Kommentarer på Dag 46: Detta blir mitt längsta löp


Sol, vind och vatten har gått hårt åt min skylt på kärran. Idag köpte jag material på Office Depot så jag kan göra en ny skylt. Den svenska flaggan har blekts och en sådan lär bli svår att få tag på. Jag lyckades också byta mina felköpta hörlurar.

Det här ser ut att bli mitt längsta coast to coast. Snudd också på de längsta dagsdistanserna i genomsnitt.

Jag har idag bett webmaster (min son Nils) att ställa om räkneverket. Beräknad totaldistans räknas upp från 526 mil till 542, alltså en ökning med 16 mil. Hittills har jag sprungit 258 mil vilket skulle innebära att jag om tre dagar kommit halvvägs.

Att sträckan blir längre än man tror är inget konstigt. Distanserna är beräknde med hjälp av google maps men i praktiken springer man aldrig riktigt som kartan visar. Dessutom brukar det bli en och annan felspringning och diverse avstickare.

Jag är nu i fas med mitt körschema och två glömda dagar har tagits igen. Skönt! Det ser därför ut som att jag kan klara det hela på beräknade 100 dagar. Mot slutet är distanserna lite kortare och skulle något oförutsett hända har jag lite marginal.

Jag har nu kommit till Lincoln, Nebraskas huvudstad med runt 300 000 invånare. Här har jag varit i stort sett alla gånger och jag gör allid samma sak här. Vad tror ni det kan vara?

Stannade till för lunch i idyllen Palmyra, ett litet samhälle med 500 invånare. Här finns förutom stor restaurang, bank, livsmedelsaffär, postkontor, bibliotek, frisör, bensinstation och ett Senior Center där jag fick internetuppkoppling.

Dagen var varm och i morgon väntas det bli ännu varmare. Det talas om värmerekord, 37 grader (98 Fahrenheit). Min termos med is har varit till stor hjälp. När jag stannar till på mackar för att ”tanka” händer det rätt ofta att jag blir bjuden på det ena och andra. Jag måste se för eländig ut! Men kanske ingjuter jag också lite hopp hos amerikanen. När de frågar hur gammal jag är och jag svarar 70 trycker de min hand hårt och ibland ger de upp ett glädjetjut. Många vill också bli fotograferade tillsammans med mig. Roligt!

Dagens distans: 57 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ragnar - 2018-06-01 08:21:09

Svar på frågan: Det får väl bli en klippning Du har sett lite raggig ut på de senaste bilderna.

#2 Jan Suneson - 2018-06-01 08:45:36

Jag säger S både på svenska och engelska så har jag inte förstört tävlingen för er andra. Det är inte snaggning

#3 k - 2018-06-01 08:48:40

Köper nya skor i The Lincoln Running Company , blir min gissning!

ös på bara

#4 Dr. Erik - 2018-06-01 10:50:07

Jag har läst din blogg med stort nöje under alla dina löp över USA och jag undrar om du någon gång har funderat på att sammanfatta dina intryck i bokform (?). Du gör ju, rent konkret, en tävrsnittsstudie av amerikanskt vardagsliv på ett sätt som man säller ser i andra sammanhang och det verkar ju finnas gott om intressanta motiv. Du är ju en skicklig skribent på bloggen, och med din långa bakgrund som journalist borde väl en bok var en högst hanterbar utmaning, även om formatet såklart skiljer sig från dagstidningsartiklar och blogg-inlägg. Hur som helst tror jag vi är många som gärna skulle läsa en sådan bok. Vore intressant att höra din syn på saken!

#5 sverker - 2018-06-01 12:17:35

Du är ju halvvägs och har fått köra på grus rätt mycket - däckbyte alltså? Fotvård är väl inte Din stil? Nån favoriträtt kanske?

#6 Jan Suneson - 2018-06-01 14:52:48

Nu när du nästan är halvvägs har motvind ? medvind jämnat ut sig? Hur känns det att ha solen i ansiktet och inte i nacken? Du sjunger alltid Nebraskas lovsång. Kanske blir det annorlunda den här gången då du har konstant lätt motlut upp till Lincoln Monument. Hur många nätter blir det i Göteborg?
Läkarna avråder folk från att springa Stockholm maraton i ynkliga 25 grader och du springer mer än en mara varje dag i över 35. Jag skakar bara på huvudet

#7 Thorbjörn S - 2018-06-01 18:12:48

Bra kämpat "gamle man". I morgon går Stockholm Marathon men jag avstår. 12 maror får räcka för mig. Kanske.
Snart är du i Gothenburgdit. Där bli du väl kvar en vecka...????
God fortsättningen på turen västerut????

#8 Björn - 2018-06-02 08:15:16

Javisst var de skoköp som var på gång.
#Sverker: Blir däckbyte i Gothenburg om inte leveransen klickar. Däcken dock inte slitna men vill inte ta några risker.
#Jan: Sol i ansikte eller nacke är sak samma. Jaghar alktid solglasögon och löparkeps med skärm. Fördelen med solen i ansiktet är att bilisterna jag möter inte bländas av solen.
#Dr Erik: Stoff saknas inte och nog har jag funderat lite men jag tror inte det blir någon bok. Jag har sett några kalkoner i den genren och vill inte utsätta mig för risken. Däremot hade jag gärna varit sommarpratare i radion men har aldrig fått erbjudandet.
#Thorbjörn: Kanske inte en vecka men flera dagar. Blir utkörd, hemkörd och bor i svit.

#9 Gustaf N - 2018-06-02 14:11:29

# Dr Erik: bra idé - Danske journalisten/fotografen Jacob Holdt har med stor framgång hållit föredrag och bilduställningar från sina resor genom det fattiga USA 1971-75 - Amerikanska Bilder. Här finns ju fantastiskt mycket stoff från Björns resor som inte bara tilltalar den löparintresserade. Dessutom har USA genomgått förändringar från första til senaste Coast-to-coast run.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg