Kommentarer på Dag 69: Alla dessa motell


Min 70:e motellnatt tillbringade jag på detta ganska sunkiga motell i Gibson City, Illinois. Att motellet var granne med McDonalds var dock toppen.

Om jag skulle säga något positivt om Gibson City Inn vet jag inte riktigt vad det skulle vara. Jo, att motellet ligger alldeles intill McDonalds!

Jag har nog sett det mesta i motell- hotellväg Amerika har att erbjuda. Med nära 100 motellnätter på ett coast to coast har det handlat om allt från toppen till botten. Multiplicerar du med sju löpningar och andra långlöp i USA, ja då rör det sig om uppemot 800 motell.

Att hänga ut motellet i Gibson City är kanske orättvist. Jag har bott på betydligt värre ställen under tidigare resor men Gibson tar priset i år. Ändå inget fel, bara slitet och trist. Visst, jag skulle kunna anmärka på massor av saker detta motell inte har eller på saker som är trasiga, smutsiga etc. Men det är så de billiga motellen ofta är. Gibson City Inn tog 57 dollar och då ingick inte frukost. De erbjöd mig kaffe på morgonen men det tar jag på McDonalds i samband med frukosten där.

Jag brukar bo på snäppet under de bästa motellen. Ofta handlar det om motell i Choise-kedjan som Comfort Inn, Comfort Suites eller Quality Inn. Alla håller hög, jämn standard, ibland lyxklass. I kedjan ingår också Rodeway Inn och Econo Lodge, ofta rena lotteriet om de är bra eller dåliga.

Motellstandarden tycker jag nog har ökat under senare år. Borta är de värsta 29-dollarsmotellen. Något som alla motell har gemensamt är att wifi numera alltid ingår och att det också i regel funkar mycket bra. Det jag däremot ofta irriterar mig på är dålig belysning, inga klädhängare, stickkontakt saknas vid skrivbord och att kontakterna är så slitna att allt man stoppar in ramlar ur. Och hur många gånger har jag inte fått stoppa en strumpa i badkarets avlopp på grund av att proppen är borta.

Dagens löpning från Bloomington till Gibson City var tuff; kraftig motvind hela tiden och inga restauranger. Dessutom var sträckan urtrist, kantad med hundratals, ja kanske tusentals vindkraftverk.

Dagens distans 63 km

Keep on running!

PS

Efter att denna text skrivits på McDonalds (som alltid har bra wifi) upptäckte jag att mitt motell hade värdelöst wifi. Kommer att lämna dåliga recensioner.
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-04-25 07:59:09

man kan ju hinta turistbyrån? 6,1 i betyg - vem kontrollerar att de själva går
in och sätter toppbetyg? "husdjursvänliga rum" - tur att du inte fick hundloppor!
Snart har du avverkat Illinois ser jag. en annan sällsamhet med USA är de antika
fasta telefonerna? Trästolpar på sniskan. Börjar bli trött på ordet "marknadsekonomi" - Friedman och Hayek - Österrikeskolan. På 30-talet körde man Keynes - The New Deal. Pumpade ut statliga pengar.....

#2 Torgny Karlsson - 2019-04-26 06:22:18

Hej Björn!
Har skickat ett meddelande till dig via mejlfunktionen har på din hemsida. Hoppas det fungerat.

#3 Björn - 2019-04-26 06:30:30

#Sverker: Finns nov inget samband mellan dåligt motell och vägglöss och liknande. Lyxhotellen kan ha bed bugs. Har bara en gång för länge sedan råkat ut för att ha blivit biten.
#Torgny: mejla till bjorn.suneson@outlook.com
mejlfunktionen på bloggen fungerar inte, måste kontakta webmaster.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg