Kommentarer på Dag 48: Mer än bara snabbmat


Pensionärer spelar kort på Burger King i Nebraska City.

Snabbmatskedjorna i de mindre städerna i Amerika fungerar också som mötesplatser för pensionärerna. Här äter man frukost tillsammans, spelar kort och umgås i största allmänhet.

Hemma betraktar vi nog inte McDonalds, Burger King, Max m fl som några särskilt mysiga ställen att umgås med kompisarna på. Nej efter avslutad måltid lämnar vi kvickast möjligt. Men här är kedjorna sociala mötesplatser, särskilt för pensionärerna. Och ingen tar illa upp om någon sitter timtals med sin kaffemugg.

På McDonalds i Lincoln, Nebraska, låg en tummad bibel. Under den timma jag var där såg jag ingen läsa den heliga skriften.

--

Igår medvind, idag fruktansvärd motvind. Dessbättre inga nya tornadovarningar och jag slapp också åskovädret som härjade under natten. Bönderna lär glädjas åt nattens skyfall för här i Nebraska är det ganska torrt. Löpningen gick tungt men efter en banan, sportdryck och en powernap i Wasco kom krafterna tillbaka.

Jag har varit förskonad från punkteringar men idag fick jag min andra. Jag hade knappt hunnit sttanna förrän någon undrade: Can I help you?

Dagens distans: 57 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-06-03 07:50:08

Dag 48. Avverkad sträcka: 2685 km / 5420 km (49.54%)
Motvind med hög värme !
Medan Stockholm Marathon gick på TV:en, så bakade Ullegård bullar, blåbärsmuffins och kolakaka till kvällens Helgmålskaffe på Bankeryds Hembygdsgård.
En ung tjej Mikaela Larsson Spårvägen van hela Stockholm Marathon med en tid på 2.40.28
I herrklassen var det tre Kenyanska löpare i topp. Kiptui vann på 2.13.30. Mustafa Mohamed blev sexa, med en tid runt 2.27- något ting.
Efter helgmål, bänkade sig 35 personer i skuggan under Oxeln i 28-30 graders värme.
Allt väl i Bankeryd!
Keep on running !

#2 Birgitta Carlsson - 2018-06-03 11:36:33

Jag följer dig varje dag och det har jag gjort under alla dina lopp. Ofattbart att din kropp håller för allt Du presterar,
/Stefan S är vår måg/
Birgitta Carlsson


#3 Axel - 2018-06-03 15:52:33

Det är framför allt imponerande med tanke på åldern, men en ung person skulle definitivt kunna misslyckas även med goda förberedelser.

Det är klart att skaderisken är förhållandevis liten i och med att medelhastigheten är så låg, men det behövs så lite så är skadan ett faktum och då är det illa. Björns fötter lär vara härdade vid det här laget dock + att han är lätt. Jag vet inte vad som ska stoppa Björn.

#4 Björn - 2018-06-04 15:49:24

#Axel: Instämmer, skaderisken är liten. Tror att belastningen på benen minskat eftersom jag numera alltid har en hand på kärran och en del vikt därför hamnar där. Säker kan jag aldrig vara, minsta småsak kan stoppa. Vädret, trafiken och tekniska problem med mn utrustning er jag som de största problemen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg