Kommentarer på Dag 33: Hjortronen på väg mot Stocholm


Först köpte jag ett par joggingskor för att få en kartong att lägga mina burkar med hemkokt hjortronsylt i. Sedan uppsökte jag en Icabutik i Mora som var postombud för att paketera burkarna och skicka hem dem till hustrun i Stockholm. Paketringen skedde över en frysdisk inne i butiken.

Vikten på joggingvagnen har idag minskat med 3,2 kilo. Även jag känner mig lättad när jag nu sluppit barlasten med hjortronsylt.

Den stora frågan är nu:

1. Kommer paketet fram?

2. Kommer glasburkarna att vara hela vid framkomsten?

Den första frågan vågar jag obehindrat svara ja på. Nog kan vi fortfarande lita på gamla Posten. Men hur är yrkesskickligheten på "fragila avdelningen" där Karl-Bertil Jonsson en gång jobbade?

På gågatan i Mora sprang jag in och ut i butikerna för att jaga  lämpligt emballage att linda in burkarna i. På Kjell & Company fick jag napp; där kunde man erbjuda lite sparat skräp i form av luftfyllda plastpåsar.

Att skicka ett paket med Posten kostar 167 kronor om vikten understiger 5 kg. Mitt paket vägde alltså 3,2 kilo och jag tyckte jag gjort en finfin affär. Hjortronsylten inne på Ica hade ett kilopris på146 kr. Jag "tjänade" alltså ca 300 kronor. . .

-Jag älskar sådana här galna grejer. Nu blir nog min hustru glad när hon får hem hjortronsylt, sa jag till det unga postombudet, som antagligen insåg att han hade med en galning att göra med och därför valde att vara så behjälplig som möjligt. Han klistrade på en fin adressettikett och paketet såg nästa lika proffsigt ut som om det hade skickats från en stor nätbutik.

Att gå omvägen och köpa ett par joggingskor för att få en kartong kan tyckas komplicerat och dyrt. Men de paket Posten kunde tillhandahålla mot en extra penning hade garanterat resulterat i hjortronmos med inslag av glasskärvor. Nu behövde jag dessutom ett par nya löparskor. Nej, det är inte Lidlskorna jag bytt ut, de håller än och är jättesköna. Rapport om detta kommer senare när jag måste skiljas från mina älsklingar.

Nog är man en luffare alltid. Nu har jag varit ute i drygt en månad, stinker kanske inte men mina joggingkläder har bara handtvättats. Så när jag idag checkade in på en campingplats ett par mil utanför Mora passade jag på att använda anläggningens tvättmaskin. Det var den enda lyxen som fanns på det stället. Annars allt mycket idylliskt vid en liten sjö och där samtliga campinggäster inklusive ägaren verkade vara från Holland. I natt blir det kanske att slåss mot myggorna i stugan, litar av erfarenhet inte på myggnät i fönster.

Löpningen gick även idag mycket lätt trots backarna; totalt 57 km. På vägskyltarna börjar det nu dyka upp namn på orter i Värmland. Här går det undan, snart har jag lämnat Norrland.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2021-07-23 01:45:34

Du har redan lämnat Norrland. Dalarna ligger i Svealand däremot räknas Gästrikland till Norrland. Läs Nils Holgersson tillsammans med myggen.
i dagens Sommaröppet gavs tips på hur man kan använda hjortron. Hitta du några i morgon så köp en ostsallad till lunch och toppa med färska hjortron. Köp en kvarting Explorer. Slå över på en större flaska och tillsätt socker. Låt allt skaka genom Värmland och fira med Jans hjortronlikör när du kommer till Dalsland i Götaland

#2 Elljussparisverige - 2021-07-23 08:40:22

Kommer du ha någon föreläsning eller skriva någon bok om dina äventyr?

#3 Christoffer - 2021-07-23 09:05:13

Vad kul att mitt förslag blev rådande. Hoppas det går vägen nu också! Men jag tycker det var en dyr frakt. Schenker är billigare men lite omständigare (måste själv fixa utskriven fraktsedel).

#4 Tomas - 2021-07-23 10:04:39

Härliga upptåg du företar dig jag är likadan trixa och fixa för att finna bra lösningar på sånt som flertalet skulle hoppa över det ger en lustkänsla.
Blir extra gott att äta dessa hjortron som har en speciell historia.
Ja jag håller med om att Lidlskorna är sköna ,onekligen ,men mina som dina sprack upp i bakkappan i ovankant tidigt efter inköp.
Köpte två par men samma fenomen uppstod på bägge i övrigt mjuka och välbehagliga att använda.

#5 Hanso - 2021-07-23 10:24:34

Hojt Sunis, jag såg att du övernattade i smyg på Appelbergs. Det har du väl inte gjort på nästan 50 år ? även då i smyg. :)

#6 Postnord - 2021-07-23 18:27:54

Hört anställda kallar det för Polsknord,... Säkert lika bra för oss som vanligt.
Förstår inte hur dom står ut med alla dåligt utmärkta brevlådor.

#7 Björn - 2021-07-23 23:00:58

#Jan: Borde veta att Dalarna ligger i Svealand (men det känns som Norrland).
#Eljusspår: Nej, ingen bok men många har tyckt att jag ska skriva en. Däremot har det blivit lite föreläsningar i idrottsklubbar och liknande. Hoppas kunna fortsätta med det i höst.
#Tomas: Ja, dom bären kommer smaka gott.
#Hanso: Stämmer. På 70-talet när det var dans på Appelbergs tog jag in under namnet Björn Svensson och till kvinnorna påstod jag att jag arbetade på GT. Kom körande i engelsk sportbil men ingen föll för sådan grannlåt. Nu däremot kom jag springande och bluffade inte. Appelbergs riktigt fint (invändigt)- gör ett besök!

#8 Bengt - 2021-07-24 08:58:25

Nya löparskor men har du prövat att köpa löparskor med karbon? När du kommer hem kan du se Uppdrag Granskning på Svt play där de diskuterar för och nackdelar med karbonskor. Ett mycket bra program. David Nilsson som var sponsrad av Salomon sprang i Nikeskor när han gjorde sitt svenska rekord på marathon. När Salomon fick vetskap om det avbröt de sponsringen med honom. Jag tror du skulle ha stor nytta av att pröva att springa ibland i karbonskor även under ett långt löp som du gör nu. Vill du springa Frankfurt Marathon i höst och göra en bra tid så är det ett måste. Jag är mycket imponerad av din starka vilja och fysiska kapacitet att kunna genomföra en sådan här lång löpning som du gör just nu.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg