Kommentarer på Dag 83: King of the Road


Jag var nästan ensam på Old US 30 och kände mig som King of the Road. Någon kilometer bort gick Interstate 84 och på den och andra motorvägar i Idaho får jag spinga på- det har jag nu papper på!

Sergeant Steve Burnett meddelande till mig nedtecknat på baksida av ett visitkort från sheriffkontoret i Mountain Home. Steve är förresten läsare av bloggen.

Alla som följt den här bloggen vet vad en Steve är. Nu finns det ytterligre en Steve att hålla rätt på- sheriffen Steve Burnett i Mountain Home, Idaho. Jag skulle vilja utse honom till dagens hjälte.

Du kommer kanske ihåg att jag blev förvånad när jag nyligen stoppades på Interstate av en polis som bestämt hävdade att jag inte fick springa där. Han var mycket riktigt ute och cyklade.

Någon dag senare blev jag stoppad av nämnde Steve, också på Interstate men mest av ren nyfikenhet, tror jag. Cyklister och fotgängare får visst vara här, hävdade han. Idag stötte jag på honom igen och nu hade han dubbelkollat- ingen tvekan, jag får springa på motorvägarna i Idaho. Kan vara bra att  ha papper på det för i morgon väntar en 6-milare till Idahos huvudstad, Boise.

Runt 38 grader och huvudet behövdes kylas av och vattenflaskorna fyllas. Kranen fanns vid en liten obemannad verkstad mitt ute i ödemarken längs Old US 30.Jag piggnade till och kunde på lätta ben springa sista milen då det var som varmast.

Jagt träffar många original och intressanta personer. Bilden från Hammet Valley Trading Post, som sålde mat och lite av varje. Ägaren Frank Stowell till höger har haft butikn i 14 år och tinade upp något djupfryst till mig. Många gästarbetare från Mexiko är kunder i butiken där det för en oinsatt råder rena villervallan. I mitten Dug som sysslat med lite av varje i livet, just nu föder han upp hästar som han säljer till Kalifornien.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2018-07-08 10:18:17

Dagens fråga
Säkert vet du att det var Roger Miller som var King on the Road 1965
https://www.youtube.com/watch?v=7HBQFjoqDYE
Sången beskriver ganska bra Björns liv just nu även om Björn bara plockar fimpar av miljö stjäl.
Men vem sjöng den på svenska och vad hette den då? Översättningen är faktisk gjord av Lennart Hellsing.
Björn
Blev de något av de finare motellen vid motorvägen eller något av de enklare längs Old US 30? Hoppas min bokning på Best Western Northwest Lodge (utanför Boise) funkar. Hotellet är betalt.
Försök att ta reda på hur Boise uttalas troligen inte som franskans bois skog och troligen har det inget med skog att göra

#2 sverker - 2018-07-08 10:48:08

Det är just det den har - kallas trädstaden i det kala Idaho! Det är nåt med amerikaner - sraight kallas det - rak, inga krusiduller.....huvudsvålen är som en skorsten - där strömmar värmen ut - jag vet att nacken blir bränd, det finns kepsar med dok.

#3 sverker - 2018-07-08 11:03:41

straight alltså. Trädgränsen (enstaka träd) anses gå där medeltemperaturen den varmaste månaden är minst 10 grader - mer om det blåser. Här är det tundra kan man säja. Man har alltså lyckats med att få träd att ta sig i Boise, 800 meter ö.h.

#4 sverker - 2018-07-08 11:16:25

det var alltså Per Myrberg men jag tycker inte han fångar själen i denna bit - man måste förstå hur hemlösa många nybyggare kände sig inte minst i Texas (innan oljan gjorde dom rika). De senast "anlända" - som det heter stöttes ut västerut, inte minst mormonerna som inte ansågs vara kristna ens.

#5 Björn - 2018-07-08 17:07:44

#Jan: Nej, det blev ett loppe inne i stan (Town Center). Uttalas "Bojsii"
#Sverker: Ja, tycker också att amerikanen ä mera rakt på sak, straight.

#6 Michael - 2018-07-10 07:48:16

"Ok, what the strange thing happened", understudy say inside. Now, an understudy fundamentally requirements for task composing dissertation writing help UK that can give a profitable piece help.

#7 White Rock Realtors - 2018-11-28 11:25:55

White Rock Realtors that serve the White Rock and South Surrey area. Get the Top 1% Realtors in White Rock to help you list your home. Get extra exposure with the White Rock Real Estate Marketing pros. Becky Zhou PREC is your best way to get any presale condo you dream for. White Rock Realtors

#8 Larry Brin - 2019-04-01 14:02:51

Your work is appreciating.
Video Editing Software

Editing Software

Multimedia Software

Photo & Video Editing

Uses of Software Application

#9 Olle sandkvist - 2020-04-26 16:52:24

Är ute efter den svenska texten på alltid på väg av Lennart hellsing.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg