Kommentarer på Dag 4: Som att hälla vatten på en gås


"När de sågo människor, som skyndade att konma undan regnet förmanade de dem och sade: »Vad har ni så bråttom för? Ser ni inte, att det regnar surlimpor och spettkakor, surlimpor och spettkakor?" (Ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige).

Om jag inte upplevt ett sådant skyfall tidigare, hade jag aldrig lämnat hotellet. Rena USA-vädret.

Tre dagar med stekande sol och idag värsta åsk-och regnovädret. Riktigt dramatiskt när himlen öppnade sig och stora vattenmassor forsade utmed vägarna, billarm som gick igång och åskknallar kusligt nära.

I Amerika brukar bilisterna stanna och fråga om jag behöver hjälp. En ensam löpare med barnvagn på en öde landsväg ser ynklig ut. Men i Sverige stannar man inte, lika bra det den här gången för jag var inte rädd och vädertypen kändes bekant.

Suftletten och överdarget på kärran höll packningen torr och det kändes nästan ombonat under regnjackans kapuschong. Jag lyssnade på radio och njöt. Fast sladdar och hörlurar i öronen ska man kanske inte ha under under åskoväder?

"Victoriasjön" kallar ortsborna sjön som bildats i ett stenbrott mellan Björke och Trödje norr om Gävle. Här sägs bygdens son prins Daniel och kronprinsessan och några vänner badat en gång. Historien är nästan sann men prinsen och prinsessan badade inte.

Imorgon Hälsingland!

Dagens distans: 59 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sten-Åke - 2021-06-23 08:42:52

Vilket äventyr du är en kämpe

#2 Elljussparisverige - 2021-06-23 08:58:56

Vilket äventyr! Jag ska ha i åtanken att du kommer att springa 300-350 mil, medans jag kommer att ta bilen for samma sträcka inför min kommande "Nils Holgersson resa"

#3 Maths - 2021-06-23 11:04:17

Fantastiskt, innebär distanserna att du håller ett betydligt högre tempo än gässen? Den resan tog väl 7,5 månader, men innehöll kanske vilodagar.

#4 Regn - 2021-06-23 18:41:09

Mysigt att springa i regn med riktiga regnkläder.

#5 Björn - 2021-06-23 22:52:34

#Elljusspår: Jag springer asfalt, du terräng, jag springer långt, du kortare, jag bor på hotell, du i bil. Likheterna och olikheterna är flera men en sak har vi gemensamt; vi är smått galna båda två.
#Maths: Jo, jag tar mig fram snabbare genom att hålla en rak kurs och aldrig stanna till mer än en dag, gässen flög lite hit och dit över landet, ungefär som forrest gump.
#Regn: Sommartid går det an med regn. Men 0-gradigt eller några plusgrader är hemskt, särskilt för händerna.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg