Kommentarer på ag 51: 70 km i 35-gradig hetta


Den första milen gick på grusväg, mycket besvärligt eftersom det var lösgrus. Men grusvägen var genare än asfaltsvägarna så vägvalet var ändå bra.

De yttre förutsätningarna var inte det bästa: varmt, långt och bitvis besvärlig sidvind. Men idag var jag i kanonfom.

Du springer inte bara med benen. Huvudet måste också vara med och det var det idag. Mina 70 km i 35-gradig värme, från Grand Island till Kearney, gick förvånasvärt lätt.

"Hemligheten" är att lägga sig i exakt rätt löptempo och sedan bara mala på. Idag var löphastigheten 8,9-9,2 km/tim. Gick jag över med bara någon decimal blev jag omedelbart trött. Det var alltså ett lustempo jag höll men väldigt vägvinnande. Jag kunde springa  1-2 mil i taget innan jag behövde ta paus.

Att det gick så bra berodde säkert också på att vätske- och matintaget fungerade perfekt. Efter 24 km kunde jag på en bar i Woodriver äta hemlagad mat (pannbiff, potatismos, majs och dricka massor av Cola och några koppar kaffe samt fylla på termosen med is). En halvmara senare stopp i Shelton där glass och vindruvor köptes på Larry´s Market. Ytterligare  en halvmara senare nästa stopp: Subway i Gibbon (stor glass, massor av Cola och påfyllning av is i termosen). Under själva löpningen drack jag kontinuerligt med sportdryck.  Väl framme i Kearney blev det rena mat- och vätskeorgierna på en Kinarestaurang.

Subway är inte min favorit- smörgåsar är ingen bra löparmat. Men denna Subway i Gibbon, mitt i Amerika, har jag varit på 4-5 gånger. Här träffade jag 2007 en ung gångare som gick i motsatt riktning tvärs över USA. Varje gång skickar jag honom en hälsning från Subway i Gibbon, så även idag.

Dagens distans 70 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-06-06 07:25:36

du vill inte göra reklam men undrar vad CocaCola skulle betala Dig??? Upphör inte
att fascineras av dessa telefonstolpar - jorden är väl fri från stenar på prärien så de borde kunna lägga kablar tycker man? 35 i skuggan alltså? Solen från vänster sida?
Sväller inte däcken av värmen? I Gaza hade vi 45 i skuggan - SevenUp var standarddrycken. Standardmat var kalkon-kalkon och kalkon. Av araberna köpte vi kebab i pitabröd.

#2 Jonte - 2018-06-06 07:57:47

Denna blogg är så grym! Du springer dagsetapper som överstiger mångas (inkl mig) veckomäng,respekt!

Och all denna mat o dryck-rapportering tar gör mig alltid hungrig ;) !

#3 Klas Peter Suneson - 2018-06-06 08:50:35

Dag 51, 7 mil i hetta! Efter 285 mil analyserar Du din motor. Den förbränner mängder, för att Du åter igen kan konstatera "från Grand Island till Kearney, gick förvånansvärt lätt."
Din motor är tydligen en Amerikansk V8, jämfört med oss andra som oftast har en liten snål "förbränningsmotor" som får oss att orka en 6 km promenad. .
I dag är det den 6 juni Sveriges Nationaldag. Helgdag! Många är lediga. Hade uppdraget att sätta 4 officiella flaggorna runt om i Bankeryd. På Torget, Församlingsgården, Svenska Kyrkan, Hembygdsgården och så här hemma. Solen fortsätter att bränna gräsmattorna bruna. Bönderna börjar bli oroliga för årets skörd. Nästan alla hoppas på några dagars regn.
Keep on running

#4 Sven - 2018-06-06 09:50:07

Måste fråga om toabesöken. Räcker det med att göra sånt när du stannar för matpauser, eller hur löser du det? Som långlöpare vet man ju att det inte sällan är magen som sätter stopp för ett pass. Dessutom käkar du ju en hel del i pauserna. Skulle nog se magen som mer oroande än benmusklerna på ett äventyr som ditt.

#5 Jan Suneson - 2018-06-06 11:34:08

Jag är inte hellre så förtjust i SubWay men man får bra språkträning. Innan man har fått sin macka så har man besvarat ett tjugotal frågor. Hur liten än en håla är så finns det en SubWay jag till och med i ödsliga vägkorsningar.
Gårdagen långa etapp brukar bli två då jag står för kartritandet. Problemet är dock att motellen ligger nere vid motorvägen 1,5 km ner från High-way och då blir det 3 km längre.

#6 Björn - 2018-06-06 14:07:07

#Sverker: "Is Pepsi OK?", frågar man alltid på restaurangerna när när de inte har Coke. Och jag svarar ja vn om jag föredrar Coke (Pepsi är sötare). Har dessutom nagra aktier i Coca Cola. Möjligt att de sväller men har inte haft problem. inför grusvägslöpet pumpades de extra hårda.
"Jonte: Gillar maten här men tyvärr är menyerna torftiga, mest varianter på hamburgermat som jag är lite trött på. Finns annat tar jag i regel det.
#Klas-Peter: Tack för hemmarapporteringen.
#Sven: Inga problem, blir efter maten på restaurangerna. Pinka kan man göra i skydd av vagnen.
#Jan: Ja, och vill man int svara på alla frågor utan säger "gör en macka som du själv skulle vilja ha", blir de handfallna. Hotellens placeringar nere vid motorvägen gör just som du säger varje dag några extra kilometrar här i Nebraska.

#7 sverker - 2018-06-06 14:58:30

Pepsi smakar vatten - Tetrapacarvtagaren gifte sig med Pepsiarvtagaren - hon som dog och han gömde under madrassen i London. CocaCola är en grym axie - där får Du pengarna tillbaka? Subway är ur-fjantiga men det är inte personalens fel - mackan ser ut som en u-båt därav sub(marine)?...

#8 Johan Renström - 2018-06-06 20:06:16

Du är otrolig:) Hur många km springer du på ett år? Vad är ditt rekord i löpdagar i rad (och hur många km). Blev lite nyfiken.

#9 Robert - 2018-06-06 21:37:32

Handlar du ibland på wallmart eller ligger dom ofta för långt bort?
Har du ?täta? burkar för förvaring av mat när du närmar dig trakter med vilda farliga djur?
Ranka dom tre bästa och den sämsta av snabbmatskedjorna när det gäller HAMBURGARE

#10 Bjorn - 2018-06-07 08:08:04

#Johan: Har en 15-årig svit på minst 500 mil. År med ett coast to coast blir det 800-900 mil och rekordet är drygt 1 000 mil (2016). Har sprungit ett par år varenda dag men skulle i princip ha kunnat gjort det desenaste 15 åren om jag tänkt på saken och också tyckt att det var viktigt. Jag har sprungit i 37 år och ökat träningsmängden på äldre dar.
"#Robert: Ja, Walmart besöker jag minst en gång i veckan. Inga problem att nå dem, de ligger vid infarterna och det är där jag kommer springande. Har ingen uppfattning om bästa hamburgare sett smakmässigt men sämst är Arby´s. Mc Donalds är favoriten följt av Burger King, främst för att de har garanterat wifi, rent, bra toaletter och är snabba.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg