Kommentarer på Dag 58: Kom tillbaka Nancy, vi behöver dig!


I detta hus i New Market, Iowa (400 invånare) låg Nancys hårsalong. Nu har såväl Nancy som hennes efterträdare slutat och samhället står utan frisör. Huset ska rivas.

Jag ser förskräcklig ut i håret, har inte klippt mig under mina 60 dagar i USA. Så idag  försökte jag få tag på min gamla frissa Nancy i New Market, Iowa.

Det var här jag klippte mig under mitt första coast to coast 2007. Det besöket blev en av mina mest minnesrika upplevelser.

Bilden från 2007 då Nancy klippte mig för 9 dollar.

På bloggen skrev jag:

"Här inne rådde full aktivitet, torkhuvarna surrade hemtrevligt, telefonen ringde i ett och två äldre damer gjordes torsdagsfina. Att det här var ortens "sambandscentral" förstod jag rätt snart, hit kom man kanske inte bara för klippning  utan också för den sociala samvaron och  för att få höra senaste nytt. En nästan flintskallig herre med några strån i nacken berättade för Nancy att han skulle flytta från 1st Street till Main Street, kanske som att flytta från Årsta i Stockholm till Birkastan. Nancy lyckades hitta en lucka i det pressade schemat och klippte svettig svensk för bara 9 dollar".

Nu blev det alltså ingen klippning i New Market. Men besöket i detta lilla samhälle ett stenkast från Iowa hwy 2 blev ändå givande. Jag pratade med grannen till salongen och hon mindes mig mycket väl och erbjöd sig att ringa Nancy och hälsa från mig.

Ja, jag tycks vara välkänd i dessa trakter, som jag besökt så många gånger. På McDonalds i Clarinda kom folk fram och hälsade, samma på Café Junction i Bedford. Och folk ville bli fotograferade tillsammans med mig. Och vid två tillfällen stannade bilister och ville skänka luffaren pengar.

Löpningen går förvånsvärt bra. Det går inte fort men jag är just nu lite av en evighetsmaskin. Jag kan höra mig själv säga: bara en mara kvar att springa innan dagen är över. Det är fortsatt kallt, bara några plusgrader. Tur då att det är medvind.

Jag bor ensam på detta stora och mycket fina B&B i Bedford. Känns nästan lite kusligt när det inte ens finns personal här. Man hade egentligen inte öppnat för säsongen men gjorde ett undantag för mig. Bilden från Bedford Inns hemsida.

Dagens distans: 65 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pontus - 2019-04-14 08:23:46

Otroligt intressant att läsa dina reportage, förutom då att din löpning är av världsklass. Man slås av hur otroligt spontana och hjälpsamma amerikanerna är, mitt eget intryck också. Keep on running and beeing who you are

#2 Klas-Peter Suneson - 2019-04-14 08:57:05

Dag 58. Du fortsätter att ligga på plus i planeringen 5 ½ mil om dagen! BRAVO! Du har en hårväxt som få i din ålder. Själv ansar jag det lilla som är kvar, här hemma med en liten trimmer. Du får väl skaffa dig ett hårband! Bli som en äkta Hippi från Woodstockfestivalen1969. Ditt sätt att vara, är nog inte långt borta från den då allmänna drömmen om frihet. Keep on running!

#3 Andre' - 2019-04-14 10:41:15

Hejj Björn!
Tack för blogglöpandet!

Du månne får följa slutspelstraditionen med oansad hårbeklädnad nu när Du är på upploppet med 'bara' 46,3 maror kvar till havsdoppet!

Keep on running Evighetsmaskinen

#4 b_å - 2019-04-14 11:16:58

Det är inte bara hos dej som det är kallt, långa tights nu i en vecka i Malmö brr.
Följer dej med ett stort intresse.
Kämpa poo !

#5 Fredrika - 2019-04-14 12:10:59

Heja heja! Såg på Rune Larssons blogg att du var ute och sprang igen. Så himla kul! Minns din första USA-löpning, jag hade precis börjat springa själv och det var så otroligt spännande att läsa. Det är förresten inte mindre spännande idag :) Nu har jag läst ikapp och ser fram emot att följa hela vägen. En fråga, ser att du även passar på att besöka gym då och då. Tror det är mycket klokt för att hålla ihop. Hur ofta försöker du få in ett pass? Gör du något annat också, typ stretching?

#6 Fredrika (igen) - 2019-04-14 12:11:44

Förlåt, Rune Larssons facebook var det, inte blogg.

#7 Jan Suneson - 2019-04-14 14:09:32

Tack för en nostalgi tripp. Jag mins Nancy mycket väl och orterna Clarinda och Bedford. Här har jag och ?gula gubben? sprungit många gånger.
Hoppas att värmen kommer snart. Du skulle ha startat en månad senare

#8 Anders - 2019-04-14 19:33:28

Jag följer med stort intresse ditt löparäventyr och är mycket imponerad av din prestation! Hur orkar du springa så långt dag efter dag i 100 dagar? Fantastiskt! Har sprungit ett antal maror genom åren och vet hur långa dessa är. Också väldigt givande och lärorikt att få ta del av dina intryck av landet och dess invånare.

#9 Lars L - 2019-04-14 23:39:59

Imponerad av att du lyckas hålla planen med råge gång på gång, trots tidvis ruggigt väder och oplanerade hinder. Själv har jag tillfälligt bytt löpning mot gym efter två ynka tiomilaveckor som fick ena knät att börja gnälla. Nåja, vi har i alla fall fler plusgrader än du just nu, nio ska det bli i morgon.
Keep on running!

#10 Jöns - 2019-04-15 00:27:47

Vid Nordpolen Marathon var det -40.

#11 Jöns - 2019-04-15 00:29:09

http://www.npmarathon.com/

#12 Björn - 2019-04-15 07:00:01

#Pontus: Tack. Ja, amerikanen i gemen är hjälpsam. Men egentligen svårt att avgöra om de är hjälpsammare än svenskar eftersom jag sällan i Sverige ställs inför liknande situationer.
#Klas-Peter: Det viktiga är att jag följer schemat och det gör jag. Fast idag upptäckte jag att jag hoppat över en dag så schemat måste förlängas med en dag. Kunde ha slutat illa om jag inte i tid upptäckt detta. På flera andra coast to coast har samma sak hänt och någon gång har det slutat med att jag tvingats springa jättelånga sträckor för att komma ikapp.
#Fredrika: Gymbesöken är mitt dåliga samvete. Hemma gymmar jag nästan varje dag eftersom jag har artros i knäna ( dock inga problem de senaste fem åren) och då behöver stärka musklerna runt knä. Men här har det blivit ett gymbesök var tionde dag, hinner inte eller annars har motellen inte rätta redskapen. Stretchar gör jag aldrig. Roligt att ha dig som läsare!
#Anders: Ja, jag förvånas-och gläds- att det är möjligt. Gissar att mycket hänger samman med många års träning, höga mildoser per vecka och ett starkt psyke, dvs att jag står ut med enformigheten. Mycket går också på rutin.
#Lars L: Tack. Lättad att jag klarade översvämningarna. Jag har haft tur. Det hade kunnat sluta med att jag tvingats bryta.
#Jöns: Den maran lockar inte mig.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg