Kommentarer på Dag 85: Därför är McDonald's min favorit


En Cone, kaffe och dator, en perfekt kombination.

Det är inte för matens skull McDonald's är min absoluta favorit.  Nej, det är för en massa andra saker, bl a outstanding wifi.

När  jag här på bloggen skriver at jag gillar McDonald's brukar jag få kommentarer om skräpmat. Ja, det kan kanske stämma till viss del men kedjan har mycket annat än hamburgare och pommes frites.  Man har ett antal sallader och dom tar jag ofta. Dessutom är fet och energirik kost nog ganska bra för mig under ett coast to coast. Och mer än ett hamburgermål varannan dag brukar det inte bli.

Vad är det då som är så bra med McDonalds? Jo, detta gillar jag:

* Bra wifi. Det fungerar alltid. Och alla McDonalds har wifi  till skillnad från många andra kedjor, bl a Pizza Hut, Subway, Wendys m fl, där vissa restauranger har wifi, andra inte.

* Rent och fräscht. Toalettern städas ständigt, borden alltid rena och restarangerna i toppskick. Andra kedjor är är mer ojämna.

* Samma utbud.  Man behöver aldrig riskera att vissa maträtter inte serveras. På Subway t ex är det rena lotteriet om man har kaffe, glass eller pizza.

* Personalen trivs. Mycket ungdomar, mycket skratt i köket, man verkar trivas. Och McDonalds anställer personal med funktionsnedsättning. Toppen!

* Snabbheten. Något mer rationellt än en McDonalds-restaurang finns inte. Du hinner knappt få upp plånboken förrän maten ligger  på brickan.

En sådan toppenkedja måste jag vara aktieägare i. Häromdagen köpte jag därför några aktier i McDonald's. Sedan tidigare är jag ägare i Coca Cola, också en av mina favoriter. Sedan hör det väl till saken att man inte ska köpa aktier med hjärtat utan med hjärnan. Här gjorde jag dock ett undantag.

__

Vackra men farliga vägar. I skarpa vänstersvängar med skymd sikt går jag över på höger sida.

Dagens löpning var mycket tuff. Fruktansvärt backigt, mycket trafik och farligt. Nej, denna dag vill jag helst glömma och närmast lättad att jag nådde mitt motell innan det hunnit bli mörkt.

Dagens distans: 56 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-05-11 06:39:09

renlighet är ju en hörnsten i macdonaldskonceptet. Trodde JR Simplot potatis-
kungen i Idaho grundade kedjan men det är ju fel och kedjorna drivs av franchise-
tagare. Cocacola är väl en kassako men hur nära slutet är (petro)dollarn?
Bensinpriset i Sverige närmar sig 17 kr och det drar ihop sig till gulavästar även
i Sverige! Vad kostar soppan litern där? Dags för guld som 2009? 56 km på dessa
vägar - wow !!!!

#2 Johan - 2019-05-11 13:21:48

He, he nu hoppas jag inte du menar att du köpt cola aktier med hjärtat. Bara ett exempel är hur de förstör grundvattnet i Mexico och förnekar att deras produkter bidrar till den extrema fetman i det landet och andra t ex

Tack för dina berättelser!

#3 Jan Suneson - 2019-05-11 19:01:28

Sverker det blir nog gula västar i USA också. Jag läste i Expressen att bensinpriset i Amerika nu är upp i 7.59 Lägst pris har vissa skurkstater Venuzuela 8 öre, Sudan 1.18 och Iran 2.60. I oljelandet Norge kostar en liter bensin 17.98 så trots dålig krona hög moms och MP är vi ännu inte värst.
Johan jag älskar Cola och har bra tänder och är inte fet.

#4 sverker - 2019-05-11 19:16:52

göta petter! bara 53 mil kvar! 8 spänn i USA! De skyller på att bensinen är så dyr
för att de tar ansvar för miljön och vill minska bilåkandet.
Venezuela säljer ju inte längre till USA och har nåt avtal med Kina. 8 öre litern?
Hur mycket får man köpa - kan man fylla en tankbåt och sticka iväg?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg