Kommentarer på Dag 54: Löpningens Greta Garbo?


Jag har knappt alls förekommit i media men när jag var i Oskarshamn hade någon tipsat Oskarsshamns Tidningen, som ryckte ut med reporter och fotograf. Klicka på bilden så kan du läsa artikeln.

Nils Holgerssonlöpet har inte alls marknadsförts. Att jag skulle vara löpningens Greta Garbo är kanske lite överdrivet men jämfört med andra löpare som gör liknande saker har jag legat synnerligen lågt.

Under USA-löpen har det varit lite annorlunda. Då har jag haft en skylt fram på kärran med texten Coast to Coast. Ingen bilist kan ha missat den. Intresset från lokaltidningar och regional tv i Amerika har varit mycket stort. Ibland har jag också tipsat pressen men ofta har det inte behövts.Under senare löp blev det lite tröttsamt med alla intervjuer, de tog tid och störde löpningen.

Under detta löp är det helt annorlunda; inga kontakter med media har tagits, jag har bara lagt ut någon kort text på Facebook, däremot har jag bloggat varje dag. Det har nästan varit en sport att se hur länge jag kunnat vara anonym.

Varför denna "blygsamt"? Jag har inte varit särskilt intresserad, tycker inte det jag gör är så märkvärdigt och har allmänt intresse. Egentligen är det lite fånigt att en lokaltidning intervjuar mig bara för att jag råkar springa i tidningens spridningsområde. Skulle däremot en löpartidning eller podd om löpning höra av sig, ja då nappar jag direkt.

Ändå är det tre tidningar som intervjuat mig; Tidningen Härjedalen, Nya Wermlands Tidningen och nu senast Oskarshamns Tidningen.

Jag vet andra löpare och cyklister som lyckats skapa maximal publicitet kring sina "äventyr" trots att de kanske inte är så märkvärdiga och intressanta. Jag har kanske varit med för länge för att vara jättesugen på publicitet.

Ingatorps höga och smäckra kyrktorn sticker ut. År 1997 kårade Året Runt kyrkan till Sveriges vackraste kyrka.

Östergötland, ännu ett landskap besegrat.

Dagens löpning  på 55 km blev tuff. Backarna på den ödsliga vägen mellan Ingatorp och Österbymo, där jag nu befinner mig, var många och väldigt branta. Men idag var jag stark och allt gick bra. Morgondagen till Tranås blir spektakulär; då ska jag för första gången göra en "båtsteve" på sjön Sommen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Christoffer - 2021-08-12 12:39:16

Erfarenhet låter det som. Att inte RW eller Spring tagit kontakt med dig ännu är ju dock märkligt. På tidningarna som intervjuat dig märker man av att det är sommarnyhetstorka (till skillnad från vanliga nyhetstorkan).

#2 Tomas - 2021-08-12 16:42:35

Är nog mitt i prick att det var tidningen Jämtlands tidning,som gjorde reportage om dig och inte tidningen Härjedalen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg