Kommentarer på Dag 48: Dubbla hopp


Först ett hopp vid gränsen till Småland och därefter ett hopp vid Skånegränsen. Imorgon blir det ytterligare ett landskap; Blekinge.

Två nya landskap erövrades idag. Och snart är flygturen över. Om ca två veckor landar Tummetott på Tomtebogatan i Stockholm där äventyret startade.

"Han visste inte rätt var i världen han befann sig, om det var i Skåne, i Småland eller i Blekinge. Men strax innan han hade kommit ner på mossen, hade han sett en skymt av en stor by, och ditåt styrde han sina steg". (Ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige).

Ja, det är lätt att bli förvirrad och inte veta var man befinner sig. Här i norra Skåne går gränserna ihop med Småland och Blekinge. Men jag har tagit mig till Osby och bor på Stora Hotellet. På hotellets hemsida står det:  "Hög standard, sjöng Peps Persson, en känd göingegrabb som fortfarande bor i trakterna". Fast Peps är ju död så det är dags att ändra lite i texten.

Apropå hotellet. När jag i juni bokade alla mina hotell var just Stora Hotellet fullbelagt på mitt datum. Jag ringde då hotellet och lyckades få ett rum.

-Så det är fullbelagt ikväll? frågade jag personalen när jag anlände.

-Nej, man kan inte lita på bokningssidorna. Vi har jättestora problem med det efetrsom många bokar via booking.com m fl.

Dagens lunchstopp skedde på Hotell Freden i Knäred. Knäred, är ju känt just för freden i Knäred mellan Sverige och Danmark 1613. Fredsförhandlingarna blev en svårsmält historia för Sverige som blev av med Jämtland och Härjedalen och tvingades betala ett jätteskadestånd (Älvsborgs andra lösen).

I jämförelse var mina problem i Knäred en bagatell, tänkte jag när jag satt i lunchrestaurangen på Hotell Freden. Jag kunde nämligen inte få upp Lättapaketet och bre mina smörgåsar. Jag försökte med ett nytt paket men även där var plasten som klistrad. Tvingades därför be persoanlen om en sax. Samtliga smörpaket i den lilla skålen verkade trilskas denna dag.

Igår kastades ju Lidlskorna. Eftersom jag gärna vill ha tre par att växla med köpte jag i Markaryd några billiga reaskor (Nike Pegasus). Sköna, var första intrycket.

Imorgon Urshult i Småland. Samtidigt kommer jag att passera norra gränsen till Blekinge.

Dagens löpning: 54 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas - 2021-08-06 11:57:50

Nike Pegasus var skor jag sprang i när det begav sig.
Skor jag verkligen gillade på alla sätt.
Hur dom är idag vet jag inte men förhoppningsvis påminner dom om Lidlskorna men bättre kvalite.
Ska knappt kännas att dom finns på .

#2 Tomas - 2021-08-06 12:08:21

Kunde vara intressant att springa i Tarahumara skor (sandaler ) som nyttjas av långdistanslöpare i Mexiko.
Dessa enkla sandaler skulle nog duga bra och kosta en spottstyver, så passar inte in i en råkapitalism.

#3 Maths - 2021-08-06 13:32:22

Hur mycket frukost går det åt när du springer 5-6 mil om dagen? Och hur är svenska frukostar jämfört med amerikanska motell?

#4 Björn - 2021-08-06 13:58:27

#Thomas: Har ingen erfarenhet av Nike, har bara sprungit i några par. Gillar företagets slogan: Just do it! Genialt!

#Äter kanske 50-75 % mer till frukost än den normale hotellgästen och brukar alltid ta med mig några smörgåsar och ägg som jag äter på hotellen sent på kvällen. Luncher och middagar äts mycket och kalorier får jag också från cola under löpningen. De svenska hotellfrukostarna är MYCKET bättre än de amerikanska. Det gäller även på motsvarande hotell i choise-kedjan. Tycker nog det är överdrivet vad som finns på frukostborden på de lite bättre hotellen i Sverige. Man kan inte äta sig mer än mätt.

#5 Pontus - 2021-08-06 17:59:42

Otroligt att du klarat alla dessa landskap. Förstår om det är svårt att välja, men vilket landskap tycker du är finast, alla har sin charm? Jag skulle nog själv säga Höga kusten, dvs Ångermanland eller Västkusten (Bohuslän). Som kulturbyggd, skulle jag säga Dalarna. Kommer bli oerhört tomt utan dina reportage. Du är outstanding.

#6 Björn - 2021-08-06 19:24:57

Håller med om landskapen. Fast jag såg knappt Höga Kusten, än mindre Bohuslän. Rent äventyrsmässigt var Lappland, Jämtland, Härjedalen och Värmland bäst. Där ligger inte pizzeriorna så tätt men där finns hjortronmyrar och mer vild natur.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg