Kommentarer på Dag 29: En vanlig dag på jobbet


Klockan 07.10, 0 km: Kollar epost, väderutsikter, skummar SvD och DN, handlar aktier

Klockan 08.00, 0 km: Frukost, lassar in mat, finare motell har alltid lagad mat, gör ofta våfflor

Hur ser en vanlig dag ut för dig? frågade någon på bloggen. Så här kommer ett bildsvep med klockslag och tillryggalagd sträcka. Fast så vanlig var dagen kanske inte, rätt dramatisk faktiskt. På grund av internetproblem är texten en dag försenad och dagen avser 14 maj då jag sprang 69 km, från Bluffton till Wabash i Indiana.

Klockan 10.00, 9,7 km: Allt börjar bra, lite trafik, inga backar men mörka moln i fjärran. Fast på väderrapporten har det bara utlovats några regnstänk.

Klockan 10.20, 13 km: Blixtar och värsta skyfallet bryter ut. Snabbt får jag på mig regnjacka. En bil stannar och frågar om jag behöver hjälp men jag avböjer och springer vidare. Lite rädd, hade blixtarna varit närmare skulle jag ha sökt skydd i något hus.

Klockan 11.25: Regnet har upphört och dyblöt  tar jag en kort glass- och kaffepaus på Dairy Queen i Markle, Indiana. Tyvärr inget wifi här.

Klockan 14.10, 33,1 km: Jag hinner precis in på Nick´s Kitchen i Huntington (17 000 invånare) innan stängningsdags. Beställer in en jättelik tenderloin och massor av Cola. Lösenordet för wifin är "tenderloinlover". Intill mig sitter en stackars sjuk kvinna och kräks i sin tallrik, försöker hjälpa henne med ett glas vatten.

Klockan 16.47, 47,3 km: Blandar till sportdryck (Gatoradepulver som köps på Walmart i stora burkar). Det är mycket hög luftfuktighet och jag har med mig för lite vätska. Passar på att göra dagens andra insmörjning med solkräm (klarat mig från att bli bränd).

Klockan 18.30, 55,7 km: Överraskande dyker Marathons bensinstation i Largo (IN) upp. Hade innan övervägt knacka på i hus längs vägen och be om vatten, jag är väldigt törstig. Köper en tvåliters kall Cola på macken och sveper större delen på direkten. Studerar "the locals", en strid ström av kunder, nästan alla överviktiga och de verkar komma direkt från åkerfältet eller bilverkstan, jordiga och oljiga i sina arbetskläder. Ingen tar någon notis om mig- jag smälter in i gänget (frånsett det där med vikten). Når vid  20-tiden Knights Inn i Wabash, motellägaren otrevlig, motellet slitet och wifin fungerar inte. Inga restauranger i närheten så min kvällsmålid blir fyra portioner havregrynsgröt som kokas i ishinken i micron , några youghurt och ett äpple. Trist avslutning på en tuff dag.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mats-Erk - 2018-05-15 21:47:23

Väldigt intressant inlägg
Fler såna tack????

#2 Bibbi Lind - 2018-05-15 21:54:32

Det är sååå intressant att följa din berättelse och din löpning! Jag kan känna de jobbiga backarna, regnet, blåsten, rädslan av åskan om att ta skydd eller inte, luftfuktigheten, värmen, människorna du möter......Tack för dina rapporter!

#3 Magnus vetter - 2018-05-15 22:59:31

Jag försöker hoppa på resan lite. Roligt att få lite koll på hur din dag har varit. Jag som tänkte kuta 21,1 km på lördag. Det känns lite futtigt i detta sammanhang, men är för mig en extra utmaning i år. Spännande. Håller verkligen tummarna för att dina dagar innan målgång, blir så bra de kan. Keep up the running mood!

#4 Per - 2018-05-16 00:44:42

Jag tycker det är ganska ofta som du stöter på otrevliga hotellägare. På Tripadvisor kan du läsa recensioner om dina hotell i förväg (det visste du kanske redan).

https://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g37601-d607864-Reviews-or15-Knights_Inn_Wabash-Wabash_Indiana.html

#5 Tomas - 2018-05-16 05:39:28

Maten ser ibland ganska äcklig ut och inte värst hälsosam .
Klart du går ju som en maskin och förhoppningsvis lämnar den dåliga födan inga konsekvenser invärtes .
Tror du tjänar på att få i dig mycket av naturligt fett och proteinrikt bra kött.
Två riktigt bra bränslen .
Smarriga ostar .
Mycket är ju idag processat skräp och ovärdigt som föda.
Ex. Pommes
Du jobbar annars på bra och klokt.
Vet ju att du verkligen uppskattar dagsetappmål med avslut i form av god mat .
Guldstunden .
Du nämnde långt tillbaka i tiden just om den detaljen att du var med morfar eller farfar,osäker på vem det var,och det plockades jordgubbar .
Det viktiga var just då att du fick lära dig att då som nu vänta på belöningen .
Först hårt arbete.
Det ser man går igen i ditt livsmönster .
Intressant .

#6 Mats - 2018-05-16 06:13:32

Vill bara tacka för den fina inspirationen som bloggen ger. Hittade den via jogg och följer den varje dag nu.

#7 N-O - 2018-05-16 08:07:13

...och du som är countryvän lyssnade naturligtvis på George Jones version av Wabash Cannonball när du ändå var i just Wabash?

#8 Björn - 2018-05-16 14:30:34

#Mats-Erk: OK, kommer fler
#Bibbi: Tack
#Magnus: Tävling är tävling, inte futtigt. Jag tar det lugnt under ett sådant här löp, är jag trött så stannar jag.
#Per: Ja, det har råkat bli två nu på kort tid men annars inga problem. Eftersom det är ca 100 motellnätter bryr jag mig inte så mycket. Ofta har jag inte så mycket val vilket motell jag ska ha, läget avgör, så om det fått dåliga betyg tvingas jag ta
det ändå.
#Tomas: Man får kanske uppfattningen att det är mycket skräpmat jag äter men det är nog ganska OK mat. På snabbmatskedjorna äter jag nästan dagligen en sallad, jag försöker äta ris och pasta och inte bara hamburgare och pommes. Äter också mycket frukt, främst vindruvor.
#Mats: Ja, jag gjorde lite "reklam" för den på såväl Jogg sonm Funbeat.
#N-O: Nä, det missade jag. Men Jan har lagt in alla Georg Jones i min ipod så jag ska lyssna på den låten nu på morgonen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg