Kommentarer på Dag 27: Amerika ber för mig


David Reynolds, Fort Jennings, åker runt i sin bil och sprider det kristna budskapet. Glömde fråga vad hans hund hette. Vad kan det vara för ras, tro?

Utanför det lilla samhället Fort Jennings bromsar en bil in. Jag hade efter fyra mil precis avslutat min middag på restaurangen The Fort och börjat springa en tre mil lång raksträcka mot staden Van Wert.

-Do you have a second? frågar föraren I en röd liten skraltig bil och med en skällande hund I baksätet.

Jag har alltid tid över för att prata med folk. Det är ju egentligen det hela det här äventyret går ut på. Jag ser direkt att mannen är ”ofarlig”, det är en privatmissionär som är ute för att omvända en stackars själ. Han ger mig några små kort med ett religiöst budskap och vi kommer i samspråk. Han presenterar sig som David Reynolds, är 60 år, jobbar på en kalkonfabrik i närheten och frågar om jag ätit kalkon, om inte vill han bjuda på det.

-Can I pray for you? frågar han.

Det är en fråga jag får minst någon gång på varje coast to coast, ofta i samband med en måltid. Jag säger aldrig nej, vill folk vara snälla så ska dom få vara det. Det är i regel väldigt religiöst ute på landsbygden och just där jag springer nu ligger kyrkorna tätt och är stora. Minns från mitt första långa löp (Chicago-New Orleans) en vägpastor för lastbilsförare som gav mig nästan hela kollektkassan.

Själv är jag inte så religiös men har respekt för dom som är det. Jag har faktiskt med mig två små saker jag fått från folk som under tidigare löp bett för mig. Jag tror dom där amuletterna kan bringa tur.

Jag var inställd på att dagen skulle bli lång, uppemot 70 km. Är man det brukar det gå bra, så även idag. Egentligen är det här för långa distanser men jag hade inget annat val, hotellpusslet måste gå ihop. Medvind även idag och kanske fortsätter medvinden ett tag till. Titta på den HÄR intressanta vindkartan signaturen Larry skickade.

Imorgon springer jag in i Indiana. Ohio var lättsprunget, platt men ganska trist med spikraka vägar. För mig dock den hittills bästa delstaten. Indiana har jag också varit tidigare i men minns inte riktigt hur det var.

Skövlat kulturarv. Inte en planka, inte en sten finns kvar efter Fort Jennings från kriget 1812 (utkämpades 1812–1815 mellan USA och Storbritannien). Så här ser det ut på de flesta platser, en skandal. I Fort Jennings hade man i alla fall ett museum.

Jag äter så mycket jag kan, ändå vill inte löpartajtsen sitta uppe. Bilden från Rowdi Rooster Cafe i Columbus Grove (OH) där måltiden avslutades med en gigantisk äppel-körsbärs paj.

Dagens distans blev rekordlång, 71 km. Jag bor på ett fint Comfort Inn och så blir det även imorgon i Bluffton. Skönt att jag också hann med en stortvätt, brukar bli var fjärde dag.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 k - 2018-05-13 07:13:50

i mitt tycke en bättre väderleks information:
https://www.windy.com/?gust,40.731,-82.167,7

#2 Bernt - 2018-05-13 08:42:10

Bra sprunget Björn! Sommarvarmt här och allt är nu grönt. Ser bra ut för din andra hobby, bärplockning. Blåbären blommar för fullt och det är varmt både dag och natt. Bara att springa ut i skogen när du kommer hem!

#3 Johan - 2018-05-13 09:54:04

Hej Björn, "...i morgon i Bluffton..."? Där har du väl redan varit, eller finns det flera? :)

#4 Tricky - 2018-05-13 11:19:42

@Johan: Ja det finns ett Bluffton i Indiana också. https://goo.gl/maps/W69PK9EXW322

#5 Jan Suneson - 2018-05-13 12:33:23

Tack k för väder sajten Windy.
Björn här har du allt du behöver om vädret. Lägg upp ett bokmärke och ändra i inställningar till m/s, C och språk svenska. Kolla att du har din tid och inte som jag får svensk tid.
Jag skall ner till Göteborg några dagar och Windy ger mig bra väder

#6 k - 2018-05-13 13:29:10

För Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.windyty.android&hl=sv


För Iphone:
https://itunes.apple.com/us/app/windy-wind-and-waves-forecast/id1161387262?mt=8

#7 Johan - 2018-05-13 15:14:21

@Tricky, ja dra mig baklänges på en liten kärra. 82 miles emellan tydligen...

#8 Axel - 2018-05-13 17:12:56

Jag har varit ateist under många år men blivit frälst. Det finns inga som helst tvivel för mig nu att Jesus finns. Jesus vill ha ett personligt förhållande med oss, det gäller "bara" att nå ut till Jesus. Bjud in Jesus i era liv. Be på era bara knän efter bevis på hans existens. Den som ödmjukar sig ska bli upphöjd och tvärtom.

En början skulle kunna se ut så här:

Jesus, jag har begått många synder i mitt liv men jag vill få veta med säkerhet att du finns och att jag kan få förlåtelse och frälsning av dig. Om det är enligt din Faders vilja må det ske, amen.

Det är viktigt att be i Faderns namn för att det inte är ens egen vilja man vill ha utförd egentligen utan allt ska i möjligaste mån vara enligt Guds vilja. Det är hur som helst Gud som har makten. Långa böner är inte nödvändiga för Gud vet precis allt om oss; vad som varit och vad som ska ske.

Ask and you will receive. Matthew 7:7.

Gud lovar att svara dig om du frågar, men det kan vara svårt att få svar alldeles i början av sin vandring med Jesus. Men om man inte tvivlar eller förtvivlar är chansen god att få svar om man tror på Jesus fullt ut och inte har låtit synder komma i vägen. Det är min erfarenhet för Gud håller sina löften.

Jesus kan tala till dig direkt, genom andra personer, genom händelser och kanske på andra vis också som jag inte tänkt på.

#9 Björn - 2018-05-14 06:44:51

Ingen som vågade gissa vilken ras jycken hade? Jag tror blandras.
#k: ligger nu som bokmärke
#Bernt; Det låter bra. Får kanske rapport om lingonen senare.
#Tricky: rätt
#Axel: Jo, att det är någon högre makt som beskyddar mig/oss har jag nog anat.

#10 sverker - 2018-05-14 09:50:54

hunden kan vara en variant av australiensk fårhund? De flesta brukshundar blir grymt undersysselsatta som sällskapshundar! I historien har de varit mycket specialiserade i olika "yrken" - ta tex den lilla råtthunden från Prag - nu en liten leksak. Tax - Dachs = grävling - designad för grävlingsgrytets gångar osv osv


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg