Kommentarer på Dag 24: Kryllar av gamla glassbarer


Det enda som finns kvar av Mr och Mrs Millers glassbar från 1950 i Birmingham, OH är den rostiga skylten. Men inne i en ny byggnad fortsätter verksamheten och tavlorna på väggen berättar om de "gamla goda tiderna".

Aldrig har jag ätit så mycket glass under något coast to coast. Det finns gott om glasskiosker där jag nu springer och det är svårt att springa värdshus förbi.

Det är inte bara de gamla glassbarerna som frestar, McDonalds, Burger King, ja alla stora kedjor serverar billig och god glass. Kaloririkt, billigt och inte minst gott nu när temperturen börjat stiga och träden äntligen slagit ut.

En behaglig men händelsefattig dag är över. Tyvärr hann jag inte byta mina lurar, det skulle bli en för stor omväg att uppsöka butiken här i Norwalk, Ohio. Råkade hamna på ett  Econo Lodge med uselt internet så den här korta texten skrivs från Burger King granne med motellet. Jag tycker wifi annars är väldigt bra utbyggt på resturangerna i USA, internetkontakt får man numera även på de minsta orterna ute på landsbygden.

Dagens distans: 49 km

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-05-10 08:34:57

Makrosor och Glass!
Trevlig bild ! Det ser riktigt bekant ut. Här hemma har maskrosen inte börjat blomma ännu. Plantorna i vår gräsmatta, jagas med ett järn. Miller är ett gammalt namn i Bankeryd. Faktorismed under Huskqvarna vapen. Söner och sonsöner började tillverka möbelbeslag. I dag lever namnet vidare i Bankeryd som stor Grosshandlare.
SIA - gräddglas med vit choklad är en höjdare!

#2 Johan - 2018-05-10 09:00:55

Hej Björn, följer som varje gång, om än med lite försening dina coast-to-coast inlägg. Fråga: hur mycket överlappning med sträckorna från tidigare löp denna gång (i stora drag)? Förra gången minns jag att du återbesökte och även blev igenkänd sedan tidigare år på en bra bit. Stort lycka till!

#3 Björn - 2018-05-10 13:45:47

#Klas-Peter: Konstigt att maskros blommar här där våren är mycket sen men inte i Småland där det nästan är sommar.
#Johan: Lite överlappning denna gång. Det blir mycket i Iowa, en del i Nebraska, och samma som tidigare i Wyoming och lite överlappning också i Idaho. Alltså i stort sett en ny rutt.

#4 Anders Forselius - 2018-05-10 15:09:09

Hej Björn, kul att följa dig igen. Apropå Internet: Jag köper alltid ett amerikanskt sim-kort från At&T när jag är i USA. Billigt och för det mesta väldigt bra (norra Iowa och några andra fläckar i västra USA saknar täckning). Behöver jag använda datorn så använder jag enkelt telefonen som router. At&T säljer även relativt billiga telefoner om du behöver använda din svenska telefon. Verizon, som har ännu bättre täckning, säljer dessvärre endast med abonnemang. Livet blir så mycket enklare (och billigare) med ett amerikanskt telefonkort. Lycka till på färden!!

#5 sverker - 2018-05-10 20:34:59

en knäckfråga för botanikersonen: är det rotfibblor? Dessa är snarlika maskrosor.

#6 sverker - 2018-05-10 20:37:50

ledtråd: rotfibblan har en grön smal stängel - maskrosen den ihåliga tjocka...

#7 Björn - 2018-05-11 04:51:41

#Anders: Tack för tipsen! Jag har en liten billig kontantkortstelefon från USA och min vanliga telefon från Sverige men jag behöver inte använda någon. Ringer på Skype från restauranger och motell, billigt och bra.
#Sverker: Ingen aning men ska kolla imorgon.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg