Kommentarer på Dag 87: Oregon!


Det här var sista hoppet vid en delstatsskylt. Nu har jag sprungit i tolv delstater och Oregon blev den sista delstatsgränsen att korsa. Bilden från Nyssa där Snake River utgör gränsen.

Massachussetts, New York, Pennsylvania,Ohio, Indiana, Illinois, Iowa, Nebraska, Wyoming, Utah, Idaho och nu äntligen Oregon. Nu återtår bara 13 löpdagar fram till den 24 juli då jag tar ett dopp i Stilla Havet och kan förklara mitt sjätte coast to coast som avslutat.

Ja, nu känns det som om slutet är nära. Men några tuffa  bergsklätringar återstår och säker kan jag ännu inte vara. Men kroppen och även knoppen är pigg och jag har inte den minsta skavank. Det är för tidigt att sammanfatta men jag tror jag lever mycket på rutinen.

Om två dagar träffar jag Jan. Han har landat i Portland och kommer att vara min följebilschauför under återstående delen av löpet. Det känns tryggt. Nu behöver jag inte tänka så mycket på planering, hotellbokningar, mat etc, det bli delvis Jans jobb. Jan har ritat sista delen av rutten och lustigt nog har dagsetapperna blivit kortare. Orkar han inte köra eller. . .?

Igår inget motell och idag ett av de mest märkliga hotell jag legat på, Goodrich hotel i Vale, Oregon. Jag har nästan hela nedervåningen med kök, tvättstuga, tre sovbås med sex sängar och ett hunddagis! Visserligen lite ruffigt men samtidigt bra och lyxigt för bara 65 dollar.

Vetet skördas. Bilden tagen utanför Nyssa, Oregon.

Nu när jag kommit in i Oregon har landskapet ändrat karaktär- mer bergigt men också mycket åkermark. Här liksom i Idaho är konstbevattningn mycket omfattande.

Dalen grönskar tack vare bevattningen. Den stora ledningen är från 30-talet och hämtar sitt vatten från en stor reservoar uppe i bergen. Annars är Snake River den viktiga vattenförsörjaren.

-Vi skulle inte kunna odla något om vi inte konstbevattade. Och vatten har vi gott om, senast det var vattenbrist var för fem år sedan, berättar en bonde för mig.

Dagens distans: 52 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-07-12 09:52:15

svenska bönder är hårt drabbade av torkan och folk och butiker stödköper svenskt kött annars måste en del kossor slaktas. Vad kan de lära av farmarna i Idaho och Oregon ? Ännu en tidszon passerad. Du befinner Dig på Oregon Trail som många svenskar använde, den startade i Illinois. Att driva ett motell är nog ingen kassako?
Hur är det med torktumlare?

#2 Christer - 2018-07-12 10:15:41

Utanför Brogan, bara någon enstaka mil norr om Vale längs väg 26, var jag i augusti förra året och tittade på solförmörkelsen. En gissning är att hotellet i Vale hade fler gäster då.

#3 Urban - 2018-07-12 10:50:22

12 Stater den här gången. Hur många har du inte sprungit genom under dina lopp?

#4 Klas Peter Suneson - 2018-07-12 12:00:22

Dag 87, 476 mil genom 12 delstater. Med dina sex coast to coast löp, känner Du USA bättre än de flesta. Är tacksam över att via din blogg få ta del av dina möten med den amerikanske "svensson". Ofta på ett positivt sätt. På hundra dagar måste man väl möta någon motstridig djävul, och branta backar upp och ner, dem tycks Du klara utan nämnvärt besvär. Det var någon som föreslog att Du skulle skriva en bok. Den tanken kan jag dela. Om din löpning, om förberedelser, rekognosering och genomförande. Möte med den amerikanska delstaterna och dess landsbygd. Människor Du mött. Det finns massor att berätta och skriva om. Det kan vara en viktig sammanfattning både för dig själv, dina anhöriga och alla vi andra.
Keep on running!

#5 sverker - 2018-07-12 12:55:20

Oregon Trail startade i St Louis och nybyggarna körde med s.k. prärieskonare - tygtäckta vagnar dragna av ett par oxar. Indianstammen Svartfötterna brukade anfalla i dessa trakter (men risken är väl över?) då ställde nybyggarna upp vagnarna i en ring. Du hade väl motvind till Vale apropå skonare? Uppe i Oregon lockade bland annat gigantiska tallar! Den här blågranen vi har i parker och trädgårdar kommer från Washington och ingen annanstans. Tyvärr kapade Solna en jätteblågran här i Råsunda.

#6 Mikael - 2018-07-12 13:38:23

Sverker,
hur stoppar inköp av kött slakten av kossor? Har sett det uttryckas på andra håll också men inte fått ihop logiken. Kan du förklara?

#7 sverker - 2018-07-12 13:45:45

Eller om vi vänder på det - de får sälja fler slaktade kossor? Det förvånar mej men de måste ta upp dricksvatten från brunnar - kanske billigare än kranvatten? Det är väl litet olika mellan bönder men har väl aldrig varit så lönsamt som vissa tror?

#8 sverker - 2018-07-13 12:21:33

Under fotbolls-VM kör vissa spelare med kolhydratslösning som de sköljer munnen med och sen spottar ut - hjärnan luras och blir piggare - metoden är tagits fram av en professor i Michigan - Ann Arbor.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg