Kommentarer på Dag 77: Petnoga med allt


Klädseln på joggingvagnen sprayas så att den blir vattenavstötande. Att skydda packningen från regn är jätteviktigt, en gång förstörde ett åskoväder min dator så det var nära jag tvingades bryta.

Minsta lilla misstag kan äventyra löpet. Försiktighet, noggrannhet och vård av såväl kropp som utrustning är helt avgörande.

Låter tråkigt? Inte alls! Jag gillar rutiner, det är rutinerna som ger mig en viss säkerhet. Du ska veta att man känner sig ganska liten ute på vägarna. Och har du inte följebil är du väldigt sårbar.

Varje dag är det något som måste fixas. All trasig och sliten utrustning byts ut omedelbart. Under löpningen tänker jag ständigt på vad som kan förbättras. Och jag försöker ta itu med problemen direkt. Och även om jag inte alltid löser dem är jag ändå nöjd; jag gjorde ju så gott jag kunde och det är gott nog.

Igår hörde jag ett gnisslande ljud från höger bakhjul. Ett kullager som håller på att gå sönder? Direkt svängde jag in på Walmart och köpte en liten sprayburk för cykelkedjor.

Dubbel utrustning av diverse prylar är också bra. Mitt lager av reservslangar är nu betryggande. Jag har ett antal olika gps. I mitt "civila liv" är jag ingen kontrollfreak men under ett coast to coast är jag det.

Jag försöker att inte ta några risker i trafiken men det är lättare sagt än gjort. Trafiken och vädret är de största farorna. Varje morgon kollas väderrapporten och det är norska yr.no jag använder. Vill inte riskera att hamna i en tornado igen.

Kroppen behöver även sin omvårdnad. Mycket vaselin på fötterna varje morgon, solkräm på även mulna dagar och insmörjning två gånger om dan. Inte mer än ett hamburgermål eller liknande om dagen. Äter sallad och frukt i stort sett varje dag och försöker, men det är svårt, att äta ris och pasta. Ser jag en kinesrestaurang dyker jag ofta in där. Försöker gymma då och då men motellens gym är i regel dåliga. Mina artrosknän får tyvärr inte den omvårdnad de behöver.

Slarvar jag med sömnen? Jag sover ofta bara fem timmar (två tre timmar mindre än hemma). Märkligt nog känner jag mig utvilad varje morgon. Kanske är det mina power naps som är räddningen?

Allt det här låter ju förbaskat präktigt- och det är det! Men hemma är jag nog mer normal.

===

Just nu håller Jan och jag på med att planera om rutten. Vi har en spännande lösning på gång och det är inte alls säkert att det blir målgång i New York City. I samband med detta har vi dessbättre denna gång i tid upptäckt någon överhoppad dag. Det kunde annars ha slutat med en smärre katastrof. Återkommer med detaljerna om någon dag.

Lokaltidningen The Delphos Herald har getts ut sedan 1869 och ingår i en privatägd tidningskoncern med ett antal tidningar och med huvudkontor i Delphos, Ohio (7 000 invånare). Tidningen är opolitisk, ges ut två gånger i veckan och har 2 000 prenumeranter. Ray Geary är Chief Operating Officer och han tror på lokaltidningarnas framtid men de måste vara superlokala för att överleva,

Dagens distans till Kenton; 50 km

Keep on running!

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ed. - 2019-05-03 05:41:04

Du springer mot solen (österut), dvs dagarna är kortare än 24h och ibland är det tidsomställning då en timme försvinner. Hur påverkar det dig?

#2 Björn - 2019-05-03 05:58:06

Oj, det har jag inte ens tänkt på. Känns som om jag alltid har tidsbrist men det har väl alla. Nu i alla fall inga nya tidszoner som ställer till det.

#3 sverker - 2019-05-03 07:41:42

Hur är det med nagelvård? Har sett läskiga naglar i omklädningsrummen - en
hade små runda grejer nersjunkna i köttet på stortårna.
Carl von Linné och Emanuel Swedenborg påstod att de sov tre timmar per natt
"annars skadas hjärnan" - men tex tvättas hjärncellerna med en vätska under
sömnen och kroppens reparationspatrull är i farten. Vaselin på fötterna är perfekt!
Om Du är ute i mörker - lyse och reflexer? På dessa breddgrader (38-40) blir det
väl kolmörkt vid 18?

#4 sverker - 2019-05-03 08:25:06

solen upp idag halvsju och ner halvnio. om jag fattat rätt tar Du glukosamin
mot artrosen och tycker att det hjälper?

#5 Robert (dem äkta) - 2019-05-03 10:52:10

glukosamin hjälperinte bättre än så kallad placebo, så kallade sockerpiller.

https://www.1177.se/fragor--svar/nationellt/behandling--hjalpmedel/hjalper-glukosamin-mot-artros-i-knaleden/

#6 sverker - 2019-05-03 19:47:12

Du passerar små pärlor på din rutt - i Kenton låg världens största tillverkare
av leksaker i gjutjärn - Kenton Hardware Company.

#7 sverker - 2019-05-03 21:09:05

Och Lima som Du nyss passerade var en stor tillverkare av litet större
saker - stridsvagnar!

#8 Björn - 2019-05-04 00:06:21

#Robert: Riktigt, glukosamin har ingen påvisad effekt men jag tar ett piller ändå varje dag- tron kan försätta berg!
#Sverker: Lite si och så med fotvården men fötterna ser inte värre ut än att jag kan visa dem för folk. Jag försöker undvika att springa i mörker men kärran har enormt mycket reflexer . Tillverkare av leksaker i gjutjärn -låter spännande. Idag finns inga stora eller intressanta fabriker i Kenton men i grannstan finns Amerikas största tillverkare av fotbollar, upplyste en kvinna igår.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg