Kommentarer på Dag 54: Förnyade utrustningen


Det här var mitt nionde besök i löparbutiken Lincoln Running Company. En så trogen besökare ska inte behöva betala för sina löparskor, tyckte Noah Rasmussen och bjöd på två par.

Idag var dagen då sliten utrustning skulle bytas ut. I Nebraskas huvudstad Lincoln (260 000 invånare) inhandlades nya däck och slangar samt nya löparskor.

Det var lite sorgligt att idag behöva kasta mina billiga men utmärkta löparskor från Lidl. Skorna kostade 149 kronor och jag hann springa totalt 118 mil i dem innan sulorna var helt utslitna. Två par nya Brooks (Adrenaline och Launch) blir ersättare. Jag brukar få kraftiga rabatter i löparbutiken i Lincoln men att bli bjuden på hela kalaset har jag aldrig varit med om.

Nu känns det också lite säkrare när jag köpt nya däck och slangar till kärran. Enligt persoalen i den stora cykelaffären var däcken inte så slitna som jag trott. Men jag tar det säkra före det osäkra, löpet får inte stupa på sådana detaljer.

För första gången under detta coast to coast fick jag sällskap under löpningen. Min medlöperska heter Shannon Zimardo.

Det roligaste av allt denna soliga tisdag var dock att jag kunde springa tillsammans med en annan löpare, Shannon Zimardo. Hon är från Pennsylvania men jobbar nu tillfälligt i Lincoln och ska i maj springa sitt första maratonlopp. Vi sprang 11 km och samtalsämnen saknades inte.

Ett kraftigt väderomslag är på gång, det talas om risk för snö! Och imorgon kommer det att blåsa kraftig motvind. Översvämningarna i Nebraska och Iowa har gjort att flera broar över Missourifloden varit avstängda, nu är dock alla öppna. Men innan jag fick det beskedet drog Jan och jag om rutten. Att nu ändra igen är jobbigt så det blir en ny passage över floden vid staden Bellevue, en omväg på några mil.

Här min rutt genom Iowa:

Dagens distans: 49 km

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-04-10 08:34:06

synd - dom skorna skulle nog Lidl velat ha? Labbet: info@crivit-lab.de.
tror de görs i Slovenien. Crivit gör många bra saker. I USA är det väl
halva priset mot här? Du är alltså uppe i Salos fart ibland - 11km/timme!!!
Han snittade 74 km under sina 79 dagar - du mar nån gång gjort längre?
Nu är det världseliten till helgen i Eriksdalsbadet och när jag springer
med grindar med händerna i brösthöjd tar fötterna liksom fart - är det
nånslags avlastning som sker när man skjuter en kärra framför sig?
vinkeln? Intressant.....(jag är alltså med och riggar i hallen.)

#2 Klas-Peter Suneson - 2019-04-10 08:39:07

Snart 300 mil! Du är en stor förebild för många! Särskilt för de som ägnar sig åt att springa. Med din långa erfarenhet av att slita på löparskor, väger ditt omdöme om skor mycket tungt. Då är det inte så konstigt att märket det Du förordar, ger dig en gratifikation. Sko märket vinner på karusellen det de eventuellt skulle förlora på gungorna.
Själv låg jag på bar varm asfalt i går och bytte sulorna på bilen. När vi slog upp de blå idag, var trädgården full av snö! Vättern rullar öppen blå mot Bankeryds stränder. Våren har tagit en paus!

#3 Viktor Carlsson - 2019-04-10 09:21:49

Va kul att löpturen med Shannon blev av! Hon tyckte det var jättekul! Också kul att få säga hej till dig på Skype! En dag kanske vi får ta en springtur!

Keep on running!

#4 Christer - 2019-04-10 11:01:30

Kul läsning som vanligt ! Kämpa på.

#5 Sven - 2019-04-10 16:45:56

Sverker. Du är ju helt speedad redan halv nio på morgonen ! Hur gör du? sprungit 2 mil eller ? Själv är jag knappt vaken så dags!!

#6 Monica - 2019-04-10 20:18:44

Det är verkligen kul och intressant läsning. Fantastiskt att löparskorna från Lidl höll så många mil.Men det är klart, allt annat hade ju varit olidligt.

#7 Larry - 2019-04-10 21:45:56

Du skrev det själv, om väder omslaget men denna extrema vinter fortsätter att jaga dig I hälarna. Hoppas du hinner undan.
https://www.msn.com/en-us/weather/topstories/snowstorm-another-bomb-cyclone-is-hitting-the-rockies-and-the-plains-with-blizzard-conditions/ar-BBVNirQ?ocid=spartanntp

Larry

#8 Jan-Erik - 2019-04-17 15:35:11

Hej Björn!
Vi har uppmärksammat dig i vårt Nyhetsbrev och förmedlar vidare om din fantastiska resa m.m. Du kan se detta i Nyhetsbrev nr. 188 och snart i nr 189.
Keep on!
Jan-Erik
Budgetres.se
Nyhetsbrevet ReseMagazinet
Du hittar hit här: http://budgetres.se/BRB/BRB188.htm

PS. Din Kontakt i menyraden funkar ej. Därför får du detta så här.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg