Kommentarer på Dags för Nyårsloppet


Ho, ho, ho. Parkrungeneralen, Deri Thomas, hälsar löparna välkomna till dagens parkrun i Hagaparken. Många hade tomtemundering, även jag, men skägget lämnade jag hemma. Det här blev mitt 35 parkrun.

Det har vänt idag, vi går mot ljusare tider! Och ännu är inte löparåret 2018 slut. Du springer väl Nyårsloppet och Årets Sista Långpass?

Jag skulle aldrig självmant sätta på mig en tomteluva. Men tänk vad grupptrycket gör; idag sprang jag bland 50-talet andra glada löpare Haga parkrun iförd just en tomteluva. Det blev ett av mina sämsta resultat (24.45) så jag får skylla på huvudbonaden!

Parkrun kommer troligen nästa år att växa ganska mycket, från idag sju lopp (varav tre i Stockholm) till kanske tio eller fler. Utan att avslöja för mycket planeras ett i södra Norrland, ett i Mellansverige och ett i södra Sverige. Och alla städerna ska enkelt gå att nå med tåg. Kul!

Får passa på att göra lite reklam för min egen klubbs stundande löpartävling, Nyårsloppet i Vallentuna. Vi brukar vara ett par hundra löpare, som på nyårsaftonen under dagtid springer ut det gamla och springer in det nya året. Sträckorna är 10 och 5 km, även barnlopp finns. De flesta år har jag varit funktionär och stått med en flagga längs banan, så blir det nog även i år.

Årets Sista Långpass, vad är det? Jo ett långpass på ca 60 km med ett hundratal ultralöpare som den 29 december springer en runda i Stockholms norra och västra förorter. Jag har varit med de flesta gånger och så blir det kanske även i år även om jag tycker att man borde byta ut banan till någon roligare sträckning.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2018-12-22 19:27:30

tycker det är fantastiskt att britterna ställer opp med sitt Park Run! Jag arrangerade Haga Hill Race med en annan britt från Blackpool som gick med i Fredrikshof - det är många engelsmän som dykt opp i denna klubb. Minns Hugh Jones - han som har rekordet på Sthlm Marathon - en amerikanare (som jag betraktade som en ren spion på Ryssland) David Brown sprang i en luva som satt löst på skallen apropå Björns tomteluva....(Du brukar ju ta jättebra foton på alla löpare där Du står vid undergången - ett klassiskt folkrörelselopp med fika och prisutdelning i skolmatsalen - gillar sånt.)

#2 b_å - 2018-12-23 09:28:38

God Jul!

reklam: http://heleneholmsif.se/langlopning/inbjudan-till-sylvesterloppet-nyarslopp/

#3 sverker - 2018-12-23 13:31:13

Gordon Piries dotter dök upp i Hofvet. Tror britterna har litet svårt komma över Sveriges framgångar i OS 1948 i London? GP förespråkade att man alltid ska springa på framfoten men det krävs väl en viss grundfart för det? Tillsammans med Adi Dassler tog han fram en sko.

God Jul Björn!

#4 LarsL - 2018-12-26 18:34:38

Eftersom jag just lyckats springa 12 km i 6:15-fart ser jag att jag inte behöver komma sist om jag tar mig till Vallentuna för att springa nyårsloppet 10 km. Så troligt är det väl inte, vi är nog i packningstagen inför en fjällresa. Men osvuret är bäst, jag gillar små lopp.

#5 Stefan - 2019-01-31 23:00:12

Hej Björn, Trogen läsare som följer dina Amerika äventyr dagligen. Ser fram mot din nästa Amerika utmaning.
Jag har märkt en försämrad laddtid för din blogg. Det är speciellt märkbart när man går in på förstasidan. Nu när du kommer få mer trafik på bloggen kan det vara värt att försöka få ordning på det