Kommentarer på Dag 89: Appalacherna besegrade!


Det här är toppen!! Igår besegrades det näst sista stora berget på touren, Hideling Side State Park. Lincoln Highway 30 har här en lutning på 10 procent och vägen har ett antal Runaway truck ramps som skenande lastbilar kan ta sin tillflykt till.

Med åtta löpdagar kvar vågar jag utropa: Appalacherna är besegrade! Snart väntar  mest platt land eller nerförslöpning.

Johnnies Motel i McConnelsburg var bland det värsta jag upplevt och wifi funkade heller inte så jag rekapitulerar gårdagen. Tur att det finns McDonalds med alltid pålitligt wifi!

Att springa 60 km och med backar som är branta och kilometerlånga är tufft Det blev mycket gång men nerförslöpningen är heller inte lätt trots att jag nu har en fungerande handbroms. Men jag klarade det och var inte helt knäckt när jag nådde motellet i McConnelsburg.

Knäckt blev jag dock efter incheckningen. Jag förvånas över att den här typen av motell fortfarande finns kvar. Knappt något fungerade och det mesta var slitet så 55 dollar var inget fyndpris. Det mest skrämmande var dock de som "skötte" motellet. En jämförelse med grottmänniskor är inte missvisande frånsett att dessa människor var otroligt feta. Rent kaos råddde därine med barn som skrek, doft av kattkiss, ingen fungerande maskin som kunde läsa kreditkort.

Det är fattiga områden jag springer i. Det syns också på befolkningen. Trashankar. Som löpare är jag här en avvikande person men som luffare smälter jag in i miljön.

Men naturen är storslagen

Highway 30, öst Breezwood Pennsylvania.

Gårdagens distans: 60 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-05-15 16:20:24

Hillbillies kallas dom - filmen Den sista färden utspelas i dessa trakter.
Jag hade som hobby att hitta världens sämsta restauranger - vinnare blev
Die Sonne i Jena forna DDR - inte att förväxla med Zur Sonne - en fin
restaurang där. Tvåa i hård konkurrens: Grillbaren i Gaza-väntetid 2
timmar, flugorna måste plockas bort - stolt trea en indisk fish&chips i
South Norwood i London. Vad kan Sverige bidra med? Ja skol-
bespisningar ligger alltid bra till - har en bekant lärare som blev in-
valid efter matförgiftning.

#2 sverker - 2019-05-15 16:31:25

och så har vi hotell - det som finns runt tyska järnvägsstationer brukar
vara ett säkert kort men det värsta jag sett var vid Paddington Station
i London där kontinentens fotbollsfans brukar landa - trodde det var
ett skämt - kan inte beskrivas. Folks bed&breakfast i samma stad kan
också bjuda på rejäla överraskningar....kattpiss och ungar brukar ingå
i priset - däremot toppenfrukostar med stekt prinskorv, stekta ägg och
rostat bröd med marmelad - jag tyckte synd om folk och vi hade det
trevligt - Du Björn verkar vara vaccinerad mot socialt elände?

#3 Johan - 2019-05-15 19:57:55

Hej Björn,
Är det ett par Nike Free du har på dig på fotot? I så fall hur tycker du dom fungerar på dina långa etapper, är det inte för lite dämpning?
Vilka är dina favoritskor?
Du är grym!

#4 Björn - 2019-05-15 21:30:42

#Johan: Alldeles riktigt, det är Nike Free.Det är min favoritsko efter Lidldojorna. Riktigt också att skorna har dålig dämpning men jag upplever dem ändå som väldigt sköna, bra markkontakt och sulan är i det närmast outslitlig. Gissar att skorna skulle klara ett helt coast to coast, 500 mil. Eftersom jag håller i vagnen hela tiden tror jag belastningen på fötterna minskar något varför den här typen av barfotaskor är ok.

#5 Lars L - 2019-05-15 21:44:34

Härligt Björn! Regnet ser ut att ha upphört också. Nu får du passa på att njuta av resten. De fina blommorna t ex, har för mig att det är den som kallas trädgårdsnattviol här hemma, i så fall doftar den starkt om kvällarna.

#6 Mattias - 2019-05-16 10:12:17

Grattis till bra utfört löp. Nu är det bara slutspurten kvar.
Det kanske var länge sedan Sverker gick i skolan?? Dagens skolmat håller hög kvalitet till låg kostnad (vilket brukar vara en svår kombination att få till). Det finns säkert något enstaka undantag, men nu pratar jag i generella termer. Har två barn i skolan och de älskar sin skolmat (mer än maten de får hemma).

#7 sverker - 2019-05-16 13:02:37

ja det var ett tag sedan men matförgiftningen var ganska nyligen - SODHEXO och
Solbergaskolan i Spånga. Varm mat som fraktas och hinner svalna kan få
problem. Listeria? Som lärare fick jag betala en 50-lapp och då gick vi till donken.

#8 Bibbi Lind - 2019-05-16 13:28:38

Väldigt intressant -som alltid - att följa dg på din löparresa. Du är fantastisk! En liten fråga bara: ( du kanske har nämnt det) vad tänker du på när du springer?? Jag förstår att mycket tankar går till det praktiska och klara av det ungefär som ett marathon men när du är ute i flera månader! Blir det som ett roligt jobb med olika utmaningar?

#9 Björn - 2019-05-16 15:29:44

Hej Bibbi. När jag startar dagen är det ungefär som att gå till jobbet. Jag tänker på vad jag ska göra när löpdagen är över, att fixa en massa saker. Mat upptar en stor del av tankarna, ser fram emot lunchstoppet varje dag och har bra koll på hur långt det är dit. Men det jag mest ser fram emot är att nå mitt motell och inte behöva springa mer för dagen, att få äta, vila och kanske hinna med att se på tv. När man springer finns inga särskilt djupsinniga tankar men visst tänker man på dom där hemma. Dessbättre tänker jag aldrig på hur jobbigt det ibland kan vara. Så länge jag är skadefri är jag helt övertygad om att jag ska nå etappmålet. Nu när målgång närmar sig borde man vara lyckligare än normalt. Så har det aldrig funkat för mig. Sista dagen är en vanlig dag, löpet är bara över och livet går vidare.

#10 sverker - 2019-05-16 23:06:55

Men det är INTE bra att landa på ett skitboende! Det är ju en katastrof!
Du/ni har ju planerat minutiöst och ändå blir det en flopp - man kan inte
lita på webben - USA är ett sunkigt ställe.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg