Kommentarer på Dag 42: Värsta dagen


Kolla min raspiga VIDEO från blåsiga  backiga och ogästvänliga hwy 83. Här var det nära jag klappade ihop av utmattning.

Igår varmt, soligt, nerförslöpnin och medvind. Idag kallt, molniigt, uppförsbackar och värsta motvinden. Detta var nog en av mina tuffaste dagar under ett coast to coast.

Nej det var inte roligt. Rena helvetet. Jag frös som en hund, stod nästan stilla i motvinden. En dryg sexmilare i detta väder kändes nästan oöverstigligt. Och till råga på allt dök några nyfikna poliser upp. Om dom frågade om jag behövde hjälp? Nä.

Min räddning var att följa samma rutiner som alltid; framåt oavsett hur långsamt det än går, inte slarva, ta på extrakläder omedelbart, dricka och ta en lunchpaus hur vidrigt vädret än är. Jag skakade där jag låg i ett dike och försökte få i mig min lunchmat men lyckades ändå somna och återfick lite av krafterna. I det läget är det skönt att ha en gps som talar om beräknad ankomsttid vid gång. Målet var att försöka klara gångtiden och det gick med knapp marginal.

Morgondagen kan bli ännu värre. Det utlovas bara ett par plusgrader, kanske regn eller snö och hård motvind. Som om det inte vore nog, mitt B&B som skulle ha öppet har stängt. Jag har ingenstans att bo. I det läget beslutade jag att stanna två nätter på lyxiga Sleep Inn i Oakley, springa på hemmaplan och ta en steve på lördag.

Dagens distans: 61 km

Keep on Running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Nils - 2019-03-29 06:09:56

Heja heja!

#2 Klas-Peter Suneson - 2019-03-29 06:39:49

Oj, Oj, Oj, till sjös kallas det för överhandsväder. Då ligger man still och avvaktar. Men inte Björn! Inte ett träd, inte en buske att ta skydd bakom, bara att mala på. Tryggt att få din dagliga rapport ! Då vet vi att Du har en tillfällig "natthamn"
Keep on running!

#3 sverk - 2019-03-29 06:53:33

61km! Har Du termos med? Inte helt fel med ett väntande lyxrum? Kalla vindar
från Canada möter varmluft från Mexicanska Golfen = tornados! Du vet
förstås att det finns tornadoradar och varningssirener på större orter?
Kansas mitt på Prärien - spikrak väg - synnerligen stimulerande!
Var det barnen på nybyggarkärrorna som myntade uttrycket: "är vi framme snart?" Framme var en tom fyrkant på Prärien - man eldade med buffalomuffins...

#4 Pontus - 2019-03-29 07:33:22

Du är helt makalös Björn som pallar att springa under sådana förhållanden så långt och detta i princip varje i hundra dagar, ofattbart. Kämpa på. Du får trösta dig med vilken inspiration du är för oss vanliga, varje gång det känns tungt är det bara att tänka på Björn och hans bedrifter

#5 Gustaf - 2019-03-29 08:23:21

Du är helt otrolig Björn - vilket virke! Att kunna somna i det vädret visar också att du har 100% styr på din kropp vilket e viktigt så klart. E det fortfarande Lidl på fötterna? Skulle vara trevligt att se lite fler matbilder (diners, hotell, vägkantsstopo) om man får slänga en slant i önskebrunnen.

#6 sverker - 2019-03-29 08:26:59

fritt företagande = fritt fram för amatörer! Har man ett B&B bör man meddela
bokade gäster att man har stängt! Jag har bott på otroligt sunkiga ställen och
när man är ung är det bara pikant men Björn kan nog hålla sig för skratt?
Han kan gott meddela turistbyrån på orten hur man skött sig? Pengarna
tillbaka går väl inte?

#7 thomas eriksson - 2019-03-29 10:00:45

IMPONERANDE, vilken viljekraft !

#8 Mårten - 2019-03-29 10:53:07

Nästa gång kanske du inte vaknar i diket. Du kanske inte får uppleva
din sons giftemål. Tack vare att du ska bevisa. Vad vill du bevisa ?

#9 Anders - 2019-03-29 15:00:24

Har du hört om översvämmningarna?

Almost the entire eastern two-thirds of the nation should see flooding this spring, National Weather Service deputy director Mary Erickson said at a news conference on Thursday. Some 25 states are forecast to see "moderate" to "major" flooding, the weather service said.

The Midwest floods are ?a preview of what we expect throughout the rest of the spring,? she said. "The flooding this year could be worse than what we have seen in previous years ... even worse than the historic floods we saw in 1993 and 2011," Erickson added.

With Nebraska facing one of its worst floods in history, and wide areas of Iowa, Wisconsin and Missouri also flooded, forecasters in the US said today that above-average spring rain and snow will worsen flood conditions until May.

#10 Björn - 2019-03-29 15:04:41

#Sverker: Nej, jag har ingen termos. Möjligen skaffar jag en av modell större när/om det blir varmt och då för is och kall sportdryck. Jag hade förhandslöfte om att &B skulle vara öppet, hade dock inte betalat i förväg.
#Mårten: Ja, om det vore så att jag skulle bevisa något var gårdagens löpning galen. Men med sex tidigare coast to coast har jag kanske inte så mycket att bevisa. Fast vad ska man göra när det är dåligt väder? Jag har lovat min fru att inte ta några onödiga risker och det gjorde jag inte. Hade det varit farligt hade jag enkelt kunnat stoppa en bil och få lift till hotellet. Men jag förstår ditt resonemang.

#11 sverker - 2019-03-29 18:55:57

det kanske inte är nyttigt med varm dryck för löpare? Imorgon står jag och langar
kall dryck till löparna på Premiärmilen här i Idyllien - koltrasten i vårt kvarter har
fått nåt fel på stämbanden - en låg ton upp och sen inget mer....

#12 Lars L - 2019-03-29 21:57:57

Kall eller varm dryck beror väl på vädret! På Stockholm Marathon 2012 hade jag nog hellre valt lagom varm sportdryck eller blåbärssoppa än något kallt.Vad vi fick minns jag inte:-)
Väl kämpat Björn, jag håller tummarna för bättre löpväder!

#13 Marina Moritz - 2019-05-30 09:13:07

Jättespännande! Vad är det för GPS som du använder?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg