Kommentarer på Dag 56: Vi blev vänner direkt!


Den här vallhunden (ras?) älskade mig omedlebart. Han sprang med mig nära en timma och det kändes som om vi känt varandra hela livet. Jag filmade honom och filmen kan du se HÄR.

Något stötte till mitt högra ben- plötsligt hade jag fått sällskap av en vallhund. Vi blev kompisar direkt. Hunden verkade vilja springa med mig hela vägen till New York.

Ja, trevligare löpsällskap än en tillgiven hund kan en coast to coast-löpare knappast ha. Jag hade inte mer än kommit några kilometrar förrän jycken kom utspringande från en liten gård. Han skällde inte som alla andra hundar, viftade på svansen, ville bli klappad och jag fick massvis med pussar. Sedan ville han springa och jösses vad han ville springa. Han låg hela tiden någon meter framför mig, kollade då och då att jag var där, sprang ibland ut på majsfälten och nosade, ibland in på någon gårdstomt men kom alltid tillbaka. Lite farligt var det, han höll sig inte strikt till vägrenen och kuNde lätt bli påkörd.

Under tidigare löp har jag också haft hundsällskap. Men då har hundarna vänt tillbaka efter någon kilometer. Det gjorde inte denna hund. Till sist började det bli ett problem. Hur skulle jag bli av med hunden. Efter att ha haft sällskap i exakt åtta kilometer kom vi fram till Springfield och jag gick in på Runza, en hamburgerkedja, och bad lm hjälp. En frivillig lovade ringa sheriffen men hur det hela slutade vet jag inte. Det här var kanske den största upplevelsen jag haft under detta coast to coast. Och plötsligt uppstod funderingar på om vi inte skulle skaffa hund igen.

Poliseskort.

Dagen var synnerligen händelserik.När jag i Bellevue, NE, skulle springa över den gamla tullbron över Missourifloden blev jag stoppad av vakterna i kuren. Inga fotgängare tilläts på bron, däremot fick man cykla. Då f.rsökte jag få lift men ingen ville ta upp mig. Smått desperat ringde jag då polisen och man skickade ut jovialiske konstapel Carl Grupp som jag pratat med en halvtimma innan. Jag sprang före och han körde efter med blinkande ljus. Jäklar vad fort jag sprang, nästan samma hastighet som en cyklist. Carl hjälpte mig sedan att ta bilden vid välkomstskylten till Iowa. Kanske dags att ompröva min kritiska inställning till polisen i USA?

Dagen blev mycket lång och det hade hunnit bli mörkt innan jag nådde motellet i Glenwood, Iowa. Den 16-årige killen på Pizza Hut blev så imponerad att han bjöd mig på middagen trots att jag tyckte han behövde pengarna bättre än jag.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2019-04-12 09:40:22

Dag 56 och Du ligger helt i fas med planeringen 5,3 mil per dag! När det äntligen kommer en vänlig löpare på den annars så öde landsvägen, gavs ett fantastiskt tillfälle att få uppleva något nytt med, i stället för att ligga stilla hemma och vänta. Självklart att hunden hängde på. Bilden av hunden Arthur som följde med de tre svenskarna i multisports-VM i Ecuador dyker upp på näthinnan. Undrar om du hade något som luktade gott i vagnen?Akta dig! Det kan bli jobbigt att ta med hunden ända hem till Stockholm. Keep on running.

#2 Arnold - 2019-04-12 10:57:39

Wow Björn vilket fint sällskap du fick - hunden kände väl att han skulle göra skäl för sin ras nämligen valla dig ute på vägen haha - På ena bilden ses enorm köbildning - pga en svensk löparstjärna kanske? Du får blickarna på dig. Och som du alltid säger allt löser sig - och det gjorde det denna gången också med bron- vakten i kuren ville väl visa sin "makt" - inga undantag där inte - snällt av polisen ! Keep on running Björn - !!Vi tänker på dig allihopa !!

#3 Q - 2019-04-12 11:19:35

du bör nog inte låta hundar slicka dej i ansiktet, har du erforderliga vaccinationer?

#4 Jan Suneson - 2019-04-12 11:26:37

Du tycks ha hyggligt Internet på motellen. Själv kan jag inte ladda upp på YouTube när porrsurfandet börjar i Flaine.
Har Internet hastigheten överlag förbättrats. Du har ännu inte klagat

#5 Olle - 2019-04-12 12:53:21

All heder med att du erkänner att det var du själv som tipsade. Samtidigt så stämmer det inte med att du vill göra så lite buller och bång som möjligt kring din löpning. Ditt uppmärksamhetsbehov är nog betydligt större än du tror. Vilket är helt mänskligt.

#6 Peter - 2019-04-12 18:04:44

Snart får vi säkert se dig som uttagen i kategorin "Årets Äventyrare", lycka till

#7 Thomas Eriksson - 2019-04-12 18:10:58

Intressanta reportage Björn.Måst varje dag kolla va du skriver.

#8 Björn - 2019-04-12 21:12:16

#Arnold: Ja, det mesta brukar lösa sig bara man tar det lugnt och försöker vara mot folk i största allmänhet. Folk är snälla i gru de och vill hjälpa.
#Olle: "Erkänner"? Reportaget blev varken sämre eller mindre trovärdigt för att jag tipsade. Väldigt mycket i media bygger på tips, pressmeddelanden etc, sedan gör journalisten värderingen om det har något allmänintresse.
#Peter: Vill minnas att Rune Larsson fick den utmärkelsen efter sitt coast to coast. Vad som talar emot mig är att jag snart sprungit sju gånger- då måste det vara väldigt lätt och inget ävetyr. . .
#Lola: Oförskämd och helt grundlös kommentar jag hoppas webmaster tar bort! Obegripligt att någon skriver något sådant och fegt att dölja sig bakom en signatur.
#Thomas: Tack. Ibland undrar jag vad folk vill läsa. Är det kanske blandningen av amerikanskt vardagsliv och min löpning som lockar? Väldigt roligtatt blogga men tyvärr tidsödande.

#9 sverker - 2019-04-12 21:21:54

hundrasen: är det en australian shepherd? mycket populär och nyttig bland
farmarna. Idag Swim Open på Eriksdalsbadet - Sarah Sjöström i farten.
Jag hade Katinka Hossuh i min bana - 50 rygg - har aldrig hört nån dra
in luft i starten som henne. Sarah gjorde världsårsbästa i samma lopp.
Men som sagt se upp för smittor! Nu ser man träd och omväxling -
Iowa är ett riktigt bondeland - östgötar var tidigt i farten.

#10 sverker - 2019-04-14 21:15:32

korkat! Jan menar att folk porrsurfar i Flaine så till den grad att det inte
går att ladda upp you tube - fattat?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg