Kommentarer på Dag 23: Petnoga med det mesta


Min cykelpump och mina hörlurar byttes ut idag. De gamla lurarna höll cirka två veckor. Garanttiderna varierar från kedja till kedja och dessa lurar inköpta på Office Depot har bara en garantitid på tio dagar. I bakgrunden restaurangkedjan Denny´s, min favorit där jag brukar beställa biff med brocoli och extra mycket gott potatismos. Idag blev det dessutom cheescake, en välsmakande kaloribomb.

En coast to coast löpare måste ta itu med alla problem direkt. Trasiga prylar ska omedelbart bytas ut, annars riskeras hela löpet.

Ja, jag är rätt rabiat då det gäller utrustningen, allt ska vara i toppskick. Kanske något förvånande är att skorna är det jag är minst noga med. Alla åren och milen har gjort mig så härdad att jag i princip kan spring i vilka skor som helst, även lågprisdojor från t ex Lidl.  Men en sak är viktigt vad gäller skor- variation. Just nu har jag med mig två par skor, det ska snart bli tre par, alla av olika typ. Jag byter skor två gånger om dagen. Jag tror det kan minska risken för skador.

Vattentornen är löparens vän. Bilden från Avon (OH).

Jag fick en underbar löpdag idag, sol, perfekt temperatur och lite medvind. Ohio är ganska platt och nu har det börjat dyka upp vattentorn- ett gott tecken. Jag älskar dessa vattentorn just för att de bekräftar att landskapet inte är kuperat. Indiana, Illinois, Iowa och framförallt Nebraska är vattentornens rike.

Jag springer nu mycket på halvstora landsvägar, tyvärr ofta utan vägren eller bara en smal remsa. Trafiken är bitvis ganska tät och att fly upp på sidewalks är ofta rena skämtet. Dessutom brukar gångbanor saknas men finns det sådana är de i regel i mycket dåligt skick.

Hade gärna ställt upp i det loppet om jag kunnat. Fick dock idag lite snabbhetsträning då en spänstig herre sprang om mig och jag hängde på.

Keep on running!

PS

Lurarna visade sig vara ett felköp. Ska bli intressant att se om jag får byta dem.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-05-09 07:47:52

Dag 23, 121 mil!! Bara en jämförelse, Stockholm-Kiruna (123mil)
Jag funderade på din kärra. Utrustning och dricka. Väger det lika mycket som löparen själv?
Har Du hörlurar på när Du springer ? I den täta trafiken måste ditt fokus vara säkerhet. Att lyssna till de fordon som ständigt är ett hot. De senaste dagarna har många kommenterat MC förare utan hjälm. Löpare på allmän väg med hörlurar på, är ett stort chanstagade.
Hoppas att medvind, värme och sol får följa dig ännu några dagar.
Här hemma i trädgården kommer bladen på Praktmagnolian och stöter bort blommorna.
Keep on running!

#2 Jan Suneson - 2018-05-09 10:44:49

Tyvärr klarar inte iTune Bluetooth.
Klas Peter har naturligtvis rätt angående lurar och trafik. Nu hör man dock omgivningen ganska bra med normala hörlurar och jag har alltid musik när jag åker skidor ensam. Olycksrisken i en knökad pist är nog större än på en landsväg och jag tror att medvetenheten om riskerna ökar hörandet Ingen country musik på vägen är som kaffe utan grädde.

#3 Jan Suneson - 2018-05-09 10:52:08

Denny's biffar kan närmast jämföras med Jensens Bøfhus. Hoppas att de finns några restauranger i Oregon.

#4 Tricky - 2018-05-09 13:14:17

Visst klarar iTunes Bluetooth, så funkar det inte så är det något annat som är fel. Dock verkar det inte vara några kvalitetslurar direkt, betyg 2,5 på Amazon... Ömtåliga och dåligt ljud enligt recensenterna. https://www.amazon.com/Altec-Lansing-MZX399-BLK-Waterproof-Sweatproof/dp/B0711XWKSQ

#5 Jan Suneson - 2018-05-09 13:27:22

Tricky
Jag menade iPod Björn har en värsting på 150 gig full med country musik

#6 Björn - 2018-05-09 14:58:14

#Klas-Peter: Du har rätt, jag ska vara mer försiktig. Hade ett tag lyssna på ljudbok men det blir det nog inte tal om, sådant lyssnande kräver mer koncentration.
#Jan: iPoden funkar bra. Denny´s nog snäppet under Böfhaus men billigare.

#7 Anders - 2018-05-09 20:10:26

Kul att höra att du kan springa i vilka joggingskor som helst. Emil zapotek tränade väl i militärkängor vad jag minns. Alla dessa skotester är nog en symbios mellan testare och tillverkare där det ofta är kunden som blir lurad på något dyrare/mer avancerat än vad som ofta behövs...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg