Kommentarer på Står stilla. . .


Köpte en chokladkaka i kiosken i Marma innan jag började med lingonplockningen. Chokladen blev min räddning eftersom jag inte hann till lunchen på restaurang Kungsådran i Älvkarleby dryga milen bort.

Det ser mörkt ut inför stundande maratonlopp i Växjö om två veckor. Träningen verkar inte ha någon större effekt- jag står och stampar på samma fläck.

Varje vecka springer jag ett parkrun-lopp på 5 km och hoppas på så sätt bli lite snabbare och samtidigt få koll på hur formen utvecklas. Idag sprang jag i Uppsala på 22.45, aningen långsammare än de senaste gångerna. Det var visserligen kallt men jag tycker ändå jag borde gå under 22 minuter.

När jag slår in min tid i en löparkalkylator blir jag förskräckt- min tid skulle motsvara ca 4 timmar på maraton, jag som siktar på 3.30. Tar jag halvmaratontiden från Köpenhamn hamnar jag på ca 3.42. Kan det där verkligen stämma? Kanske är jag ändå lite mer uthållig än normallöparen?

Idag  plockade jag lingon i skogarna mellan Marma och Älvkarleby i norra Uppland. Det var kallt, blött och ganska lite bär. Ingen höjdare med andra ord. Och det hjälpte inte hur mycket kläder jag än satte på mig när jag inte hade några torra strumpor.

Veckans distans 121 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2019-10-06 06:49:03

Nertränad alltså? Ser Du Marma läger - A1:s gamla skjutfält - där fick vi stå
och packa våra halmmadrasser - de blev som korvar,
man fick göra en grop att ligga i.... tänk om alla kunde göra små roliga
expeditioner istf att sitta hemma?

#2 Kenneth Alexandersson - 2019-10-10 04:02:02

Definitivt är du mer uthållig än normallöparen. Du hade 4:45 i snittempo på halvmaran i Köpenhamn. Jag tror du klarar att hålla 5:00-tempo på maraton, vilket skulle ge dig runt 3:30. Håll dig lugn bara så klarar du det. Lycka till!

#3 Björn - 2019-10-10 11:04:02

Tack Kenneth. Hoppas nu att lätt träning och vila dagarna före maran ska ha effekt.

#4 LeifA - 2019-10-11 09:40:44

Nu vet jag inte vad det är för kalkylator du använder som ger en tid över 4h. Måste vara en som korrigerar för att många löpare som springer marathon inte är tränad för distansen. Men nu är du ju ingen otränad junis! Jag hade också en förhoppning på 3:30 men ena benet trilskas så jag får nog skruva ned förhoppningarna. Men vi ses i Växjö.

#5 Lars L - 2019-10-12 22:03:10

Håller med, Studenternas gamla löparkalkylator hade avsiktligt med ett tillägg på maraton för att de flesta inte är tränade för distansen. Använd Howard Grubb's i stället, den utgår från de bästa och ser hur mycket långsammare man är, tror den ger goda prognoser. Primärt är den till för att räkna ut en ålderskompensering.
Har du sen en dålig dag kanske det inte lyckas ändå, och visst kan du vara nertränad. Men uppåt 4 timmar ska det inte behöva ta!
Vi kanske ses!