Kommentarer på Dag 28: Det gröna Indiana


Indiana är min femte delstat av totalt tolv under detta coast to coast. Jämfört med Ohio gav Indiana intryck av att vara mer lummigt, mer lövträd och inte lika gigantiska åkerfält.

Jag är i Indiana! Platt, lummigt och just nu varmt och med hög luftfuktighet. Då trivs jag!

Varje passering av en delstatsgräns känns stort. Man får en speciell känsla av att komma till något nytt, något främmande och lite spännande. Och nog är det så att naturen ändrar karkatär? Jo, jag tror att det är så.

Vi svenskarr uppfattar mycket som skruvat i Amerika. Ta bara en sådan sak om att här sprutmålar man gräsmattan om den ser brun och vissen ut. Och här färgar folk vattnet turkosblått i sina konstgjorda dammar på villatomten. Och ogräset utanför huset bekämpas med kemikalier. Och alla husägare åker runt på en motordriven gräsklippare hur liten tomten än är.

Gary Weber i Bluffton (IN) står och fiskar på sin villatomt i den eget grävda dammen med turkosblått vatten ("håller ogräset borta"). Han agnade med hot dogs men fiskelyckan uteblev medan jag såg på. Dammen myllrar av bl a cattfish som ständigt snodde betet från honom.

Fullsatt i kyrkan.

Kanske blev jag ändå lite påverkad av gårdagens "missionär". På morgonen passade jag på att beöka en gudstjänst i Calvary Evangeliical Church där det pågick barndop. Parkeringsplatsen utanför var smockfull av bilar och inne i den stora kyrkan satt uppemot 200 av församlingens 400 medlemmar. Tänk om Svenska kyrkan hade sådana besökstal! Trots att jag bara var där en kvart verkade mitt besök uppskattat.

Dagens distans 57 km till Comfort Inn i Bluffton, Indiana.

Veckans distans: 393 km (rekord)

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2018-05-14 07:29:25

Indiana, bara namnet lockar till barndomens lekar. Visst USA är annorlunda. Gott att höra att Du tog dig tid att bevista ett barndop. Det är alltid något speciellt när man får önska den lille/lilla en bättre värld att växa upp i.
Åkte genom ett försommarfagert Sverige till kunglig huvudstad för att besöka syster, svåger barn och barnbarn.
Sänder en varm jäsning från ett vackert Tyresö
Keep on rusning!

#2 sverker - 2018-05-14 09:17:24

Upphör inte att förvånas över telefonstolparna! Har Du testat e-Boks? Jag anser Windfinder bättre att kolla vinden med? Ser på väderkartan att östra halvan av USA inte alls har värmeböljan som pågår här och i Europa, inne i hela Ryssland. Ett svinkallt område på Atlanten söder om Island. Denna blå fläck har funnits några år och forskarna varnar för att Golfströmmen störs...

#3 sverker - 2018-05-14 10:59:28

Spänst = hopp rakt upp - eliten hoppar runt 1 meter...... Björn har lämnat de flesta av Jordens 70-åringar bakom sig skulle jag tro? Stående höjdhopp var förr en olympisk gren där Sverige plockade medaljer.

#4 Andre? Sinclair - 2018-05-14 14:23:26

Hej magiska Björn!
Tre.Hundra.Nittio.Tre-TUSEN meter på en vecka. Efter tre veckors uppvärmning av 1.1 miljon meter.
Vilken fantastisk b e d r i f t e r och ett sant nöje få följa Din färd.
Önskar dig fortsatta kuligheter!

#5 AnglaNyman - 2018-11-02 09:39:49

Thanks for the blog.Thanks Again. Awesome Root explorer Viper4android youtubevanced


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg