Kommentarer på Dag 51: Det stod en mäklare på landsvägen. ..


/kcfinder/upload/images/m%C3%A4klate.jpg

Var är spekulanterna? Mäklaren står på vägen och väntar på hugade köpare. Utgångspriset på detta hus var 1,4 miljoner kronor.

Det är sällan jag ser några människor uppehålla sig på landsvägarna. Men idag hände det-en ensam kvinna under paraply väckte min nyfikenhet.

Det visade sig vara en fastighetsmäklare ute på uppdrag. Hon stod där ute på vägen för att visa bilarna till rätta. Det verkade inte vara någon rusning men någon bil hade i alla fall stannat till.

För en Stockhomare är 1,4 miljoner för en 30-talsvilla ett vrakpris. Och en driftskostnad på 2 00 kr är inte fy skam. Men huset var inte stort, 87 kvadrat, däremot en stor tomt på 4 500 kvm. Läget var kanske inte helt fel för en grönavågare- mitt mellan Växjö och Alvesta utanför det lilla samhället Gemla.

Vackra hus i Alvesta: järnvägsstationen från 1909 är byggnadsminne liksom riksdagsmannagården.

Dagens löptur; Växjö-Alvesta t/r + lite lokal löpning i Växjö, totalt 47 km. I Alvesta hälsade jag på en jämnårig och snabbare löpare som bjöd på lunch och en guidad tur i Alvetsa, en centralort som de flesta bara passerar med tåget.

Veckans distans: 368 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Villa - 2021-08-09 18:04:06

Varför ska man betala 1,4 miljoner för ett hus som är nästan hundra år?
Vem har så mycket pengar?

#2 Elljussparisverige - 2021-08-09 18:44:40

Jag har snart läst ut boken om Nils Holgersson Underbara Resor, är vid kapitel när Gorgo, örnen flyger in i Lappland med tummetott på ryggen.
Det som slår mig efter din löpning genom alla landskap i Sverige är om du kommer att hamna på Skansen med din babyjogger efter detta?

#3 Björn - 2021-08-09 23:39:28

#Elljusspsår: Jo, nog är man ett original men på Skansen skulle jag inte vilja hamna.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg