt väldigt lätt.

Dagens dramatik bestod i en utrusande amerikans pittbullterrier. Egentligen är jag inte det minsta hundrädd, luffaren gillar sällskapet och det verkar också hundarna göra. Men den här gången var det lite otäckt, mest för hunden som var nära att bli överkörd när den sprang ut från en villatomt. Väldigt mycket okopplade hundar här. Jag vet flera coast to coast löpare som har haft pepparspray, yxskaft (!), ja t o m knivar för att freda sig. Det där är lika befängt som att man kan skydda sig med ett vapen.

I Sverige är det ambassader och mäklarfirmor som lägger beslag på de finaste husen och bästa lägena. Här är det begravningsfirmorna. Bilden från hwy 20, Ashtabula, OH.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Peter Malmqvist - 2018-05-06 06:09:50

Apropå hotellnotor, som du pratade om igår, vad kostar det dig att löpa ett coast-to-coast? Har du hållit någon koll på kostnaderna från tidigare fem lopp?

Keep up the good work!

#2 Klas Peter Suneson - 2018-05-06 07:48:54

Oj... Pennsylvania gick väldigt fort. Genom delstaten New York, fick Du jobba i många dagar. Tittade på kartan. Du snuddade bara över det nordvästra hörnet av Pennsylvania!
Ohios högsta punkt, 472 meter över havet, dess lägsta punkt 139 meter över havet. Ett ganska platt land! Ohio har en folkmängd på 11,6 miljoner invånare= större än Sverige! Huvudstaden Columbus är i samma storlek som Stockholm.

I går var vi och lyssnade på Varbergs Motettkör i Bankeryds kyrka. Fint !
I en av sångtexterna beskrevs ett träd. Kom att tänka på dig. När Du springer en lång, lång raksträcka och det står ett träd i fjärran, kanske kan dessa tankar ge dig än mer kraft;

Åh, du vackra träd där du stå! Vill du upp till himmelen nå?
Jag din stora längtan förstå när jag ser din krona tråna.

Dig kan vinden piska och slå: du har full förtröstan ändå.
Aldrig du ditt mod tappa får. Där du står har livet mening.

Åh en kärlek stor i din skönhet bor. Du har ingenting att dölja. Du är helt unik,
ingen är dig lik! Gud ödmjukt följa. Dina vackra blad, sommarens behag, dina
grenar lekfullt böjas. Letar sig en chans, finner rätt balans! Mitt hjärta fröjdas

text Anette Wallin

Keep on running !

#3 sverker - 2018-05-06 09:41:54

I USA skjuts hundar som biter folk - åtminstone i vissa delstater - I Californien sade polisen till en husse (schäfer) OK den får leva men då drar vi ut tänderna. Såg ett foto där hunden med insjunkna kinder satt och tittade på sitt tandgarnityr och det var
enorma rötter....

#4 Jan Suneson - 2018-05-06 13:11:01

I går kväll under bästa TV tid fick jag ett långt samtal från Björn. Han hade just kommit in i Ohio och njöt en Big Mac och en glass med kaffe på Mc Donalds i Conneaut Det är alltid bra uppkoppling på Mc Donalds och Skype funkade bra till min mobil.
http://www.bilddump.se/bilder/20180506125539-85.226.218.253.JPG
Björn försäkrade att han känner sig lika bra som ni kan läsa. Ibland då det är riktigt illa skriver han överdrivit positivt på bloggen.
Jag väntar i alla fall till Björn har kommit halvvägs (Gothenburg) innan jag bokar mina flygbiljetter och hyrbil.

#5 Björn - 2018-05-07 06:49:34

#Peter: Grovt uppskattat handlar det om cirka 100 000 kronor. Löpen har blivit dyrare med åren främst för att jag nu väljer ganska fina och dyra hotell, det är min enda lyx. Jag brukar också bjuda några av mina barn på resa och uppehälle så att dom kan se sin pappa vid målgången kasta sig i havet. Även om det hela är dyrt är det värt varenda dollar. Och skulle man campa, ja då har nog dom flesta råd med ett coast to coast.
#Klas-Peter: Vackra ord.
# Sverker: Nä, hundar och andra djur är inte mycket värda här. Min dotter, som är veterinär, förfasar sig över hur djuren behandlas.
#Jan: Den där bilden känner man igen även om de flesta Mc Donalds ser ungefär lika dana ut. Klokt att vänta med flygbiljetterna.

#6 sverker - 2018-05-07 07:25:43

men har du tagit stelkrampsspruta?
Och hur är det med sjukförsäkring?
Hotell - ett hyfsat kostar väl en tusenlapp - då är du uppe i 90 tusen? Sen får man ju dra av kostnaden för mat - den hade du även haft här hemma.

#7 Björn - 2018-05-07 14:50:19

#Sverker: Jag tecknade en olycksfallsförsäkring, har inte tagit någon stelkrampsspruta eller annat. Nä, tusen kronor natten är för mycket.

#8 sverker - 2018-05-07 21:25:05

den kanske täcker en sjukhusvistelse också? Tänkte på eventuella hundbett. Ser nu att 500 kronor räcker - här är dom hutlösa minst 1000 kr? Jag brukar alltid bo på vandrarhem anslutna till YHA - dom är bra - fantastisk frukost. Kört Running Kvalitet med Friskis%Svettis i sagolikt sommarväder.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg