Kommentarer på Dag 99: En dag kvar


Nej, jag är inget vrak som måste bogeras hem efter mina dryga 500 mil på de amerikanska vägarna. Jag är faktiskt i bättre skick än då jag startade för 100 dagar sedan. Bilden från hwy 20 utanför Newport, Oregon.

Imorgon (24 juli) vid 13-tiden lokal tid (22-tiden i Sverige) kastar jag mig i Stilla Havet efter att för sjätte gången ha sprungit över den amerikanka kontinenten. Två av mina barn, Nils och Erik, springer med mig den sista milen ner till stranden i Newport, Oregon.

Jag befinner mig just nu i Newport och kommer på morgonen att bli utkörd av Jan till platsen där jag slutade dagens löpning. Sista dagen blir riktigt kort, bara 25 km. Jag drog idag ner löparkepsen för att inte se Stilla Havet, någon spänning måst få finnas kvar. Jag hade nog inte sett havet ändå eftersom det är så dimmigt.

Hur känns det? undrar kanske någon. Att träffa barnen idag var fantatiskt roligt, samma med att träffa min amerikanska "cousin" Linda som varit med vid alla löpen. Men att själva äventyret är över brukar sällan vara något speciellt upphetsande. Uppdraget är slutfört, jobbet är gjort, brukar jag känna men aldrig någon tomhet. Istället gäller det att vid hemkomsten omedelbart återgå till de gamla rutinerna och abssolut inte ta någon paus i löpandet.

Skulle du kunna  springa tillbaka? brukar en del fråga. Nej, är svaret. Men hade jag vid starten varit förberedd skulle det nog gå. Ett coast to coast är minst lika mycket en fysisisk som mental utmaning. Tanken på att springa fram och tillbaka lockar lite men kommer aldrig att realiseras.

Jeff Gump, 70 år, tränar på ett gym utanför Corvallis där besökarna måste vara 50 år eller äldre. Gymmet har funnits i 15 år och är kanske det enda i Oregon för just äldre. Det var mycket välutrustat, klart större än till exempel våra Friskis&Svettis. Jeff uppskattade att kunna träna tillsammans med jämngamla. Finns sådana gym i Sverige?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Viktor - 2018-07-24 10:07:55

Heja Björn! Har varit mycket roligt att följa dig! Vilken bedrift! Kommer bli lite svårt för egen del att återgå till vanliga morgnar och inte läsa dina inlägg, det har blivit en trevlig morgonrutin!

#2 sverker - 2018-07-24 11:55:58

Jeff verkar tagen? Har Du just berättat om din lilla trip kanske?
Vore kul få veta Din värden. Vilopuls? Du har troligen inte gått opp i vikt?
Här rena mardrömmen - 30 plus torka hela veckan och så åskskurar på lördagen!
Brandkårer från nio länder här men nu katastrof i Grekland - en del flyg måste omdirigeras dit? Hur rapporterar USA? Förra året var det ju fruktansvärt i norra Kalifornien! Intressant med Din värmetålighet - gillar själv hetta - i Gaza hade vi 45 i skuggan och torr värme är skön (och hälsosam?) Mössa måste man ha. Det roliga är din mat - vad säjer alla dessa dietister?! Högsta värmen (?) nånsin uppmätt i Sahara 53,1 grader. Sydpolen har nyligen haft minus 93 däremot.

#3 Jan-Olof - 2018-07-24 12:12:05

Vill instämma i hyllningskören. En fantastisk bedrift, både på vägarna och i bloggen. Kanske blir tomheten större för dina följare än för dig. Kommer även att sakna Sverkers kommentarer. Tack Björn! Googlade också på seniorgym. Det finns åtminstone två i Stockholm, ett vid Södra Station, och ett på Östermalm/Valhallavägen. Den största skillnaden är nog musiken, som blir 50-80 talsmusik i lägre volym.

#4 Kenneth Alexandersson - 2018-07-24 12:44:57

Hej Björn! Mycket trevligt och roligt att läsa din blogg. Började läsa om dina tidigare löpningar tvärs USA för några dagar sedan och fann till min förvåning nyss (fem minuter sedan) att du är inne i slutfasen på ännu en. Du är en stor inspiration för mig i min egen löpning.

#5 Pontus - 2018-07-24 14:23:25

Otroligt stort grattis i förväg, kan bara hålla med, kommer att bli oerhörttomt utan ditt bloggande. Har tillsammans med min kompis Anders följt alla dina numera sex coast to coast, räknar kallt med minst en till. Såväl Anders och jag fattar inte hur din prestation är möjlig. Det går bara inte ihop, varken fysiskt eller psykiskt, vilket det uppenbarligen ändå gör. Din prestation överträffar tom Lewis and Clark, vilket inte säger lite.

#6 Roland i Uppsala - 2018-07-24 14:54:55

En fantastisk prestation Björn som har varit mycket inspirerande att följa. Att börja med Boston Marathon och sen fortsätta med ett drygt marathon i snitt per dag i 99 dagar till är inte många som klarar.. De allra flesta av oss andra blir så slut av ett enda ?litet? marathon att vi måste vila i minst en vecka. Stort grattis och hoppas vi ses i lite svalare väder på Bore Cup i vinter.

#7 Stefan - 2018-07-24 16:50:17

Jeff Gump på gymmet, du borde ha sagt att du följde i hans namne Forrests fotspår, när det gällde att springa över den Amerikanska kontnenten.

#8 Bernt - 2018-07-24 22:17:17

Ha en riktigt fin avslutning med dopp i Stillahavet!

#9 Marianne - 2018-07-24 23:49:51

Hoppas det blev ett fint sista coast to coast-löp (för den här gången...) Helt otroligt att du klarat av det igen och dessutom avslutar i toppform. Det blir att fira dig när du kommer hem. Stort grattis!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg