Kommentarer på Dag 27: När lätt blir svårt


Tur att det fanns en bänk att sitta på för en trött luffare. Eftersom det inte fanns några människor vid stranden passade luffaren också på att sova.

På pappret lätta dagar blir sällan lätta. Å andra sidan brukar tuffa dagar inte alls bli så tuffa.

Idag hade jag problem att ta mig till Bräcke. Motvind, backigt, kraftlös, lite småkallt och omotiverad. Sträckan var inte särskilt lång så det borde ha varit en lätt match. Men det blev en av de tyngsta dagarna. Dålig sömn och kallt i campingstugan kan ha bidragit. 

Det är sällan det flyter på bra under en hel dag. Går första halvan tungt brukar andra halvan gå lätt. Det är bra att veta när det känns tungt från början. Efter att äntligen ha nått Bräcke piggnade jag till såpass att jag kunde ta en extra joggingtur i omgivningarna. Kanske dumt men det stärkte psyket.

Höhässjning på gammalt manér. I bakgrunden kvällsbadare i Revundasjön i Bräcke.

Dagens löpta distans: 50 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2021-07-17 08:16:54

Fint att se att traditionen med hässjning håller i sig på några platser i landet. I min ungdom fick jag hjälpa till hos min kusin med slåttningen i juli. Ett mangrant göra som krävde många händer om det var många hässjor som skulle upp. Men trevligt var det.

God tur. Mvh. Per

#2 Tomas - 2021-07-17 09:44:49

Håller definitivt med Per om höhässjningen ,vilken bild och vilka känslor den väcker .
Farfar hade bondgård och än idag kan jag framkalla dofter från den tiden.
Måtte vi besinna oss när det gäller mycket av dagens stordrifter som alldeles uppenbart är en inkörning på återvändsgata.
Utarmningen och djurhållningen är under all kritik på många ställen.
Föraktet för djur och natur (vilket vi är en sammanlänkad del av ) har för längesedan passerat tip point och mycket som jordbruket erbjuder är inte vad det ser ut att vara i näring och hälsobefrämjning för oss.
Massor mer av mindre gårdar den omställningen går att göra om vi avvecklar mycket klipparekonomin som blivit förhärskande och fördärvande för mänskligheten.
Det kommer att ge arbeten som är värdefulla och att känna stolthet över .

Klart att du känner det motigt och omotiverat av och till men det tillhör ju livet men trösten är att vi oftast minns det trevliga och roliga eller vi bör om inte så fungera så för vårt bästa utan att lägga locket på det negativa för allt har en betydelse i vår erfarenhetsbank.

#3 Christoffer - 2021-07-17 12:52:54

En lätt joggingtur ger nog mer energi i ditt fall. Löp försiktigt om du inte har rollatorn med dig.
Vad räknas som småkallt för dig?
Härlig bild!

#4 Jan Suneson - 2021-07-17 19:31:47

Höhässjning är nog trevligt men för mig ett helvete som liten. Ville åka med de andra barnen på skrindan men fick alltid hösnuva och kliande eksem.

#5 Björn - 2021-07-17 22:50:37

Ja, jag blev också nostalgisk när jag såg denna höhässjning.
#Christoffer: Efter värmen kändes nu 16-18 grader kallt i motvinden. Men egentligen är det bra löptemperatur. Imorgon söndag väntas runt 16 grader.

#6 Höhässjning - 2021-07-18 18:29:15

Fick va med och "hjälpa" till med en tjuva i trä på 60 talet. Allt var småskaligt och trevligt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg