Kommentarer på Ruttplanering pågår


Det är ett tidsödande men roligt pussel att få ihop en rutt. Hotellens placering styr mycket hur sträckningen blir, dagsetapperna får inte bli för långa, det måste finnas något ställe att stanna till för lunch och vägarna får inte vara för trafikerade. Google Maps är planeringsverktyget och grovskissen förs sedan in i ett excelark.

Det senaste tiden har ägnats åt att planera nästa USA-löp. Det blir lite av ett uppsamlingsheat; jag ska försöka ta samtliga delstater jag ännu inte sprungit i.

Totalt handlar det om tio delstater, de flesta på östkusten. Planen är att kunna ta alla till våren eller sommaren och därmed kunna bocka av 50 stater. Kruxet är dock rådande pandemi. Kommer det att vara möjligt eller är det ens lämpligt att springa i ett land som är ännu mer drabbat än Sverige?

 Osäkerheten gör att planeringen inte känns lika lustfylld som tidigare år. Men skulle löpet inte bli av, gör jag antagligen ett längre löp i Sverige, typ fjolårets Nils Holgersson.

Staterna som är kvar är Maine, New Hampshire, Rhode Island, Connecticut, Delaware, Maryland, North Carloina, South Carolina, North Dakota och Minnesota. Tanken är att flyga till Boston, ta småstaterna i nordost och sedan springa söderut. Från Charlotte i NC äntrar jag ett plan och flyger till Fargo i North Dakota, springer till Minneapolis i Minnesota för att sedan flyga hem. Totalt rör det sig om 175-200 mil, alltså betydligt kortare än Holgerssonlöpet som var på 350 mil. Dagsetapperna kommer att ligga på runt 5 mil och som vanligt babyjogger och hotell, ingen camping.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Gör det... - 2022-01-15 22:20:26

Vi behöver dig frisk i Sverige. Rysk rolett att åka till Amerika. Tycker jag...286

#2 Stefan - 2022-01-18 16:41:15

Det blir väl 48 stater i så fall eller är Alaska och Hawaii på gång också !

#3 Björn - 2022-01-18 19:23:21

#Stefan: Trodde jag hade koll på antalet delstater. Du har helt rätt, det är 48 jag siktar på. Alaska och Hawaii får vänta, blir för komplicerat att ta dem i år.

#4 Jan-Olof - 2022-01-19 22:02:45

När tänker du att löpet ska starta? Troligtvis är Coronaläget mycket bättre till sommaren

#5 Björn - 2022-01-20 14:13:12

Helst skulle jag vilja starta under maj, senast i september. Det måste vara varmt.

#6 Erik H - 2022-01-21 13:32:58

Om du ska springa genom hela Maine måste du väl starta i Madawaska? ( på gränsen till Kanada). Det räcker väl inte bara att sätta ner foten i en delstat fär att räkna av staten. Du måste väl springa genom hela delstaten för att pricka av den tycker jag. Hur åker du från Boston upp till Maine? Greyhoundbuss?

#7 Björn - 2022-01-22 19:34:17

Tar inte saken på så blodigt allvar. För mig räcker det att ha satt sin fot i varje delstat, dock en springande fot. Annars har jag nog sprungit väldigt långt i nästan alla delstater. Det finns inga "regler". Jag tänkte starta i södra Maine i staden Portsmouth och dit blir det vanlig linjebuss från Boston och sedan lite tågåkande på Long Island och ner till Delaware genom delstater jag redan sprungit i. Och i North Dakota blir det inte många kilometrar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg