Kommentarer på Dag 3: Det blir ett bra lingonår


Blommande lingonris mellan Tierp och Mehedeby.

Det ser ut att bli ett bra lingonår i år. Blommningen är enorm. Och det artar sig också till att bli ett bra blåbärsår.

Under dagens löpning från Tierp till Gävle var jag ute på kalhyggena och inspekterade ”mina” bärmarker. Det ser mycket lovande ut, kan jag rapportera. Ifjol plockade jag stora mängder bär, främst lingon, och av lingonen gör jag lingondricka, den bästa måltids- och sportdrycken jag vet.

Dagens lunch intogs  på Kungsådran i Älvkarleby, en restaurang  från militärepoken och som ligger på Laxön mitt i Dalälven. Här har jag varit många gånger och det är en av de vackraste platser jag känner till. Gästerna serveras ”lingondricka” till maten men den drycken är rena skämtet, smakar sliskig jordgubbssaft, ungefärlika lika usel som Ikeas lingondricka. Man kanske skulle bli dryckesleverantör till Kungsådran?

"Nu flög örnen med pojken över hela Uppland och stannade inte förrän han kom till det stora vattenfallet vid Älvkarleby. Han slog ner på en sten, som låg mitt i älven strax nedanför det brusande fallet, och släppte på nytt lös fången". (Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige)

Det kunde även idag ha blvit ett helvete med flugorna. Men nu låg inte den amerikanska dundersprayen på hotellrummet varför det räckte med några duschar på kroppen och på vagnens sufflett för att hålla flugorna borta. Däremot bet inte preparatet på bromsarna men dom var lätta att slå ihjäl.

En näve smultron plockade på vägbank utanför Älvkarleby.

Smultronen har också börjat komma, kan jag rapportera. Finns det något godare och mer somrigt än just smultron?

Det rullar på bra och idag kände jag mig så stark att det efter ankomsten till Gävle blev några extra kilometrar på det fina hotellets löpband. Egentligen rena galenskapen. I Gävle träffade jag min bror Jan, ariktekten bakom flera rutter under mina USA-löp. Under middagen kom han med ett lysande förslag:

-Stanna två nätter på det här hotellet och avboka hotellet i Söderhamn. Du kan göra busstevar och få ihop logistiken.

Sagt och gjort. Rutten roddas nu om lite men det innebär inte att jag hoppas över någon sträcka.

Uppland klart och nu Gästrikland.

Dagens distans (exklusive bandlöpningen) 58 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ovetande - 2021-06-21 23:32:30

Vad är detta för fuskande upptåg...undrar hur många uupåg det varit genom åren ?

#2 Jan Suneson - 2021-06-22 01:22:09

Nu blir jag lessen. Vad då fuskande. Springer man utan följebil så måste man göra tågstevar, bilstevar och busstevar speciellt i norra Sverige där inkvarteringarna inte ligger på 5?7 mils avstånd. Jag som har följt Björn under alla år vet att Björn aldrig har fuskat en meter snarare har varje Steve blivit några extra km. Med detta vilja jag säga till Ovetande och andra ovetande att göra ett Nils Holgersson löp utan Stevar är helt omöjligt om man inte tältar eller älskar friluftsliv. Björn är fantastiskt men har aldrig sagt att han är en friluftsfreak.
Jag träffade Björn i dag i Gävle och åt en god middag och vi tog en öl innan Coronan stängde baren. Vi gjorde några mindre ändringar i rutten. Troligen blir det en fantastisk ändring på slutet. I morgon väntar en tuff löpning i regn och motvind och en bussteve tillbaka till Gävle

#3 Christoffer - 2021-06-22 07:11:41

Absolut inget fusk. Jag formligen älskar detta (för mig) nya uttryck. Vi borde jobba för att få med det i SAOL.

#4 Henrik - 2021-06-22 08:40:51

Lika intressant att följa som USA-löpningarna, och jag gillar verkligen de instuckna citaten från Nils Holgersson.

#5 Tomas - 2021-06-22 11:37:40

Nonchalera Ovetande kan hen inte redovisa tydligt i vad fusket ligger är det fullkomligt ointressant att lägga möda på att försvara sig .
Får räkna med fulheter när man är på nätet,så ödsla ingen tid på dom.
Gillar också inslagen av citat från boken som ger en extra dimension till äventyret .

#6 hen - 2021-06-22 17:57:38

Använd inte hen bara, hur kan vi vara könsneutrala? =). Lycka till Björn!

#7 Honrik - 2021-06-22 22:51:43

Hen är inte bra, heter hellre Honrik eller Hanrik. Förstår dock inte varför SAOL ska ta upp ett ord som en liten skara löpare använder internt.. korkat och pinsamt förslag. En bättre ide är att be Björn om receptet på lingondrickan

#8 Steve - 2021-06-23 18:45:09

Varför inte? Hur kommer nya ord till annars?

#9 Andre' Sinclair - 2021-06-26 00:21:20

Inget hopp vid landskapet Gästrikland?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg