Kommentarer på Dag 47: Lidlskorna har gjort sitt


Dessa löparskor från Lidl av märket Crivit började användas den 10 maj och höll 130 mil. Med tanke på att de bara kostade 198 kr var det ett bra köp.

Helt OK och snudd på bra. Det blir omdömet efter att ha löpt 130 mil i Lidls senaste löparsko. Men slitstyrkan är usel.

Idag kastade jag mina Lidlskor. Spänsten hade försvunnit, sulan så utsliten att man nästan kunde se igenom den. Totalt höll de 130 mil. Jag har bokfört varenda kilometer Under Holgerssonlöpet har jag alternerat med två andra skor (Brooks Adrenaline och ett par uråldriga tävlingsskor från Brooks som kastades tidigt). 

130 mil, bra eller dåligt? Ganska bra, tycker jag med tanke på priset som var 198 kronor. Jag skulle alltså kunna köpa tre par Lidlskor för totalt 600 kr och springa ca 400 mil. Ungefär lika långt brukar jag komma i ett par "riktiga" löparskor, typ Brooks Adrenaline, som är den sko jag springer mest i. Men för ett par Brooks Adrenaline får du punga ut 1 600 kr. I den jämförelsen vinner Lidl på knockout!

Men hur var skorna att springa i? Ganska sköna, nästan i klass med mina Brooks eller andra "riktiga" märken. Annars tycker jag nog att just dessa Lidlskor var något sämre än de två tidigare modeller av Crivit jag sprungit i. Så det går inte att dra alla över samma kam.

Någon läsare observerade att tyget på hälkappan snabbt gick sönder och att det skulle finnas en hård plastbit, som kunde skada hälsenan. Visst tyget slets ut snabbt men någon plastbit fanns inte i hälkappan. I det avseendet var Lidlskorna helt ofarliga.

Jag gissar att jag kan springa i princip alla sorters skor, 40-års löpträning är förklaringen. Men jag tror att Lidlskorna kan betraktas som ofarliga för de flesta. Senaste rönen säger också att det är inte skorna som gör att du råkar ut för skador utan hur du tränar.

Mitt råd blir därför: köp när Lidl nästa gång säljer billiga löparskor

--

På första tåget fick jag inte ta ombord kärran av "säkerhetsskäl" eftersom det fanns så många cyklar ombord. Men på andra var det bättre plats och under väntetiden i Kungsbacka hann jag springa någon kilometer . . .

Dagens löpning blev totalt 50 km till Perslunds B&B utanför Laholm. Började på morgonen med att springa Mölndal-Kungsbacka och gjorde en tågsteve från Kungsbacka till Halmstad. Motsvarande längd för tågresan hade jag sprungit lokalt under de två tidigare dagarna. Inte en meter "fuskas".

Majsfält och stora vetefält i Halland, nästan som i USA. Den stora maskinen ute på fältet är en John Deere.

Morgondagens till Osby blir lång, 66 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2021-08-05 01:59:30

Jag kan förstår att läsarna har lite svårt att förstå alla Stevar. Tar du tåget tillbaka till Halmstad i morgon eller har även jag svårt att hänga med. Som jägarsoldat på I6 i Halmstad på 60 talet var Hallandsåsen fruktad men har man sprungit över Appalacherna så är det nog ingenting.

#2 Oliver Heusinger - 2021-08-05 02:14:29

Oj, redan i Halland. Jag deppar redan vid tanken på att slutmålet närmar sig, om än sakta. Hur ska jag klara mig utan dagliga rapporter i höst? Nåja, det är förstås en fröjd som vanligt att följa dig...

#3 Perslund B&B - 2021-08-05 09:12:06

Tack så mycket för besöket. Inspirerande att höra om dina resor, och nu måste jag in och läsa på bloggen ännu mer. Lycka till nu med dagens etapp.
Mvh Ulla o Håkan
Fotot hittar du här https://www.instagram.com/p/CSLwDcxNuHJ/?utm_medium=copy_link
Och
FB. Perslunds B&B

#4 Tomas - 2021-08-05 10:23:24

Äntligen kan man ta cykel med på tåg ja i alla fall enkelt för oss som nyttjar Mälartåg.
Under högsäsong kan det vara en fördel att ha ombokningsbar biljett ifall tåget har max antal 6st.
Ja Lidlskorna är mycket bekväma även fast jag tidigt upplevde kvaliten sämre än tidigare precis som du och i mitt fall bakkappan som sprack.

#5 Sten Åke Persson - 2021-08-05 12:17:45

Du får uppleva mycket på din färd
Det är inspirerande att följa dig
Trevlig det med Lidiskorna jag köpte 2 par
Är nöjd för det priset

#6 Catarina - 2021-08-05 18:43:00

Välkommen till Halland/Skåne gränsen. Hur och när fortsätter du i morgon? Jag kommer springa en bit utanför Laholm i morgon

#7 Skador - 2021-08-06 18:29:37

Intressant. Skorna är den plats man sätter ner sin fot på när man springer. ihop med marken som är fast. Skon är den del som kan orsaka skador , eftersom den vrider foten mer än om man springer på bar mark.Kommer ihåg i början på 80 talet då både Nike hos en löparkompis, och ett annat märke jag prova med en jättetjock sula skapade vridningar som gjorde väldigt ont. Dina steg verkar passa de flesta skor, du springer neutralt, tror jag.

#8 Björn - 2021-08-09 23:35:18

Jag pronerar lätt och springer alltid med fotbädd i skorna. Tror ändå att det är inte skorna som skadar dig utan hur du tränar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg