Kommentarer på Dag 55: Från slott till koja


På fina Comfort Suites i Gothenburg finns allt och lite därtill men på Park Motel i Sutherland i stort sett inget mer än tak över huvudet. En natt på Comfort kostar idag 104 dollar mot 58 på Park. För de flesta ett lätt val.

Vill du bara ha en säng och en dusch duger kanske Park Motel i Sutherlad (1 300 invånare). Men önskar du internet, några galgar att hänga upp kläderna på eller bara en kopp kaffe och en väggkontakt där datorns kontakt sitter kvar väggen, ja då ska du inte ta in här.

Med cirka 600 nätter på olika motell och hotell i amerikanska små-och medelstora städer har jag sett en del. Park Motel är kanske inte det sämsta av dem alla men hamnar långt ner på listan. Jag trodde inte ens det fanns motell idag som saknade wifi. Ändå har jag bott här flera gånger. Varför?

Ja, när det inte finns något annat får jag ta vad som erbjuds. Park är inte ens billigt-för ett litet och slitet rum fick jag betala 58 dollar. När jag ska checka in har jag samma diskussion jag haft med motellägaren flera gånger tidigare. Varför inte wifi och kaffe, det har ju alla?

-För dyrt, svarar hon.

När jag står i receptionen kommer en luggsliten pensionär in och försöker pruta. Dömt att misslyckas. Jag förvånas inte över att jag just nu är den enda motellgästen på Park. Ska man säga något positivt om detta motell är att rummen ändå har tv, kylskåp och mikrovågsugn.

En annan sak som förvånar mig är hur lite vissa motellägare vet om sina närmaste omgivningar. Den prutande pensionären frågade var han kunde äta på kvällen.

-Här finns inget, svarade kvinnan.

Det stämde dock inte. Long Horn längs hwy 30 serverar pizza och de har normalt öppet till 02 (om det finns några gäster kvar)

-Jasså, har dom mat? Men det är ju en bar.

- Och så har ju Sutherland fått en ny Subway, retades jag lite.

-Jasså, har vi en Subway?

Ja, på småorter finns det en del knepigt folk eller annars är det att dom syns mera här. På Long Horn var servitrisen stupfull och fick köras hem. Så något öppet till 02 blev det inte i natt. Men innan hon kördes hem av kompisarna (alla nyktra) fick jag wifikoden så att jag mitt i natten utanför baren fick iväg detta blogginlägg. Och hennes kompisar bjöd mig på en frusen pizza (detfanns ju micropå rummet) och Cola, jag återgäldade med några visitkort.

På tal om knepigheter. Den 4 juli anordans i Sutherland i samband med den årliga rodeon brottningsmatcher på huvudgatan. De tävlande är dvärgar. På Long Horn får jag veta att då är det packat med folk på gatorna. Jag gissar att Park Motel den dagen kan tända skylten ”No Vacancy”.

Och så en glad nyhet: Jag är mycket bättre i axeln nu. Pillerburkarna kan jag nog snart glömma.

Dagens distans 47 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Malte P - 2018-06-10 08:45:45

Va Björn, säger du neger ochså?
"Dvärgväxt" används sällan om människor som medicinsk term och ordet "dvärg" förknippas i vissa fall med fördomsfullhet.
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kortvuxen

#2 Klas Peter Suneson - 2018-06-10 08:50:36

Dag 55, 305 svenska mil bland slott och kojor. Ett möten med ett Amerika som sällan eller aldrig skildras. När den amerikanske gästen, som kommer med bil, konstaterar standarden på Park Motell i Sutherland, trampar han ner gaspedalen och kör till nästa. Den som kommer till fots, är en udda fågel som nog kan betraktas som försumbar. Din belägenhet ger oss, dina följare möjligheten att ta del. Pillren har tydligen verkar. Eller kan det vara så att Du är hög?
Det har blivit en riktig rolig och givande följetång . Tack Björn!
Keep on running

#3 Mikael - 2018-06-10 10:21:21

Hahaha, helt klart sjukaste du berättat om på denna blogg. Hoppas verkligen de drev med ensamme löparen.

#4 Sven - 2018-06-10 16:28:23

#1 Malte och #3 Mikael:
Björn är ju själv bara 1.50. Tror faktiskt aldrig jag träffat en kortare vuxen löpare. Kan nog vara så att de drev med honom, eller kanske ville att han skulle ställa upp.

#5 Björn - 2018-06-10 16:53:30

#Sven: Jag är 167 cm och ingen dvärg.

#6 sverker - 2018-06-10 20:00:50

det är fantastiskt med amrisarnas gästfrihet - de har ju själva varit på vandring - charmerande... Idag funkat på Bauhaus-Galan på Stadion - 30 grader i skuggan - alla toppar där - några diamanter rök tror jag.

#7 Peter Malmqvist - 2018-06-11 00:08:23

Jag har följt dig på alla coast-to-cost och även, den första från nord till syd. Det är extremt sällan du blir skadad. När du nu har fått allvarliga problem med axeln, tvingats knapra hyggligt starka (som det verkar) tabletter och knappt sovit alls, fortsätter du ändå och springa minst ett Marathon varje dag. Jag tvingas erkänna att jag blir imponerad, men varför stannar du inte bara en dag extra och försöker vila upp dig och axeln? Keep up the good work!!!

#8 Björn - 2018-06-11 06:17:57

#Peter: Vila en dag hjälper nog inte, snarare stjälper- jag blir blir bara stel. Ska det vara någon mening med vila tror jag det krävs några dagar. Sedan ska i sanningens namn sägas att mitt tidsschema är väldigt tajt. Det är en klar miss i planeringen. Det har nog inte riktigt framgått av bloggen att jag råkat glömma två dagar som jag tvingats ta igen genom att springa längre och också ändra rutten något. Men nu är jag ikapp. Skönt! Och så den riktigt roliga nyheten: Jag är frisk, axeln ömmar inte, jag kan lyfta armen normalt och jag äter ingen medicin! Att du följt bloggen så länge tycker jag är extra roligt.

#9 sverker - 2018-06-11 08:21:19

fantastiskt! visar bara hur mycket onödiga piller det tas. Hur var det med koltåget - gissar på 500 vagnar?

#10 Christina Stipenhammar - 2018-06-11 08:38:45

Hej Björn!

Imponeras av ditt löp men jag hakar på #7 Peter Malmqvist och frågar igen varför du inte kan ta 3-4 dagar där på Comfort Inn och vila lite och se om dig själv?

Det jag i grund och botten är nyfiken på att förstå är hur ditt tidsschema kan vara "väldigt tight" som du skriver? Du är pensionär, har rimligen en budget som låter dig stanna någon extra dag på motellet, inte sant? Är det något tidsmål du jobbar mot också som inte riktigt framgår här? Om inte så förstår jag inte varför det spelar någon roll om du springer på 102 dagar eller 150 annat än att det kostar dig lite mer i utlägg för motellnätterna.

Du får jättegärna utveckla vari det tighta schemat består.
Tack för en jätteintressant blog.

#11 Björn - 2018-06-11 09:14:50

Det är flyget hem som är haken. Dumt nog bokades en icke ombokningsbar biljett och jag har egentligen bara 1-2 dagar att spela med. Korkat, men gjordes för att passa med två av mina barns hemresa. I värsta fall får jag åka hem senare och köpa ny biljett. För visst har jag egentligen hur mycket tid som helst.

#12 Björn - 2018-06-11 09:17:08

#Sverker: Nej, koltågen har regel runt 130 vagnar.

#13 Hulk Hogan - 2018-06-12 05:28:37

Nej, de drev inte med Björn. De kallar det micro wrestling.

https://www.eventbrite.com/e/all-ages-micro-wrestling-tickets-43247341964


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg