Kommentarer på En olycka kommer sällan ensam


Faror lurar överallt. För Tummetott var det Smirre räv. För mig var det helt andra hemskheter som kunde ha stoppat mitt stundande Holgerssonlöp.

Jag brukar skoja om att joggingvagnen är min förtäckta rollator, med den kan jag aldrig snubbla eller slå mig fördärvad. I veckan var det dock allvar, hela löparäventyret var nära att gå om intet.

En olycka kommer sällan ensam, brukar det heta. Min svärdotter var på väg till jobbet och susade fram på sonens nya fina elcykel. Några kvarter bort där jag bor ringer hon chockad:

-Framhjulet har hoppat av, jag ligger på trottoaren, ambulans är på väg, kan någon komma och hämta cykeln?

Dramat slutade relativt lyckligt; bruten handled, skadad armbåge, några stygn i hakan och en veckas sjukskrivning. Men när cykeln skulle transporteras hem till sonen dan därpå var det dags för nästa olycka. Själva transporten gick nog bra- jag sprang med vraket där framhjulet blivit vint och bromsade mot framgaffeln vilket gjorde att löpturen på knappa milen blev tung. Det var först efter leveransen då jag skulle springa hem utan stöd från varken cykel eller joggingvagn helvetet bröt loss.

På en trottoar i Hägersten föll jag handlöst i backen, slog i ena axeln, skrapade upp underarmen, fick en smäll mot låret men bromsade fallet med handen. Inget blod men kraftig smärta och rejält omskakad. Turligt nog hade jag hållit en tygkasse i handen och räddade därmed hand och handled. Är nu helt ok.

Vad som däremot oroat mig under en längre tid är covid-19. Nej, jag varken är eller har varit sjuk, däremot har väntan på den andra sprutan varit svår när allt skjutits fram.  Kommer aldrig det där sms:et från Magnus Thyberg? Starten av Holgerssonlöpet den 19 juni var baserad på att jag i god fått dos 2. Fram till idag fanns det risk för att jag hunnit springa iväg utan att vara fullvaccinerad, alternativt att jag tvingats boka tid i annan region eller i värsta fall avbryta löpet och åka hem. Men så kom evangeliet via Thybergs sms: ”Välkommen att boka dos 2 av covid-19-vaccin”.

Hade tur att bara några timmar senare i Haninge få spruta nummer två i den ”friska” axeln.

-Hm, vad har hänt här, frågade ”stickerskan” och pekade på det stora plåstret på underarmen.

-Jo, jag är gammal långdistanslöpare och råkade . . .  

Slutet gott, allting gott. Det är som i Amerika- allt ordnar sig!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 A V - 2021-06-16 21:36:08

Som du skriver kommer en olycka sällan ensam! Tur i oturen kan man säga att du hade! Ett STORT lycka till med Nils Holgersson-löpningen! Ska som alltid bli roligt att läsa om dina upplevelser!

#2 Christoffer - 2021-06-16 22:04:27

Skönt att det inte var värre.
Varför hade du lämnat vagnen? Eller var detta en sån där runda utan vagn?

#3 Björn - 2021-06-16 22:22:50

#Christoffer: Jag sprang hem till ägaren med den trasiga cykeln och då kunde jag inte ha vagnen med mig. När cykeln var lämnad fick jag springa hem utan vagn eftersom den stod hemma. Normalt snubblar jag inte på asfalt men i terräng händer det ibland varför jag undviker allt vad trail heter.

#4 Oliver Heusinger - 2021-06-16 23:34:07

Skönt att du äntligen fick andra sprutan!
Se till att knyta skosnörena ordentligt på Holgersson!

#5 Jan-Olof - 2021-06-16 23:47:11

Bättre med lite missöden innan loppet än under. Också bra att du hann få den andra sprutan innan starten. Med din vagn blir risken för snubbel mindre. Lycka till!

#6 Snubbla - 2021-06-17 03:58:19

Som van att snubbla så tar jag emot så lite som möjligt. Fallhöjden för kroppen är inte farlig, Bara man inte spänner sig så man slår i hårt mot hårt så att säga! Rullar över på ena sidan, axeln. Och hamnar i ryggläge. Ingen fara. Håller med om att slippa snubbla i terräng med massa farliga stenar och rötter.

#7 Elljussparisverige - 2021-06-17 08:17:49

Önskar dig ett härligt äventyr i övermorgon!

#8 Jan-Olof - 2021-06-17 09:27:27

Jag har sett signaturen -Elljusparissverige- i kommentatorsfältet. Nyfiken, vilket är ditt projekt? Springa elljusspår i Sverige som motsvarar sträckan till Paris?

#9 Christoffer - 2021-06-17 14:17:26

Björn: Nu fattar jag. Tänkte att du hade sprungit med cykeln i vagnen. Men fattade inte hur du skulle fått plats med den där i.

#10 Elljussparisverige - 2021-06-17 14:43:30

@Jan-Olof
Oskar Jensen och Philip Persson har sprungit 313 motionsspår i Sverige och rankat de hundra bästa. De har delat på uppgiften och bla sprungit vartannat.
Mitt projekt var att slå dessa killars prestation på egen hand. Min ledargås heter Skoda Octavia som tillika är hotellet under resan.
Valde då olika elljusspår i Sverige för att bli mer specifik.

#11 Jan-Olof - 2021-06-17 23:25:31

Tack till elljussparisverige, förstår nu att det inte handlar om Paris, utom bara om Sverige. Dokumenterar du dina bedrifter någonstans, så man kan följa dem parallellt med Björns?

#12 Elljussparisverige - 2021-06-18 06:09:39

@Jan-Olof
Finns ett konto på Instagram där jag skriver ner lite om elljusspåren. För varje elljusspår jag sprungit blir det ett inlägg med lite bilder.
Kontot heter @Elljussparisverige


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg