Kommentarer på Dag 65: Negativa tankar fösvann snabbt


Landskapet är storslaget och för första gången ser jag lite snö på topparna.

Trött och hungrig anländer jag till Elk Mountain (190 invånare) effter en lång och blåsig dag på Interstate 80. Är det här egentligen så roligt?

Normalt brukar jag inte ha så här negativa tankar. Troligen var det brist på mat som satt ner humöret och krafterna. ”Lunchen” i Arlington var synnerligen torftig; några små youghurt, en banan, en smörgås och sportryck.

Men jag har inte mer än kommit til Elk Mountain förrän alla dystra tankar försvinner. Den första jag möter är den brunspräckliga vildhästen Painter jag täffade när jag var här för två år sedan. Och på Elk Mountain Cabin blir jag mottagen som en kung.

Min stuga, "cabin" i Elk Mountain. Här bodde jag gratis utan att jag bett om det. Ibland undrar jag vad amerikanen ser hos en svensk 70-årig luffare.

Paret John och Lou Larsen bjuder mig på massor av mat, egen stuga med wifi och bombardear mig med frågor. Lou har läst på bloggen att jag gillar Coke så det blir måltidsdrycken. Lou berättar att hon gärna vill börja springa och förhoppningsvis har jag sått ett frö. John arbetar för Ericsson så samtalsämnen saknas inte.

Lång dag imorgon till Rawlins varför jag planerar en ovanligt tidig start; klockan 07.30. Det brukar dock aldrig bli så. Innan jag sticker iväg ska jag knacka på hos Larsens för en kopp kaffe. Frukosten sköter jag själv och den ska jag inte slarva med. Jag tror faktiskt att jag äter för lite, får bättra mig.

Dagensdistans: 56 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-06-20 08:05:22

Dag 65 ca 360 mil? i Elk Mountin. I dag, en av de vackraste bilderna från ett storslaget landskap, hjälpte dig över trötthet och hunger. Den ovanligt höga höjden, är nog en av förklaringarna till att Du blir trött, hungrig och något negativ i tanken. Du fortsätter att ha samma "dagsträcka" som om Du var på lägre höjd. Sannolikt orsaken.
Mat vila och härligt bemötande ger dig kraft att åter ; Keep on running!

#2 sverker - 2018-06-20 08:12:10

på Windfinder får jag vid Rawlins Airport 6 sek.meter från NO. Glidande mot ostlig - medvind alltså? Just nu 13 grader. Några regndroppar. Om man har lågt blodvärde (HB) brukar man frysa - vikingarna käkade blodpuddning - finns det i USA? Paltbröd?
En blodig T-bonesteak? Håller med om att Mac Donalds är helt OK. Nu går det väl utför? Var det sju mils dagsetapp? Vad roligt med vildhästar! Dom där spräckliga var ju indianernas men det var spanjorerna som tog hit dem - fanns inga hästar här.

#3 sverker - 2018-06-20 08:32:43

En Elk är alltså inte en älg utan den stora amerikanska hjorten Wapiti. Har Du sett några sådana? Steken anses som mörare än kyckling och stan är centrum för jakt samt USA:s bästa laxfiske (enligt dom själva).

#4 SVERKER - 2018-06-20 09:01:33

läser: Elk Mountain är 3.473 meter ö.h. - stan 2.214 och Rawlins 2.073 - så det blir litet utför i alla fall.

#5 Erik H - 2018-06-20 16:37:28

Luffarliv. Tar du dig tid att fundera på tillvaron eller rullar det bara på dag för dag?
Elk mountain fick mig att minnas när jag sprang obanat(4 -5 timmar) upp och runt Salatusvara och mötte stor älgen som stod brevid en jättegran bara 10 meter från mig när jag lyfte blicken från marken. Storslagen upplevelse. Jag antar att du också har sådana.
Hoppas att du har tid att njuta av resan också. Inte bara springa och planera för nästa dag.
Löpar hälsning erik

#6 Björn - 2018-06-21 09:12:24

#Sverker: nej motvind.
#Erik: Jodå, nog njuter jag av resan och gör min reflektioner, bloggen talar väl sitt tydliga språk. Men planeringen tar mer tid än någon kan ana och Wyoming är en rysare.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg