Kommentarer på Dag 41: Idag kom värmen


Lunchpaus längs hwy 83 på gränsen mellan Scott och Finney county.

Jag har fått vänta 41 dagar på värmen. Men idag kom den. Skönt!

Helt klart startade jag detta coast to coast för tidigt. Det var dock nödvändigt, näst äldste sonen Erik gifter sig i sommar med sin Marianne och då kan pappa inte vara borta och springa i Amerika. Och så ville jag ju undvika värsta hettan i Arizona (Phoneix) och i New Mexico. Nu råkade dock vädret i år vara onormalt kallt i dessa delstater.

Jag är en värmelöpare, älskar värmen och klarar höga temperaturer. Och tänk så mycket trevligare allt blir när det är varmt. Med åren har jag börjat frysa allt mer, gissar att det beror på förlite underhudsfett. Vikten har däremot inte ändrats.

Kansas är ingen rolig delstat; monotont landskap, oändliga raksträckor, glesbygd där städerna inte ens ligger på 5-6 mils lucka. Man får ta sikte på en silo eller ett vattentorn i fjärran. Vattentorn brukar alltid betyda ”civilisation” och kanske möjlighet till ett fikastopp. Om fyra dagar är jag i Nebraska och det är först där jag tycker civilisationen börjar när man kommer springande från väst.

Punkteringarna fortsätter och det är lite oroande eftersom jag nu bara har två reservslangar och slangarna är ganska lappade. Men nu har jag ordnat så att en cykelbutik i Lincoln, NE, beställer såväl nya slangar som däck. Men jag är först där om två veckor. Ska löpet stupa på punkteringarna? Det har varit nära förr. . .  Nej, jag har en lösning även på det problemet. Och så har jag på inrådan från signaturen ”Larry” förstärkt däcken med silvertejp på insidan.

Bor på ett väldigt fint Best Western här i Scott City. Tänkte nyttja hotellets jacuzzi men när en manlig hotellgäst parkerade sig i den med två ölburkar avstod jag.

Dagens distans: 62 km

Keep on running!

PS

Det har blivit något fel med dagarna i rubrikerna. Men idag var det löpdag 41
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2019-03-28 07:30:44

Bilden på lunchpausen i dikesrenen med det öde landskapet, där några stolpar i järn med stora anslag, visar på ett helt annat liv än den turisten strävar efter. 5, 5 mil om dagen! Äntligen får Du värme. Dit löp genom USA är bättre än en realityserier. TACK !
Keep on running!

#2 sverker - 2019-03-28 07:54:01

62 km! Medvind? Dessa trästolpar! Är det el eller telefon? Nedgrävd kabel ska det
vara - USA har alltid legat efter i telefoneriet! Jan Stenbeck införde mobilen med
Millicom? Förr i Sverige hade vi cykelsemester och tältade med spritkök. Bil var
för dyrt. Man glömmer fort. Johnson-koncernen grundades av Axel från Jönköping - han vandrade till Stockholm - det var vanligt då. Eisenhover var från Kansas - svensk fru. Undrar just vad nybyggarna tyckte om att det inte regnade - blev de
lurade? Det hela var ju välorganiserat - de startade i S:t Louis och sen längs Platte
River. Konstbevattningen är ju komplicerad - minst sagt! Jordskorpan stenhård.
Vilket liv!

#3 Kalle - 2019-03-28 08:29:12

Men varför envisas du med att inte lösa däckproblemet med kevlarförstärkta däck, silvertejp funkar inte alls så bra i jämförelse. Cyklar 700-1000 mil/år (storstad)icke en enda punkis på 10 år.
good luck & keep on running :)

#4 Björn - 2019-03-28 12:48:08

#Kalle: Jag är amatör. Vad är kevlar och exakt vad bör jag göra när jag kommer till en riktig cykelaffär?

#5 Kalle - 2019-03-28 13:06:57

Kevlar är en förstärkning för att motverka punkteringar.
Här finns det några, nu vet jag inte vilken dimension du har på kärran dessa är för 28 tum hjul: https://www.bikester.se/search.html?id=0&strSearchQuery=Plus+Active+PunctureGuard+
På den sidan kallas de för "Plus Active PunctureGuard" prova med det begreppet i affären.
Annars är Kevlar ett standard namn: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevlar
som borde fungera vid inköp.
good luck & keep on running :)

#6 Konrad - 2019-03-28 15:19:00

Amatör? Du har ju sprungit 1000-tals mil med kärra. Det är ju bara att skriva in typ kevlar bike tires på YouTube så får du detaljerade anvisningar. Skriver du in running across usa på YT så får du se alla likasinnade. YT is the thing!

#7 Erik H - 2019-03-28 17:01:30

https://www.goodyearbike.com/protection
Hoppas du hittar lika uthålliga däck som din uthållighet.
Jag är imponerad av att du inte tappar luften utan orkar börja springa varje morgon och hålla på varje dag i minst 50 km. Jag skulle vara glad om jag orkade ett 50kms lopp per år.

#8 Sven - 2019-03-28 18:48:11

Det finns 20" x 1.35 SCHWALBE KOJAK Puncture Resistant Road Bike / Cycle Tyre
t.ex, Men givetvis får du kolla mm måttet i formatet (etrto) xx-xxx som står på däcksidan, så passningen mot fälgen blir rätt.

#9 Larry - 2019-03-29 04:30:46

Ja Kevlar, som dom har i skottsäkra västar vore bra- jag tänkte mest på vad man kan åstadkomma på rummet utan verktyg. Svagheten med silvertejp/duct tape är att de bygger på en väv som kan släppa igenom en spets men om man tar ett törne och trycker mot en rulle med tejp så når det nog vara ett pat lager in, Så kanske får man l värsta fall lägga två, tre lager om inte ett räcker tills "vi" når civilisationen i cylelaffären.Och då är väl törnesäsongeb över för i år...
Lycka till!

Larry


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg