Kommentarer på Dag 59: I Potter vet man vem Steve är


Steve Held, motellägare i Montana,som gett upphov till begreppet "Steve".

I samhället Potter minns man mig från tidigare löp. Och där vet man också vad en "Steve" är. Själv förknippar jag Potter med tornados.

En handfull personer i det lilla samhället Potter i Nebraska (300 invånare) kände igen mig direkt när jag idag gjorde ett lunchstopp här

-So you are back again? Do you want a Steve? skrattar Chad utanför den gamla drugstoren som byggts om till glassbutik och lunchrestaurang.

Herregud, har begrepet Steve nu också börjat användas av amerikaner? Det var för två år sedan jag tog skydd här när ett antal hotfulla tornados härjade utanför samhället. Jag måste ha berättat vad en Steve är och det fastnade uppenbarligen.

Gary (80 år och med giltligt flygcertifikat), John, Jerry och Chad utanför den fd dugstoren i Potter.

Du som läst bloggen vet säkert vad en Steve är. Det är när någon ger dig skjuts, t ex när sträckan till ett motell är för lång. Du blir hämtad och körd till motellet och nästa dag utkörd till platsen där du slutade löpnjngen. Att jag kallar det för Steve hänger ihop med en motellägare i Montana med detta namn, Steve Held. Han kom aldrig och hämtade mig som han lovat. Själv har Steve roligt åt detta och vi är vänner på Facebook.

Uppför, uppför, uppför. . .  Hwy 30 går nu hela tiden svagt uppför, man kan inte se det men det känns i benen. Jag är nu uppe på nästan 1 500 meters höjd. Kraftig blåst och väme gör löpningen besvärlig. I morgon händer något speciellt. Vad kan det vara?

Dagens distans: 65 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-06-14 10:10:45

Dag 59, 328 mil. På 1500 meter höjd fortfarande i Nebraska. I morgon på den 60:de dagen når Du sannolikt Wyoming. Här hemma har det blivit lite mer normala temperaturer. I morgon startar Vätterrundan. Förra året startade 23000 cyklister. I år blir det säkert lika många. I backarna genom Bankeryd är det publikt. En av deltagarna i år är vår dotter Viktoria Lagerstedt. Keep on running

#2 Malte - 2018-06-14 15:25:14

kanske gör du ett skutt in i Wyoming, gissar jag

#3 Björn - 2018-06-15 06:36:28

Javisst var det Wyoming jag tänkte på.
#Klas Peter: Vätternrundan, ja den har jag sprungit. Hade varit värre att cykla den.

#4 sverker - 2018-06-15 08:59:32

med all respekt men ibland undrar man om det oftast är Ledighetskommittén som tar emot i dessa hålor? Egentligen är det så att på landet - på en farm - finns det ALLTID något att göra! Många är alltså osynliga för Dej? På föregående ort tittade man till grödan - missväxt förr i tiden orsakade ju ofta hungersnöd - 1846 svalt en miljon irländare ihjäl när potatisen misslyckades. Hur vanligt är det med potatis i USA - tycks vara olämpliga jordar på många håll?

#5 Björn - 2018-06-15 09:15:39

Efter Wyoming och Utah komer jg till potatisstaten nr q i USA: Idaho.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg