Kommentarer på Dag 68: Ståltrådar och blåst plågar mig


Vägrenen är full med bitar från långtradarnas däck. Värst är de lösa ståltrådarna som är svåra att se och som lätt fastnar i mina däck.

I USA kör långtradarna mycket på regummerade däck. Det resulterar i punkteringar för mig.

På vägrenen där jag springer på Interstate 80 ligger däcksrester utspridda, stora som små. Jag får väja hela tiden. Det är dom små bitarna och de lösa trådarna som är förrädiska. I gummit finns tunna ståltrådar som fastnar i kärrans däck. Det resulterar sällan direkt i en punktering men drar jag ut ståltråden går luften ur. Ibland undrar jag vad som är bäst- ta bort tråden på plats och få punkteringen eller låta tråden sitta kvar tills jag kommit fram.Det brukar bli det senare.

Dagens punktering var dock inte det stora problemet utan blåsten. Det blåste tio sekundmeter rak motvind och det omöjliggjorde nästan all löpning. Jag gissar att jag gick lika mycket som jag sprang. Till sist gav jag upp på en Rest Area och ringde til en person som för två år sedan gett mig en Steve i området.  Effter lite strul hit och dit löstes allt på bästa sätt. Imorgon får jag ta igen den förlorade sträckan.

Det är ett ganska trist landskap jag just nu springer i; mest sagebrush men inte ett enda träd.

Jag blir mer och mer övertygad om att det var ett misstag att springa från öst till väst. Jag anade nog att det skulle bli en del motvind men inte så här mycket. Just vädret är den stora osäkerhetfaktorn. Annars har jag haft ganska tur med vädret. Bara för skoj skull provade jag stt springa i  medind- jag flög fram!

Dagens distans: 54 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas Peter Suneson - 2018-06-23 09:12:17

Du gillar utmaningar ! Det är därför Du springer i motvinden i halvöken väster ut. Bit ihop! Keep on running ! En stilla rapport från Bankeryd Midsommardagen 2018-06-23. Flaggan sitter, solen skiner. Det blåser lätt från nordväst. Vättern ligger blå och luften är klar, hög och sval. Normal temperatur för midsommar. Klas-Peter.

#2 sverker - 2018-06-23 12:07:17

54 km i stark motvind? Nu kan det bara bli bättre? Stäppsalvia - markerna duger inte ens som beten? Är det aldrig vindstilla på Prärien? Här ser väl vissa fram mot en skog av vindkraftverk? Om USA helt skulle gå på vindkraft krävs en yta som Belgien har jag förstått.

#3 Tony Elias - 2018-06-23 14:34:48

Läser ditt äventyr nästan dagligen. Otroligt kapacitet du har, fantastiskt. Du är starkare än motvinden "keep on running" och inget annat. Glad Midsommar.

#4 Thorulf Arwidson - 2018-06-23 14:45:01

Det är verkligen fint och intressant att få följa din fantastiska prestation dag för dag. Jag följde dig även förra gången. Två frågar har jag nu: Vet vad du har för vilopuls (på morgonen) och vad är din arbetspuls? Det tycks vara många amerikaner som följer din blogg, men finns det även en parallell blogg på engelska? Min gissning är att många i USA skulle följa bloggen om den fanns på engelska. Med maskinöversättning och lite justeringar kommer man långt. Även om det inte blir perfekt.

It's really nice and interesting to follow your amazing performance day by day. I also followed you last time. Now I have two questions: Do you know what your resting heart rate is (in the morning) and what is your work rate? There seem to be many Americans that follow your blog, but is there a parallel blog in English? My guess is that many in the US would follow the blog if it was in English. Machine translation and some adjustments come a long way. That is even if it does not get perfect every time.

#5 sverker - 2018-06-23 14:46:48

Du passerar ju tre tidszoner och nu är det Mountaintime - klockan är 6.43 på morgonen den 23 juni. Eller har jag fel? Här 14.43 och Belgien - Tunisien utkämpar en fruktansvärd kamp i ett hett Moskva. Förhoppningsvis intar Du en god frukost på ett bra hotell? Har Du nya slangar? Pumpar för hand? Det finns nån sprej som lagar slangen inifrån?

#6 Thorulf Arwidson - 2018-06-23 14:50:03

Jag måste vara yrvaken! Det är klart att Björn har sett till att bloggen även finns på engelska! Denne Björn tänker tydligen på allt. Tänk bort det sista jag skrev! Förlåt.

#7 sverker - 2018-06-23 17:12:03

Windfinder på Evanston ger 9 grader, 5 meter/sekund från syd och uppehåll kl 14 -
vore intressant veta om det slog in? Kylan är väl inget problem? Vilka ytor amerikanarna har! 2,22/kvkm i Wyoming. Många flygplatser - folk flyger billigt och snabbt inrikes?

#8 Björn - 2018-06-24 07:39:13

#Klas Peter: Nja. Jag gillar verkligen inte motvind, regn och andra "utmaningar". Jag är bekväm av mig och söker inte svårigheter. Medivnd, fina motell och lite lyx i störst allmänhet gillar jag. Och ett maratonlopp är nog så jobbigt så jag tävlar inte på längre distansnser.
#Nej, så mycket värre kan det väl inte bli. Ska väl vara en tornado. Nej, några bra betesmarker är det knappast här men tydligen räcker det för vildhästarna. Evanston? Jag är först där om några dagar.
"Thorulf: Det är min bror Ragnar i Tranås som varje dag troget översätter texterna. Han var bl a lärare i engelska. Återkommer vad vilo- resp arbetspuls är (har mina aningar men ska kolla närmare).

#9 sverker - 2018-06-24 08:43:31

Läser att det är mycket vildhästhjordar kring Rock Springs - ca 2500. Och markägarna har inga stängsel - låter dem beta så det blir litet mer än stäppsalvia och annat svårsmält. Jag ligger kring 40 vilopuls dagtid. Sverige gjorde en kanonmatch mot Tyskland - deras 2-1 kom i sista sekunden. Måste nu vinna mot Mexico. Polske domaren missade given straff. Midsommarafton och sen VM i fotboll - svenska folket behöver denna söndag - friden sänker sig....hoppas Du får Dina välbehövliga 4 timmar ledigt plus 8 timmars sömn. Skulle tro det svala vädret där uppe känns skönt? Tror vi redan haft det uppe - den här sprejtuben som fyller däcket och lagar slangen inifrån? Du tar alltså en ny slang?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg