Kommentarer på Dag 25: Jämtland och hjortronsylt


Jämtland blev mitt tioende landskap. Snart är jag halvvägs efter totalt 151 löpta mil. SMHI gick ut och varnade för mycket höga temperaturer (idag 30 grader) i kombination med hög luftfuktighet. Jag stod pall genom att dricka ca 1,5 liter/mil, dvs uppåt 8 liter.

Idag skulle det plockas hjortron i stora mängder. Men myrarna var få liksom bären varför det hela kokade ner till en ynka liten burk hjortronsylt.

Lite av ett fiasko, kan man säga. Jag trodde det skulle finnas myrar längs den sex mil långa vägsträckan mellan Långsele och Hammarstrand. Eftersom jag bespetsat mig på hjortron gav jag mig inte. Till sist fick jag ihop några deciliter och kunde koka min sylt på vandrarhemmet i Hammarstrand. Lycka!

Det får bli fler hjortronkok framöver.

Vädret gjorde att det blev en ganska tuff löpning. Jag har nu fått in en bra teknik för när jag ska dricka och hur mycket jag ska dricka. Tekniken skiljer sig totalt från vätskeintag under maratonlopp. I tävlingar brukar det bli en mugg i varje kontroll, här handlar det om flera muggar. Ja, jag märker att jag inte kan dricka för mycket.

Vad dricker jag då? Hälften är vatten, resten cola, nyponsoppa eller Lidls hallonsoda, 9 kr för 1,5 liter. Jag är faktiskt självförsörjande på dryck. I vägdikena plockar jag tomburkar och petflaskor och får ihop för 20-40 kr/dag. När dagsbehovet är uppnått slutar jag plocka. Småstoppen är snarare en fördel än en nackdel.

I Jämtland stannar jag fyra dagar och därefter väntar Härjedalen. Imorgon blir det en enkel campingstuga vid Gastsjön. Ogillar sådant boende eftersom jag vill ha det bekvämt efter en ansträngande dag på vägarna. Och bo ute i obygden där det inte finns någon service är inget vidare.Men man får ta vad som erbjuds. Det som slagit mig under den här resan är att det är de fina hotellen som är de mest prisvärda.

Dagens löpta distans: 60 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-07-15 05:58:26

Det slår mig lite att det finns vissa likhet mellan dig och en robotgräsklippare.
Ni ?mal ? på dock med den skillnaden att du måste veta vad du gör (för att klara livhanken ) det vet inte den senare.
Programmeringen finns hos er båda men snävare hos roboten,men ni får något gjort efter den.
Bägge fordrar energi för uppdraget och för dig har den ett blandat innehåll som ger både näring och livslust ( morot i tanken under löpet vad som kan intas vid målgång).
Ska man spänna bågen i tanken ytterliggare är jag inte helt förvissad om att inte ens du ytterst vet vad du gör och varför ,så därför mal ni på och i första liknelsen blir ni då trots allt rätt lika.
Paralleller kan dras med mänskligheten i övrigt och där ingår även jag.

Din babyjogger är oumbärlig för dig utan den vore uppdraget i det närmaste att likna vid ett suicidalt beteende inte minst under dessa heta dagar.
Jag vill påstå att det är ett välsmort maskineri som tar sig fram.
Stoppa du i dig hjortronen med välbehag för dom chockar inte kroppen på samma sätt som Coca cola och Lidls hallonsoda men i ditt fall har sattygen förmodligen inte samma negativa konsekvens som för soffliggaren.
Med den här framfarten ökar sannolikheten att du kanske slår din mentor Rune Larsson i antal löpta mil under en livstid.
Bra jobbat måste man ändå tillstå.

#2 Björn - 2021-07-15 07:25:23

Liknelsen med robotgräsklipparen är fyndig, den stämmer dessutom, i alla fall delvis. Att ha ett körschema och att följa det är oerhört viktigt. Just under detta löp går jag fram som en maskin, är inte lika social som under ett USA-löp. Men till skillnad från maskinen är jag ändå en social varelse, är intresserad av omgivningen. Och det fantastiska med människokroppen är att den kan reparera sig själv, ja bli starkare och lära sig av misstagen. Gräsklipparen hade knappt hunnit till Hagaparken förrän den stannat för gott.

#3 Tomas - 2021-07-15 09:11:32

Haha ja du har nog rätt där.
Ja din s.k. sociala kompetens överskrider med råge och gör att du får ut så mycket mer av dina löp och äventyr.
Du har den rätta entusiasmen i livet som också den kan/bör bidra till chansen till ett långt liv för redan nu har du fyllt din livspåse med mycket godsaker vilket är en bra tillgång i livet för övrigt.

#4 Elljussparisverige - 2021-07-15 12:09:32

Grattis till ännu ett skutt! Det är en makalös prestation du utför!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg