Kommentarer på Dag 51: Alla dessa "locals"


Varning för locals. I den här livsmedelsaffären i Elm Creek, Nebraska  (950 invånare) verkar personalen inte veta så mycket om sin närmaste omgivning. Att det fanns en restaurang nästan vägg i vägg med butiken visste man t ex inte. Personen på bilden har inget med texten att göra.

Locals brukar jag lite nedsättande kalla ortsbor som har noll koll på sin närmaste omgivning, än mindre på världen utanför. Dom finns i Sverige men här verkar dom vara ovanligt många.

Jag kan t ex fråga en ortsbo på en mindre ort om det finns en restaurang eller ett motell i närheten. Inte sällan blir svaret nej eller annars nämner man en stad flera mil bort. Men i själva verket fanns restaurangen eller motellet runt hörnet. Men det visste alltså inte personen som ändå var mån om att hjälpa mig.

Jag kan ta ett färskt exempel från veckan. Jag hade hört att mataffären i Elm Creek skulle servera lagad mat, en nyhet trots att jag varit i Elm Creek massor av gånger. Jodå, det stämde men tyvärr kom jag försent. Då frågade jag naturligtvis den butiksanställde om han visste varj jag då kude äta. Macken kände vi båda till men den ville jag helst slippa.

-Nä, det finns inget annat ställe, svarade han.

När jag var på väg till macken såg jag att det låg en restaurang, stor och dessutom öppen, nästan vägg i vägg med butiken. Då gick jag tillbaka och frågade varför han inte nämnde den.

-Visste inte det . . .

Locals!

När jag sedan sitter och äter kommer butiksägaren in. Han är arg, inte på mig utan på sin anställde, och vill veta vilka svar jag fått. Uppläxning väntar, förmodar jag.

Stortvätt i Aurora Wash House. Här har jag varit flera gånger. Jag brukar tvätta var 3-4:e dag och då i regel på motellen.

Idag kände jag mig lat och ledig; knappt en mara att springa. Jo, man tappar perspektiven. Lite hänger det nog samman med att jag just nu är i väldigt bra form och att jag också tror mig ha koll på läget. Dessutom har det blivit varmare och då trivs jag. Hade jag velat skulle jag kanske kunna gå upp till 6-7 mil om dagen. Men det vore rena vansinnet, alltför riskabelt.

Dagens glada överraskning väntade i Aurora. Motellet bjöd på rummet. En stamgäst som kommit tillbaka sju gånger ville man premiera.

-See you next year, skojade jag.

 

Korsar Platte River. Stort. Men inte så stort som att korsa Mississippifloden. När den dagen inträffar infinner sig alltid känslan av att löpet är i hamn.

Imogon blir det  det "obligatoriska" besöket på kvinnofängelset i York. Nä, jag släpps inte in men jag kan glutta genom staketet och kanske snacka lite med vakterna.

Dagens distans: 41 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lokals i - 2019-04-07 08:30:19

Sverige => sd röstarna som har n0ll k0ll på verkligheten l0l

#2 Klas-Peter Suneson - 2019-04-07 09:22:44

Aurora; Morgonrodnaden är säkert en bra start på en lång löpardag. Kan undra om det var en kvinna eller solens morgonstrålar som bidrog till att orten i Nebraska har fått namnet Aurora? I Sverige är historien om Aurora von Königsmarck känd, f. 1662 d. 1728. För en utomstående betraktare i nutid, hade hon ett fantastiskt spännande liv. Hon var allt annat än en locals!
År 2000 flög vi över det land Du nu springer igenom, San Francisco -New York. Hade turen att ha klart siktigt väder. Tittade ut genom fönstret, ner på de stora inrutade odlingsfälten. Plötsligt passerade vi över en lång vindlande flod. Frågade flygvärdinnan om vad det kunde vara för flod. Svaret blev ?no idea abaut it, sir? Hon gjorde sitt jobb! Det räckte med det, vad som fanns under henne intresserade föga. I efterhand tittade vi på flygrutten och det kunde ha varit den flod Du ser fram emot att få passera. Mississippifloden. Som gammal polisman vill jag råda dig. Ta bort hörlurarna ur öronen, när Du springer. De innebär en onödig risk i ett farofyllt löp. Keep on running !

#3 Erik H - 2019-04-07 10:37:21

Cykelaffär i Lincoln
https://www.bike-rack.com/sitesearch.cfm?search=bike+tire
Hur manga tum har du på hjulen?

#4 Björn - 2019-04-07 15:17:41

#Klas-Peter: Nog borde hon ha veta lite vad som fanns under planet, kunde ju ha frågat piloten. Hörlurar på dessa mycket glest trafikerade vägar med breda vägrenar bedömer jag som helt riskfritt, är annars försiktig.

#Erik: Tack. Har en beställning och varorna ligger för avhämtning ( annan affär). Det är 20" men en väldigt speciell dimension.

#5 sverker - 2019-04-07 17:14:47

locals? vilket öde att bo här på Prärien! Alla dessa utvandrare - då var det bättre
hemma i Europa - där hände det åtminstone saker (minst sagt).
Idag TSM runt Riddarfjärden via Västerbron - puttrigt.... (hur grund är Platte River
egentligen 1 dm?) Ha det gott - tipsa alla feta - spring 500 mil på 90 dagar en gång per år - lätt som en plätt!

#6 Björn - 2019-04-08 04:10:14

Förmodligen är Platte River väldigt gru d, ingen båttrafik och floden svämmar ofta över. I år då Nebraska drabbats av översämningar har floden märkligt nog inte svämmar över.

#7 Selena Gonzales - 2019-04-09 01:27:03

Hi there, I discovered your web site by means of Google while searching for a similar subject, your website got here up, it seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg