Kommentarer på Dag 6: Äventyret avslutat!


Framme i Falkenberg efter cirka 29 mils löpning under sex dagar med start i Töreboda. Det gick som tåget.

Funderar du också på ett löparäventyr? Gör då inte samma misstag som jag.

Vadå misstag? Allt gick ju som planerat. Jo, visst gick det bra för oss tre pensionärer. Den ende som gnydde var jag.

Jag klagade på kylan. Äventyr av det här slaget blir mycket trevligare om de genomförs under den varma delen av året. Bäst är naturligtvis sommartid. Då är dessutom allt öppet. Svensk landsbygd i oktober är ingen höjdare. Vid fikastoppen frös jag som en hund. Mössa och vantar var nästa hela tiden på men under själva löpningen frös jag inte, svettades till och med ibland.

Jag älskar värmen. Under Amerikalöpen hade jag nästan aldrig problem med temperaturen. Men lite underhudsfett gör att jag klarar kylan sämre.

Kall morgon med några minusgrader och frost i gräset. Tuffingen Mats Dänsel, yngst av oss alla, springer i långstrumpor men annars barbent (han klagade aldrig) och inte heller evighetsmaskinen Bernt Hedlund, som ofta sprang först. Bilden från banvallen på linjen Ätran-Varberg (en olönsam och kortlivad järnvägslinje byggd bl a för att transportera torv under första världskriget),.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Robert - 2020-10-20 11:45:01

Dom delar som inte var banvall utan vägar, var det stora vägar och hur var det med trafiken? Funderar på att cykla samma sträcka

#2 Björn - 2020-10-20 18:52:24

Bästa sträckan och som gick helt på slät och trafikfri banvall var mellan Falköping-Tranemo (ca 10 mil). Väldigt vackert mellan Ulricehamn-Tranemo längs Åsunden. Annars egentligen ingen sammanhängande led men när det gick på vanlig väg var det väldigt lite trafik. Räder dig att skaffa kartan över Ätradalsleden (kartan på nätet ger inte samma överblick)

#3 Jan-Olof - 2020-10-20 23:43:00

Grattis till alla tre för ett väl genomfört lopp!

#4 Pontus - 2020-10-21 07:52:40

Som sagt stort grattis alla tre. Kanske inte lika exotiskt att läsa som Coast to coast men väl så intressant och en extremt bra prestation i kylan.

#5 Tomas - 2020-10-21 09:58:17

Efter detta kallöp får du satsa på Hawai för uppvärmning.
Det blev nog inget besök på Lilla Napoli eftersom jag antar att deras öppettider inte stämde med din ankomst till slutmålet och din hemresa med tåg.

#6 Björn - 2020-10-21 10:23:55

#Tomas:Missade Napolit, "Avnjöt" en hamburgare på Max. . . Var i tidsnöd. Vänlig bloggläsare från Falkenberg fick agera följebil och lotsa mig rätt till stationen.

#7 Ingmariehttp://blog.yoging.se/ - 2020-10-25 22:55:35

Jag trodde mitt kallsimmande skulle göra mig tåligare mot kyla men icke. Däremot kan jag hantera den bättre till en viss gräns. (När det s a s "slagit över" är jag rökt!°) Jag har ändå en del underhudsfett så jag tror inte det handlar så mycket om det egentligen. Jag vet tjocka som alltid fryser och vice versa. Men jag jobbar vidare på att öka mitt bruna fett. :-)

#8 Kläder - 2020-10-26 19:12:58

Jag använder kläder när det är kallt som har mycket luft innanför , typ hederliga gamla träningsoveraller. Är alltid varma. Inga problem.

#9 Thure Björck - 2020-10-27 09:31:48

Trevligt skildrat Björn tack skall du ha. Jag har anknytning till Falkenberg och har några gånger gjort inlinesturer upp genom Ätradalen som längst till Ulricehamn på en dag. I somras paddlade hela familjen i tre dagar nedför Ätran mellan Östra Frölunda och Gunnarp strax norr om Ätran. Jag åkte tillbaka på Inlines för att hämta bilen. Oerhört folktomt såg inte en enda annan farkost på vattnet. Men gott om tranor. Det finns en mkt bra gratiskarta över Fegen och Ätran i 1/50 000 som vi fick tag i på turistbyrån i Falkenberg. Var fick ni tag i den tryckta kartan Ätradalsleden?

#10 Björn - 2020-10-28 12:29:56

#Ingmarie: På äldre dar har har jag börjat frysa allt mer och det är säkert som du säger att man kan öka mängden brunt fett. Visste inte att man kan öka mängden genom att träna när det är kallt.
#Thure: Folktomt var ordet. Vi såg inte ens några tranor . . . Kartan över Ätradalsleden kan du beställa gratis från Turistbyrån i Ulricehamn: turist@nuab.eu


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg