Kommentarer på Dag 36: Här blev jag bedragen!


Var det här brottet skedde? När jag fyra år senare återkom till Canton försökte jag utreda vem som bedragit mig och hur det egentligen gått till.

Bor du en natt på ett motell ska du bara betala för just en natt, inte för en natt varje månad i all oändlighet. Det var vad som höll på  att hända mig när jag sommaren 2014 tog in på Heritage Grand Inn i Canton, en stad i Illinois med 15 000 invånare.

Jag minns besöket mycket väl. Hotellet var ganska fint, jag blev inbjuden att delta i en reunion som pågick i frukostrummet, jag serverades mat och fick berätta för gästerna om mitt då fjärde coast to coast. Hotellnotan betalade jag som vanligt med mitt kreditkort. Jag hade ingen anledning att ana ugglor i mossen men fick det efter hemkomsten . . .

När jag flera månader senare kollade kontoutdraget (alldeles försent) visade det sig att jag betalat rummet 6-7 gånger, trots att jag alltså bara stannat en natt. Jag hade varje månad debiterats exakt samma belopp och hade jag inte slagit larm skulle uttagen kanske pågå än idag. Jag kontaktade Handelsbanken som ersatte mig för två nätter, de fyra fem övriga fick jag stå för själv eftersom de var "för gamla" betalningar. Då skickade jag ett brev samt mejl till motellet, begäde återbetalning, men man hörde inte av sig. Då ringde jag- dom la på luren!

Inte undra på att jag nu var nyfiken på hur det hela gått till. På min löpning från Pekin till Canton stannade jag till på en restaurang och talade med en person som bodde i Canton.

-Jag är inte förvånad. Ägaren var inte guds bästa barn. Han dog ifjol.

Ungefär samma svar fick jag på en bar. När jag så kom fram till motellet kunde jag inte låta bli att gå in. Den nya ägaren där hade inte hört talas om några tidigare bedrägerier men verkade klart skakad. Fortsatta skumrakaffärer skulle vara döden för hans motell.

Jag steg in på polisstationen i Canton. Kvinna numer 3 till vänster i nedre porträttraden tog hand mitt "ärende"

Kanske visste polisen något? Inte kunde väl jag vara den enda gästen som råkat ut för detta? Vad jag fick bekräftat var just att ägaren var död och att inga andra blivit bedragna. Mitt fall kände man naturligtvis inte till eftersom jag dumt nog inte kontaktade polisen i Canton. Det verkar heller inte Handelsbanken ha gjort. 

Nåja, kul i alla fall att försöka väcka liv i kalla fall. Ryktet om den blåögde och bedragne svensken lär vara ute på stan. Jag berättade för flera personer som ville fotografera mig  utanför Burger King om vad som hände mig för fyra år sedan i Canton. Och på mitt motell (ett annat) sa ägaren:

-Att man inte svarade på brevet och la på luren säger allt.

Själv är jag dock inte säker. Det kan kanske vara någon annan som är bedragaren?

Korsar Illinois River, en stor biflod till Mississippi. Men hur ska jag om två dagar ta mig över Mississippi vid Fort Madison? Fotgängare är inte tillåtna på den skraltiga stålbron.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-05-22 08:43:18

Heja Björn !
Via Googel Earth Steet Wiew, tittade jag på bron över till Fort Madison.
Du får ta ett nattpass. Springa säkert ensam över bron kl 03 - 04,
då är det nog få bilister som hinner ringer Sheriffen. När jag ser bron, förstår jag att Mr Thurmp har en del att leva upp till gällande satsningar på USA:s infrastruktur.

#2 sverker - 2018-05-22 10:22:27

ser på Youtube - den är bemannad - lägsta avgift är två dollar - öppnas i snitt 5 ggr/dygn. De fick vänta länge - öppnade långt i förväg för ett pråmsläp och stängde långt efter detta passerat - filmaren höll på att få slag....

#3 sverker - 2018-05-22 11:02:09

Ta tåget? Det går ca 100 tåg per dygn läser jag varav ett lokaltåg morgon och kväll. Men var hoppar man på i Illinois? Amtrac Southwestchief med start i Chicago. Men Du får säkert lift med en bilist? Det går ju INTE att gå över helt klart! Det sitter en dam i en träkur och tar upp avgift av varje bil genom en lucka. Sedlar - inget kort.

#4 Jan Suneson - 2018-05-23 04:15:24

Jag tror att fotgängare är tillåtna. Se morgondagens video som jag har skickat till dig.

#5 Tricky - 2018-05-23 07:55:30

Nej fotgängare verkar inte vara tillåtna. Det finns skyltar "No trespassing ? keep off bridge" ser man med Google Street View.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg