Kommentarer på Dag 25: Inget kan stoppa mig!


Vägen avstängd men inte för mig. Detta har jag varit med om många gånger men i regel tar sig kärran fram överallt. Jag hatar "detours"!

Trilskande poliser, ständig motvind, punkteringar, krånglande kreditkort och avstängda vägar. Det är mycket som kan stoppa mig men det ska inte ske. Jag har bra flyt nu.

Erfarenhet är guld värd. Jag har varit med om det mesta en ensamlöpare i Amerika kan råka ut för. Och när sedan problemen inträffar, ja då vet man hur man ska tackla situationen. Framförallt gäller det att behålla lugnet, det mesta brukar ordna sig.

Men det gäller att inte vara övermodig och absolut inte ta  några risker. Minsta småsak kan spoliera hela löpet. Sedan ska väl sägas att jag haft en väldig tur, jag har t ex aldrig blivit skadad i trafiken. Och jag har egentligen aldrig råkat ut för någon löparskada. Det jag ändå tycker är mest nervöst är allt som har med datorer och teknik att göra. Jag är dålig på sådant, tur att jag har Nils, min äldste som som är i branchen och som fungerar som min webmaster. På t ex löp Nr 3 hade jag kommit åt någon knapp och sabbat hela datorn men Nils kunde fjärrstyra datorn och återställa allt. Innan var jag beredd att ge upp och åka hem.

Stora öppna fält gör att vinden tar i extra mycket i kärran. Inte en människa och knappt ett hus på flera mil i mitt blickfång.

Jag har inte velat säga det tidigare men jag tror det var ett stort misstag att springa från öst till väst, de tidigare fem löpen har ju gått åt andra hållet. Nu har jag haft motvind i stort sett varenda dag, aldrig medvind en hel dag. Ibland blåser det så mycket att jag ständigt måste ta små korta gångpauser och att springa i motvind en hel dag innebär i kraft säkert någon extra mil. Men man vänjer sig även med motvinden.

En fjärdedel av sträckan är nu avverkad. Det har gått lite tyngre än väntat, främst på grund av vinden och backiga New York, men jag tycker ändå att jag har bra flyt. Jag har aldrig tvivlat på att jag inte skall nå dagens etappmål. När jag startar på morgonen och lägger händerna på kärran är jag fullständigt övertygad om att jag ska komma fram. Och jag ser varje dag fram emot att få göra fem sex  mil igen, främst är det dagens lunch och ett fint motell som lockar.

Detta var himmelriket för mig, West Lodi Outpost i Bellevue, OH. Restaurangen la ut en bild på mig på FB och flera delade inlägget så nu är jag kändis på bygden.

Dagens lunch ja, den fick jag vänta länge på idag. Efter 35 km löpning på en nästa kusligt öde landsbygd och på spikraka små vägar över öppna fält och inte en människa i min åsyn nådde jag restaurangen West Lodi Outpost. Himmelriket! Kokt kött, potatismos, sås och majs var precis det jag önskade mig. Märkligt att det över huvud taget fanns en restaurang här ute.

Just nu bor jag på ett riktigt ”loppemotell”, Tiffin Motel i staden Tiffin (18 000 invånare). Mannen i receptionen satt och sov när jag anlände, var butter och oförskämd. Och minst tio gånger upprepade han att det kreditkort jag bokat rummet med inte kunde användas eftersom det inte fanns täckning på kortet. Ett tag lutade det åt att jag inte skulle få något rum alls hur många fullgoda kreditkort jag än visade upp. Det enda bra med detta motell var att det fanns en Denny´s restaurang alldeles intill.

Morgondagen till Bluffton blir lång, 66 km, så det blir tidig avfärd. Lutar åt att jag köper ett par löparskor på Dick´s Sporting Goods i ”storstaden” Findlay (40 000 invånare)

Dagens  distans 61 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-05-11 07:03:22

Efter en dag med 61 km i motvind, är det inte så konstigt att Du inte riktigt orkar charma en yrvaken sur gubbe i receptionen på ett dåligt motell i Tiffin, OH .

När Du springer genom öde landsbygd påminner det om Östergötland. Vår yngste son Karl bor i Borensberg. Vid besök, väljer vi vägen över Väderstad , Bjälbo, Skänninge. Jordbruksbygd med historia. Vägarna där är lika smala som de Du nu springer, men betydligt krokigare. Medeltidens boskap har valt vägsträckningen.

Liksom West Lodi Outpost i Bellevue, OH, överraskade dig, så gör även Centralkrogen i Väderstad det. Ett fantastisk matställe. Där bör Du stanna en gång.
När jag ändå är inne på Väderstad, så bör jag nämna Väderstads Lantbruksmaskiner Ett framgångsrikt företag med en personalstyrka större än byn och en omsättning på 1,9 miljarder

De senaste dagarna har Du berättat om rätt temperatur, medvind och sol, så Björn
Inget kan stoppa Dig ! Keep on running !!

#2 sverker - 2018-05-11 08:37:31

Har Du kollat på Windfinder - nu 5 sm nordnordost. Ser ända härifrån att maskrosorna är rotfibbla? Den röda ladan med brutna taket är väldigt typisk. Innan Benjamin Franklin uppfann åskledaren slog blixten ständigt ner. Du ser pinnen på takgaveln.
Kokt kött? Påminner om skolbespisningen - köttgryta med sås kanske åtminstone?
Intressant att Du plötsligt inte hittar ett mathak i tjockisarnas land....

#3 Arnold - 2018-05-11 10:22:13

Verkligen oforskamt snubbe - fel person pa ratt plats. Hur f...n kunde han veta att det inte fanns teckning p[ ditt kort? men ok sana idioter fa man bara skita i Bjorn. Onskar dig fortsatt lycka till och hoppas du snart far medvind.
Var ute och sprang i mina hemtrakter (Holland) i morse (sadar kl 07.30) och njot i fulla drag av den fina naturen som finns har omkring i Steenwijk - ar har en vecka pa semester.

#4 Kenneth - 2018-05-11 11:34:35

Du är fantastisk, Björn och kommer säkert att nå ditt mål. Önskar dig verkligen lite medvind och inga sura gubbar. Keep on!

#5 Jan Suneson - 2018-05-11 13:19:33

Bild till dagens text
http://www.bilddump.se/bilder/20180511131544-85.226.218.253.JPG

#6 Ingrid Brännström - 2018-05-11 23:43:13

Fantastiskt kul att få följa din resa på detta sätt! Imponerade dessutom det du gör! Allt gott till dig!

#7 Björn - 2018-05-12 13:20:32

#Sverker: Ska kolla windfinder när jag får tid. Däremot kollar jag alltid väderprognoserna på yr.no . Angående maskrosorna du skrev om tidigare- de är av svensk modell och har ihålig stängel. Åskledarna var en intressant iakttagelse, tittar man närmare har de flesta hus flera åskledare på taket.

#Ingrid: Tack. Livet är annorlunda nu jämfört med tiden i Kramfors där jag rökte, snusade och tog sportbilen för att ta mig från Limstagatan till busshållplatsen.

#8 sverker - 2018-05-12 18:41:22

innan åskledaren hade de ett helsike på slätten med blixtnedslag - även Du får se upp - en gång i fjällen hamnade jag mitt i ett åskväder- fick ligga platt i ett hål som dessutom vattenfylldes! Ser du om bönderna har kvar sina vindsnurror - gav el till hushållet...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg