Kommentarer på Dag 16: Storslagen natur


Arizona bjuder på storslagen natur. Här Canyon Lake längs Apache trail (väg 88) i närheten av Tortilla Flat.

Gårdagens tystnad berodde på att mitt motell uppe i bergen saknade internet. Dagens rapport från Tonto Basin Inn blir kort  beroende på nära nog obefintligt wifi.

Mina 56 kilometer igår från Apace Junction till Apache Lake Resort var nog en av de tuffaste- och vackraste- dagsetapper jag någonsin haft i Amerika; enorma backar och  flera mil eläändiga grusvägar. Dagens etapp var likartad men gick i alla fall halva sträckan på asfalt.

Theodore Roosevelt Dam. Den ursprunliga dammen stod klar 1911. Floden Salt River dämms upp för bevattningsprojekt och här finns även ett kraftverk. När jag nådde dammen idag började äntligen asfaltvägarna.

Morgondagen till Payson kan också bli en rysare. Jag ska klättra 800 höjdmeter. Tur i alla fall att kroppen känns pigg.

Dagens distans:49 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 AndersFåglefelt Fåglum - 2019-03-02 06:15:13

Var är dag 15 ?

#2 Björn - 2019-03-02 06:24:41

Det blev ju ingen rapport dag 15 eftersom internet saknades.

#3 Helene - 2019-03-02 06:52:24

Du är grym.Ha det bäst

#4 Per s - 2019-03-02 08:37:05

Björn, hur tränade du när du var som snabbast i jämförelse med idag? Tränade du mycket mängd då också eller körde du mera snabbhetsträning då? Du har ju gjort snabba tider på marathon och halvmaraton.

Kör hårt Björn! Mvh. Per

#5 Klas-Peter Suneson - 2019-03-02 09:46:56

Du går som en klocka ! 5,37 mil om dagen! Alltid med positiva tankar, även om grusvägen kändes tung. Att springa genom ett eroderat öken landskap nära Grand Canyon, måste vara en mäktig upplevelse! Du får ju uppleva det till fots. Då blir det säkert än mer överväldigande! BRAVO!!
Här hemma är nu många på väg till starten av Vasaloppet. Vår dotter Viktoria Lagerstedt är en av dem. Det lär bli lätt snöfall och motvind över spåren.
Keep on running!

#6 Kenneth Alexandersson - 2019-03-02 09:57:49

Fantastiskt att du orkar så bra! Imponerande! Fin natur förgyller alltid en löptur. En fasan flög så vackert framför mig på senaste rundan. Ser du många djur, fåglar eller annat? Förutom ormar? Ha det gött Björn!

#7 sverker - 2019-03-02 10:21:15

Hur är det med trafiken? Polisbilar? Som sagt - bara vanlig mat plus Gatorade - inget extra järn? Skorna är väl Brooks - inga sockor? Jag gillar det - tårna får spela.
Sagebrush - stäppsalvia - har här växt skog tidigare - skogsbrand eller kalhuggning?
Markerna är ju värdelösa. Buskarna duger kanske till getter? Äger staten marken här? Vore roligt om Du berättade om Du ser några djur som sagt!

#8 sverker - 2019-03-02 10:43:53

hålen kaktusarna kan vara av en cactus wren - spräcklig med bred stjärt och böjd näbb, sen ska det finnas bob cat - ett slags lodjur och så coyotes - vildhundar - marken förgylles med skallerormar och skorpioner....här plus 2 och sol. TSM gör mindre än halva av Dina sträckor och är VÄLDIGT stolta över det kan jag säja. Anders Zalkai leder...?.

#9 Björn - 2019-03-03 06:38:10

#Per S:Jag har alltid sprungit mycket men det har blivit värre med åren. Det har varit LSD, alltså long slow distance, inte så mycket kvalitetsträning med intervaller, backe m m. Jag är en typisk mängdgubbe och mängden har sakta ökat de senaste 10_15 åren.Under de senaste 15 åren har jag sprungit minst 500 mil per år med en topp på tusen mil häromåret. I och med att träningen skett i måttligt tempo och att jag inte plötsligt ökat intensiteten har jag sluppit skadorna. Det är alla årens mängdträning jag nu le er på under ett coast to coast. Jag gissar att många yngre och betydligt snabbare löpare skulle drabbas av överbelastningsskador. Det gäller även duktiga ultralöpare.
#Klas - Peter: Jag lever till stor del på rutinen. Positiva tankar är nödvändiga. Men det har hittills gått överraskande bra.
# Kenneth A: Nej förvånansvärt lite djur, varken i dött eller levande skick, inga orkar. Har inte ens sett Arizonas nationalsymbol: fågeln roadrunner.
#Sverker:Inte så mycket trafik och ännu inte stoppad av polisen. Skouppsättingen är just nu Brooks Adrenaline, Nike Free och Lidldojorna. Jag springer alltid med strumpor. Jag vet inget om ägandet av markerna men allt är inte i statlig ägo, ser mäklarsyltar om markförsäljning och idag trafikskylt om att marken var privatägd.

#10 sverker - 2019-03-03 07:14:59

Roadrunner - tuppgöken, är förmodligen världens knäppaste fågel -troligen förlagan till Hacke Hackspett? Den jagar skallerormar och låter hemskt - i skarpt läge fäller den upp fjädrarna i tinningarna som är blåröda! Mycket kraftiga ben. Finns bara i Sonoraöknen. Bygger boet i Saguarokaktusar - dessa kan bli 200 år gamla.
Payson ligger på 1500 meter och där finns bra hotell åtminstone? Skogsplantering är inte lönt? Canada har tagit fram en tålig tall - Pinus Contorta som nu sprider sig som ogräs i Sverige - SCA:s tokiga experiment - massavedsplantager. Förvånas över dessa telefonstolpar - att de står kvar?

#11 sverker - 2019-03-03 08:11:32

Såg Du nån gång en roadrunner ta en skallerorm? (kolla på Youtube!) den hugger tag i ormens huvud och dunkar ihjäl den sen slukar den hela ormen i ett nafs - hela! Fågeln är liten! Väger knappt 500 gram! Måste ses!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg