Kommentarer på En heldag på vackra Lidingö


Överst Lidingös enda "vattenfall" (?) finns på Mölnavägen.

Mitten: En löpare på löparstigen i Brevik, Lidingö

Underst: Idag tog jag Brevik och delar av Mölna men mycket av Lidingö återstår.  Löprundan utgick frånTomtebogatan i Stockholm och mätte 39 km.

Sakta, sakta betar jag av väg efter väg på Lidingö. Denna vackra ö är ur löpsynpunkt krävande- kuperat, utspridd bebyggelse och idag moddigt värre.

Hela Lidingö tycktes denna söndag vara på fötter. Det kryllade av vuxna och barn i pulkabacken längs Trädgårdsvägen, överallt promenerande par men glest med joggare, förståeligt eftersom det var moddigt.

Lidingös vägnät är bara en tiondel av Stockholms, drygt 500 gator/vägar, men ön kräver sin man. Jag anade att det skulle bli rätt besvärligt men det som främst överraskat är alla backar.Nu i kylan har också telefonen och gps:en krånglat men idag funkade det bra när prylarna fick ligga varmt i byxfickan och dessutom försedda med en powerbank.

Egentligen är det här rena vansinnet, fast ändå rätt kul. Lidingö blir nog sista kommunen i mitt gatuprojekt, som kommer att landa på flera hundra mil. Man får ju inte bli alltför fanatisk . . .  Helt klart genomförs projektet vid helt fel tid på året. Mina fikapauser blir inte så angenäma, att sätta sig ner på en bänk, stilla njuta av mackorna och hälla upp det medhavda kaffet blir det inte tal om. Nä, en snabb ståfika och sedan vidare.

När nu mer än halva ön är avklarad inser jag att jag känt till Lidingö väldigt dåligt. Det där med  förbudsskyltar överallt stämmer inte, skyltarna har lyst med sin frånvaro de senaste gångerna. Lite sorgligt har det varit att se alla pampiga konferensanläggningar stå helt öde. Något som förvånat mig är att det finns så många ambassader på ön.

Angolas ambassad? Officiellt ligger den på Skeppsbron i Stockholm, inte på Roskullsvägen på Lidingö.

Veckans distans: 152 km.

Keep on running!

 

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-01-18 12:57:43

Nej Lidingö är angenämare att ta sig an på våren och tidig sommar och det gäller väl för övrigt alla andra platser.
Naturligtvis kan det vara skönt och vackert riktigt soliga vintriga dagar .

Du kan ju konsten att njuta och ta dig tid att uppleva vilket är mindre lätt för många .

#2 Ulf - 2021-01-18 15:51:40

Förmodligen Ambassadörens bostad. Ganska typiskt för afrikanska länder att lägga halva landets BNP på bostäder för ambassadörer.

#3 vinter - 2021-01-19 01:19:39

Fascinerande tanke att den vita snön består till två tredjedelar av samma grundämne som solen. Det huvudsakliga i skapelsen. Väte, det som kom först. I solen förvandlas det till det andra, Helium. Det är då "lite" rörelseenergi avges..


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg