Kommentarer på Dag 98: Bär- och badpojken


Blåbär är utmärkt löparmat. På ett självplock utanför Corvallis plockade jag lite blåbär (men åt massvis under plockningen). Bären var nästan lika goda som de vilda i Sverige. Hur är det förresten med blåbären hemma, blir det en bra skörd i Stockholmstrakten?

Badade tillsamans med "the locals" i River Caalapooa. Jag hade då sprungit cirka 40 km och det var 32 grader och kanske 25 grader i vattnet. Doppade mig bara och efter några minuters löpning var kläderna torra!

Bara två löpdagar kvar till målgången den 24 juli.  Och jag är i kanonform. Runners High? Nej!

Ja, det går väldigt, väldigt bra för mig just nu. Jag är inne i andra andningen. Men någon Runners High är det inte frågan om. Det har jag bara haft en enda gång i livet (under Göteborgs Marathon för många år sedan) och det är något väldigt speciellt, en euforisk känsla som varar några minuter. Det brukar beskrivas som ett narkotikarus, något som jag dock aldrig haft.

Det känns som om jag orkar springa i princip hur långt som helst, något jag naturligtvis inte kan. Och värmen verkar inte bekomma mig så mycket, idag var det 32 grader och det kunde gärna vara några grader till. Allt handlar om tempo och intag av vätska.

Imorgon kväll (den 23:e) träffar jag Nils och Erik, mina äldsta barn. Kanske kommer de dan därpå att springa med pappa sista milen ner till stranden i Newport.

Dagens distans: 55 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2018-07-23 09:49:38

Björn - vilket av löpen har gjort störst intryck på dig? Går det att göra en sån jämförelse? Kör hårt Björn!

#2 Björn - 2018-07-23 10:00:39

Jo visst går det. Första löpet var "bäst", allt var nytt. Ungefär som med barnen, man minns första barnet bättre än de efterföljande.

#3 Klas Peter Suneson - 2018-07-23 10:54:19

Dag 98, 534 mil, bara 8 mil kvar !
I år kan Du nog glömma svenska blåbär!
Ullegård o jag åkte upp till "blåbärsfälten" på Hökensås, där Ullegård brukar plocka en 10 liters spann på mindre än en halvtimma. I år var blåbärsriset torrt som fnöske. De få bären som på prov hamnade i hinken, var små hårda och torra och nästan utan smak. Dessutom var det otäckt att backa av skogsvägen, in i det torra gräset med het motor. Så vi åker till Vätterstranden och badar istället.
I tankarna är vi med dig. Roligt att Du har dina söner med ut i Stilla havet!.
FRÅN BANKERYD, ETT STORT GRATTIS TILL EN ENASTÅENDE BEDRIFT!

#4 sverker - 2018-07-23 11:58:13

i matboden kan man köpa blåbär som ligger och skramlar i ett plastfodral (som brukar gå sönder i kassen) för en krona stycket. men dom är stora och fina - ute i Vaxholm såg jag på torget i literkartonger 25 kr - varifrån? dom här stånden har allt svinbilligt. Han som startade SABA köpte lådor på Årsta partihallar och ställde sig på Tegelbacken - embryona finns än - Hötorget är ju härligt - ICA och COOP kan slänga sig i väggen!

#5 Pontus - 2018-07-23 17:34:02

Vilken otrolig känsla det måste vara att springa med sina barn den sista biten, själv har mina barn sprungit in till stadion med mig på maran och det var otroligt roligt, vad ska då inte det vara efter över 500 mil, en otrolig bedrift, för sjätte gången också, tänkte inte springa idag pga av värmen här, men efter att ha läst din blogg blir det löpning Dock endast 8 km

#6 Thorbjörn - 2018-07-23 20:40:30

Starkt jobbat! Slutspurt och svalkande dopp i Stilla havet är en välförtjänt avslutning på en fantastisk prestation. Du tänker väl inte simma tilllbaka till Sverige?????????????

#7 Blåbärslöparen - 2018-07-23 20:52:55

Hello Bear- och Badboy. Det finns "amerikanska blåbär" på kruka i de flesta riktiga växtbutikerna i Göteborg, tex Plantagen och Blomsterlandet. De är större än svenska blåbär, men smakar mer vatten. Har sådana på balkongen faktiskt.

#8 Thorulf Arwidson - 2018-07-24 08:46:07

Helt otrolig prestation! Jag både bugar och gör en elegant honnör för denna enorma sportprestation! Keep on running!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg