Kommentarer på Dag 52: Öland!


Öland var ingen lätt match. Hur tar man sig egentligen över som joggare? Nej, jag använde inte den gistna båten! I bakgrunden skymtar Ölandsbron. För många år sedan sprang jag över bron men nu är det förbjudet.

Det går bra att åka moppe över Ölansbron men strängeligen förbjudet att promenera, jogga eller cykla. Jag hade att välja på buss från Kalmar eller färja från Oskarshamn. Tyvärr drog jag nitlotten och satsade på färjan.

Jag trodde att jag planerat allt så bra. Tanken var att åka med Ölandsfärjan M.S. Solsund klockan 14 till Byxelkrok, springa någon timma på Öland och ta färjan tillbaka till Oskarshamn. Men kvällen innan uppstod panik, herregud det går ju ingen tur kl 14 utan  bara en kl 08 och den skulle jag inte hinna.

I all hast fick planerna göras om. För till Öland skulle jag och det är helt omöjligt att ändra i körschemat eftersom hotellen är förbokade. Så från Växjö tog jag tåg till Kalmar, sedan buss över bron till Färjestaden, kort löptur på Öland, buss tillbaka till Kalmar och sedan buss till Oskarshamn där jag hade ett airbnb-boende som inte gick att avboka.

Alltså snurrigt värre, dessutom dyrt och tidsödande. Det värsta är nog ändå att jag nu lyckats dra på mig en "löpskuld" på ca 3 mil som på något sätt måste tas igen. Jag har nämligen gett mig sjutton på att jag ska springa de tänkta distanserna även om det inte sker exakt rätt vägar. Nu blev det bara 35 km idag mot planerade ca 65.

Det sorglustiga i det hela är att det gick en färja kl 14. Men det var lite bökigt att se det på hemsidan, en grov miss alltså.

Ja, det är så små grejer som kan ställa till det. För att vara ytetrligare självkritisk borde jag ha kollat däcken på vagnen bättre innan jag lämnade Stockholm. Det högra bakdäcket är helt utslitet, det skriker punka om det. Försökte att få tag i ett nytt däck i Kalmar men det är nätet och då England eller Tyskland som gäller. Att just högerdäcket slitits ut beror förmodligen på att jag har mer tyngd på höger hand. Kärran har rullat ett coast to coast + 300 mil under detta löp, alltså närmare 1 000 mil. När jag får tid ska jag skifta högra däcket till framhjulet som knappt slits alls.

Björnbären är mogna och dagens behållning var att på småvägarna utanför Oskarshamn gå och äta dessa ädla bär.

Morgondagen till Hultsfred kan bli besvärlig främst navigationsmässigt, Nu är jag ute i rena tassemarkerna, dessutom en hel del grusvägar och inget lunchstopp på restaurang. Lök på laxen är att det utlovas regn på eftermiddagen. Så nog är det väl ett äventyr det här?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2021-08-10 08:01:24

Björn - du måste ändå vara en mästare på att hitta lösningar på dina logistiska utmaningar! Blir du inte stressad när såna här missöden dyker upp, eller litar du till din rutin att allt ska ordna sig?

Kör hårt Björn.

#2 Urban - 2021-08-10 10:41:09

Hoppas du kom fram och över alla Färrister på din väg mot Kristdala!
Kör på och lycka till på fortsatt resa Björn.

#3 Robert - 2021-08-10 11:42:36

Björnbär..? Ser ut som vinbär på bilden?

#4 Björn - 2021-08-10 14:15:59

#Per: Jo, nog kan man bli stressad. Har man bara lite tid på sig och försöker göra det bästa av situationen blir man nöjd och det brukar räcka.
#Urban: Du kan området, förstår jag. Passerade två ferristar, hittade rätt även om vägar gick över gårdsplan och inte var markerade. Då är det bra med en gps.
#Robert: Det var små när men goda.

#5 Sverige runt - 2021-08-10 17:37:37

Njut av din tur nu =).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg