Kommentarer på Dag 76: Röstade du på Trump?


Mormoner, ultralöpare och mot Trump. Paret Joan och Bruce Nelson hymlar inte om vem de röstat på.

I Sverige frågar vi inte vilket parti någon röstat på. Det anses opassande om man inte känner personen väldigt väl. Men här berättar "alla" för mig om de lagt sin röst på Trump eller inte.

 Att fråga vad folk tjänar är också helt OK. Ja, det är verkligen skilda världar. Därför uppfattar jag amerikanen i flera avseenden som mera öppen än svensken.

Jag befinner mig i Utah och det är en Trumpstat. Därför blir jag glad när mina löparvänner Joan och Bruce Nelson i Honeyville på direkt fråga berättar att Trump inte fick deras röster. Jag har träffat paret ett par gånger och de har varit oerhört hjälpamma, bla fixat en massa Stevar till mig. Det blev glatt återseende idag då de bjöd på middag här i Tremonton (8 400 invånare).

Idag var en riktig slödag, bara en mara att springa. Fick för en gång skull tid över för lite annat än löpning. Jag skulle t ex ha klippt mig i Iowa men gjorde det först idag. Stortvätt och lite administrativt arbete hanns också med. Samt inte minst; prata med vanligt folk.

Bilen tar stor plats i amerikanens liv. Här en nybyggd villa utanför Trementon där de två garagen tar nästan lika stor yta som själva bostaden.

Dagen distans: 43 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-07-01 17:43:21

jag har jobbat med simtävlingar i helgen och vid avriggningen sprang jag med ICA-grindar - upptäckte att när jag sköt på med båda händerna tog fötterna fart! Intressant. USA:s nationalkaraktär är väl öppenhet och gästfrihet? Alltid när jag träffar amerikanare berättar de om sig själva och bjuder hem dig....

#2 Klas Peter Suneson - 2018-07-01 20:49:46

Dag 76, 418 mil Tremonton Utah, innebär att Du har ca 124 mil kvar. Då är bedriften klar.
Med din löp erfarenhet, verkar det ganska överkomligt. När jag tar del av din blogg, gläds jag över hur positivt Du skildrar de människor Du möter. Här hemma tenderar massmedias USA rapportering just nu fokusera det negativa.
I Svensk TV dominerar Fotbolls VM och politikerveckan i Almedalen. Ullegård och jag är åter i Bankeryd efter några härliga dagar på Vättern. Öarna i norra Vättern är fantastiska ställen att besöka. Författaren och konstnären Folke Dahlbergs skildringar därifrån är smått klassiska. Keep on running.

#3 En kroppsdel - 2018-07-01 21:00:40

Haka inte upp er på Trump eller Clinton. Bill eller Bull. Storkapitalet har båda två i sina fickor.

#4 Peter Malmqvist - 2018-07-02 08:31:20

Garagen i alla ära, men vilken utsikt ägaren har (men jag bugar som vanligt för din känsla för vardagsdetaljer...)! Nu till min fråga: USA:s president är på förstasidorna, liksom första eller andra inslag på TV-nyheterna, varje dag i Sverige (och troligen i resten av Europa också). Detta är ändå en av de få inlägg du pratat om Donald Trump med folk du möter (och i något tidigare inlägg). Är han inte samma samtalsämne längre, som här hemma? Det lär ju ändå vara i dessa trakter han har sina kärnsympatisörer?

Keep up the good work!

Jo, bara en sak till: När kommer boken om "Det okända USA - en luffares skildring, långtifrån Los Angeles och New York"? Sex coast-to-coast, och det du skildrar är ljusår ifrån skyskrapornas USA. När..?

#5 Peter (igen...) - 2018-07-02 09:00:04

En stor skillnad mellan Sverige/Europa och USA, är amerikanens tro på EN stark ledare, en "commander in chief", som skall leda landet. De röstar på den personen - fixaren. Sverige/Europa domineras däremot av ideologier med rötter i fördelningspolitik (höger-vänster). Du röstar på ett parti, men du tycker inte allting i det partiet är bra, men ändå mer än i andra partier. Du vill däremot inte behöva försvara partiets politik i alla avseenden. Därför tror jag vi är mer försiktiga att tala om vad vi röstar på. Det har blivit än mer tydligt när svåra frågor, som "miljö" och "invandring" trängt undan den traditionella höger-vänsterdimensionen.

#6 Björn - 2018-07-03 07:56:47

#Peter: Jag hör inte folk prata politik på t ex restaurangerna. Tror att man blivit lite blasé. Boken kommer nog aldrig, verkar jobbig att skriva.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg