Kommentarer på Dag 92: Bend den välmående staden


Bend har 90 000 invånare och en mycket vacker citykärna. Staden växer så det knakar och många från Kalifornien flyttar in på grund av det behagliga kimatet.

De flesta småstäder i Amerika är rätt ruffiga; igenbommade butiker och fallfärdiga byggnader i centrum. Bend är dock undantaget.

Jan och jag befinner oss nu i "storstaden" Bend i mellersta Oregon. Riktigt roligt att för en gång skull se en välmående, vacker och växande stad. Många småbutiker, ett "riktigt" gatunät och inte bara en gata utanför centrum där allt finns. Vi ser vackra, välklädda, sportiga och smala människor. Det är en grön stad, allt verkar så välordnat. Standarden tycks vara minst i klass med Stockholm. Och omgivningarna med snöklädda berg (vulkaner) och en flod som forsar genom stan är pricken över i. Inte undra på att Bend är magneten som drar till sig friluftsfolket, inte minst skidåkarna.

Fastighetsmäklaren Jane Williamson utanför sin villa i Bend där svenska flaggan vajar. Jane är född i Oregon men hennes farmor och farfar utvandrade från Sverige 1904. Hon har besökt Sverige två gånger och vill gör det igen. Hon berättar att fastighetsspriserna i snitt nu ligger på 450 000 dollar och att många hus säljs för över miljonen.

Värmen gör att skosliltaget blir extra stort. Idag inköptes fjärde paret skor, ett par Brooks Adrenaline, min favorit. I butiken var man mäkta imponerad och jag fick den "sedvanliga coast to coast-rabatten".

Idag var en dag då det blev lite turistande. Tyvärr hinner jag sällan med det. Det är fortsatt varmt och soligt och jag tror att temperaturen nu stadigt legat på över 30 grader de senate tio dagarna. I Bend bor vi fem dagar och Jan hämtar och kör ut mig varje dag. Skönt att slippa campa i ödemarken. Mellan Burns där jag varit och Bend är det 16 mil och det finns i stort sett inget däremelln.

Dagens distans 52 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-07-17 09:56:53

USA har väl världsrekord när det gäller knäppa hus? Husbocksnästen och fuskbyggen för fantasipriser. Stockholm är på väg åt samma håll minns när man tyckte en etta på Kungsholmen för 20tusen var dyrt (och det var det) - nu är det 160x mer. En lärarlön däremot har ökat 6x...?.kul va? (1975)

#2 sverker - 2018-07-17 13:00:41

30 grader i skuggan i Solna - skogsbränderna rasar. Förr kunde man kalla in militären. Snart blir det undantagstillstånd. John Ericson uppfann flodsprutan i London när tacken blev att då blev brandsoldaterna arbetslösa drog han till New York. Att vattenbomba från flygplan är patetiskt? Paniken lurar i Stockholm - snart Running Kvalitet på Friskis&Svettis - ledaren har åkt otaliga Vasalopp och i staben för Lidingöloppet - det blir nog kul. Minus 2 kilo (innan vätskeåterställning.) Vilken härlig final - att gosa i Bend?

#3 Ovetande. - 2018-07-17 14:39:54

Jag bara inte förstår. Är det inte bara att löpa raka spåret. Hämta och lämna. Det verkar lite fusk eller ???

#4 Klas Peter Suneson - 2018-07-17 17:41:16

Dag 92 och 497 mil = 45 mil kvar!
Du ser pigg och glad ut! Din text förmedlar tillfredsställelse. Bend, Orogon USA, åter en stad jag aldrig hört talas om, som via dej får en positiv uppmärksamhet. BRA.
Skulle tro att det i en stad som Bend, saknar den nuvarande amerikanske presidenten majoritet. I Bend känner man sig inte övergiven. Därmed en helt annan syn på omvärlden.
Här hemma är det ovanligt hett och torrt. Vättern är varm! Bjuder på härliga bad. Skogsbränder härjar runt om i Sverige. Borgarbrandkårerna jobbar hårt. Vattenbombande flygplan är rekvirerade från Italien . Yrvakna ansvariga är i begrepp att ompröva avslaget på egna kraftfulla resurser, för att bekämpa skogsbränder. Keep on running!

#5 Pär - 2018-07-17 18:05:58

Björn!

Se upp vart tog dag 91 vägen!!!

#6 Patrick - 2018-07-17 18:20:40

Min fru visade just att Friskispressen nr 4 2018 har en intervju med dig på en halv sida. Kul!
Jag är fortfarande imponerad över vad du orkar, jag tänker på kombinationen sträckor och temperatur. Som andra flera kommenterar på din blogg har vi nu ovanligt höga temperaturer här i Sverige, vilket påverkar löpträningen. Jag sticker inte gärna ut och springer när temperaturen närmar sig 30 grader. Man får ändra sina vanor, vara ute tidigt på morgonen eller framåt kvällen. Men för dig är 30 grader en baggis?
Bend ser trevligt ut på bild och enligt din beskrivning. Jag har inte varit där men jag minns Oregon som en vacker, civiliserad delstat och Portland som en ovanligt välplanerad, civiliserad storstad. (Nästan som Stockholm!) Och snart är du där!

#7 Catrin und Jens - 2018-07-18 07:47:38

Hallo,
nice to meet you at the chinese restaurant. Have a good run and stay halthy!!,
Greetings from the german fellows.
Catrin und Jens

#8 Björn - 2018-07-20 08:33:59

#Patrick: Jag tror att man vänjer sig vid värmen. Det har i alla fall jag gjort. Tyvärr är nog inte Portland så trevligt som tidigare- mycket uteliggare, öppen knarkhandel och utslagna ligger på gatorna i centrum. Fruktansvärt!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg