Kommentarer på Dag 26: Här prutar man inte


Jag satte på mig de nya skorna och sprang nöjd ut från butiken.

För USA-turisten är köp av joggingskor nästan ett måste. För mig är det en livsnödvändighet.

Idag slog jag till och köpte mitt första par. När äventyret är över kommer jag att ha förbrukat tre, kanske fyra par skor plus de två halvslitna jag hade med mig. Och när jag åker hem kommer jag att köpa på mig 2-3 par för kommande behov.  Annars är jag ingen större skoförbrukare, mina 500-600 mil årligen brukar kräva 1-2 par om året. Å andra sidan har jag många skor igång.

Mitt besök på Dicks Sporting Goods i Findlay väckte ingen större uppmärksam trots min storstilade entré:

-Here comes a coast to coast runner. I need a new pair of running shoes, sa jag och parkerade kärran strax innanför entén så att alla kunde se skylten ”Coast to Coast”. Mannen som hälsade alla välkomna sa något ohörbart och log vänligt. Andra kunder fick exakt samma bemötande. Något förvånad att han inte ställde en enda fråga.

Jag köpte ett par Brooks Adrenaline med hyllpriset 120 dollar + skatt. Under tidigare coast to coast prutade jag på främst motellen men också i sportbutikerna och hade viss framgång trots att USA är som Sverige, här prutar man inte. Nu har jag slutat med  prutandet. Men när det gäller skor tycker jag ändå att jag gjort mig ”förtjänt” av en rabatt.

-Can I get a discount? frågade jag  den kvinnliga expediten, som skakade på huvudet.

-But as a coast to coast runner I always get a little discount, försökte jag.

Kvinnan talade i mikrofonen med sina överordnade. Jodå, jag skulle få en rabatt på 20 dollar. Priset stannade nu på 107 dollar inklusive skatt (på t ex Runners Store i Stockholm kostar samma skor 1 600 kr). Så visst är skor billiga i USA trots den svaga kronan.

Jodi, en hemlös i Fernaly, frös men fick lite skydd i vinden av reklamskylten. Han berättade att han tjänar 45 dollar om dagen för fem timmars arbete.

Föräldrar inlindade i filtar ser sina barn spela softball utanför Cory-Rawson High School, OH. Flickorna spelar 23 matcher om året och det röda laget, Reed Hopewell, leder turneringen, berättade en stolt pappa.

För första gången hade jag idag medvind, dessutom under hela dagen. Jag ”flög fram” och klockade fem kilometer på 28 minuter, de klart snabbaste 5 km under detta coast to coast. Med gud vad vägen var tråkig, i princip en raksträcka på sex mil i öde landsbygd.

Dagens distans 67 km till ett ”halvloppigt” motell, Fairway Inn i Bluffton. Nu återstår bara en dag i Ohio, sedan Indiana.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-05-12 04:54:13

Det här med skor är intressant! Halva priset i London också - Runner´s Store är för det mesta tomt på kunder. Såg igår på Windfinder - 5 sekundmeter rakt i ryggen.
TSM provsprang marabanan förra söndan - jag tyckte först som dej helknäpp men den kan bli rolig och egentligen snabbare än gamla? Här sommar och grönskan bara exploderar. USA har 33 inv./kvkm - Sverige 23 - tomt alltså. Våra krokiga vägar har ofta med tomtgränser att göra - här drog man med linjalen. 20 dollar var inte dåligt - men RC har klubbrabatt 10% - ger dock 160 kr .

#2 Olle - 2018-05-12 05:25:11

Intressant att se att de sitter inlindade i filtar i mitten av maj. Här hemma är det shorts som gäller. Ang skor så köper man dem billigast från England.

#3 k - 2018-05-12 07:31:04

fattar ej 500 mil i usa ca 6 par skor samma mil hemma 1 par?

#4 Björn - 2018-05-12 13:24:22

K: Det är nog snarare 2 par i Sverige som ska jämföras med 5 i Amerika. Att förbrukningen blir mer än den dubbla beror på att värmen på asfalten här gör att slitaget blir så mycket större, sedan ställer jag också lite större krav under ett sådant här löp.

#5 Jonas Wincent - 2018-05-12 18:26:28

Heja Björn! Lika kul som vanligt att läsa bloggen!

#6 Larry - 2018-05-13 01:36:12

Ser ju ut som motvinden bör släppa nu, om det står sig. Zooma in:

https://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/1000hPa/orthographic=-106.19,42.50,411

Lycka till med ännu en bragd!

#7 Björn - 2018-05-13 03:35:28

#Jonas: Tack och roligt att du är med öven denna gång.
#Larry: Vilken illustrativ karta, den ska jag spara. Ja, vindarna verkar gynnsamma för mig just nu.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg